Bloggen

En endaste gul och glad tussilago

Av
den
28 mars 2012

Nu har våren kommit till Björsjö, den första tussilagon växer vid åkerkanten, lite ensam än så länge men snart så..

“Somliga gå i trasiga skor” ….det var då det!
Nu har jag fått mig ett par riktiga racer-kängor!
Eftersom jag bara en gång i veckan har möjlighet att lämna byn så var Hasse in på Lidl i stan och köpte dessa på öppet köp. Och de passade perfekt!
På etiketten stod det på “aktivsko”, vad är det för trams, så kan man ju inte säga!
Som vanligt vet finnarna hur man skapar ord som förklarar vad det handlar om, dessa heter på finska “tasapainokenkä” (!) dvs. balanssko, och det är ju precis vad de är!
En sko med rullsula, sådana har jag haft förr pga problem med vrister, då fick jag dem utprovade av ortoped, och trots bidrag kostade de 650,-
Denna typ av sko kostar på nätet långt över tusenlappen men Lidl kan man lita på, 229,- är ett riktigt kap!
Möjligt att de inte håller i tio år, så mycket som jag travar runt, men om tio år kanske man inte lever längre o vem vill då ärva mina gamla dojor? 😆

Nåväl, igår gick jag på premiär-promenad och jag måste säga att det kändes lite lustigt att gå med typ gungstolsmedar under fötterna.
När man går så studsar man energiskt fram, man får en stuns i steget och man känner sig hurtig och rask.
När man däremot står stilla så måste man balansera fötterna hela tiden, det känns lite som när man druckit ett par bärs för mycket, och försöker att inte vingla. 😎
Så med andra ord kände jag mig lite som en halvberusad känguru där jag gick landsvägen fram…

Nu ska ju detta förstås vara väldigt nyttigt för olika muskelgrupper som man ofrivilligt tränar medan man går, både vader, rygg och skinkor får sig en duvning så nu ser jag fram emot att få snyggaste häcken bland Sveriges gammelfarmödrar!

Isen börjar spricka upp i strandkanten nu

och när det väl börjat tror jag det går med en farlig fart. Fast, nu har vi ju blivit förvarnade om att det fram mot helgen kommer ett riktigt bakslag

“Den som inga kläder har hon får gå med rumpan bar!”

Valde visst rätt dag för städning, regn och grått och liten hund är med husse i bilen.
Magen kurrar, dags för middag!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Synnøve

  28 mars 2012

  Sådana skor vill jag med ha….. Men vi har ju inte Lidl här då…
  Inte farligt pris heller alltså.

  Här är isen tjock ännu, men den har börjat gå upp vid utloppet där Skasåa rinner ut.
  Så vi får se…
  Haft regn idag, men nu skiner sola :))

  Nu ska jag strax se lite på tvn tror jag….
  Ha en skön kväll där du är.
  Kram från nabokäringa :mrgreen:

 2. Svara

  Nette Cecilia

  28 mars 2012

  😮 Provade ett par en gång men det var inget för mig ,jag är så vinglig i min gång att jag inte skulle stå på benen så länge med dom .Här börjar isen ge med sig också meeen såg att det väntas vinterväder till helgen ,-8 grader ja inte blir man glad med alla sommar kläder när det blir vinter ,kram Nette

 3. Svara

  AprilSus

  28 mars 2012

  Tack och lov att just du bloggar och jag hittade just till din blogg (när det nu var?), för du får mig väldigt ofta att le och fnissa. 🙂

  Stackars lilla Blinga som får gå med rumpan bar… 😆

  Kul att du hittade lilla Komstad på nätet. Det finns en sann historia om Komstad ynglingen Jonas Jonson Brunk som emigrerade till USA och grundade stadsdelen Bronx i New York.

  Många kramisar! ?

 4. Svara

  Marketta

  28 mars 2012

  Vet inte om jag skulle köpt dessa skor från Lidl. Hörde av en på Ludvika BK att det tydligen bara är en viss modell av dom där sk balansskorna som är bra. Men att dom flesta gör mer skada än nytta. Därför har inte jag vågat mig på att köpa dom.

  Stackars Blinka 🙁 . Fick mig att tänka på grannens katt. Undrar om jag skulle få den och fastna på bild. Det är en svart långhårig katt, eller skall jag skriva att det var en svart långhårig katt 😆 . Matte har klippt ner den. Men huvud, svans och ben är som vanligt. Det är bara själva kroppen som är nerklippt, och där går den mer i grått. Det ser nästan ut som om den hade pyjamas på sig 😆 .

  Kramizzar
  Marketta

 5. Svara

  Kicki

  29 mars 2012

  Jag tror inte att jag skulle klara att gå i såna skor, hur jag nu kan veta det när jag inte har provat 😐
  Dessutom handlar jag inte på Lidl.
  Jag ska till däckverkstan och byta till sommardäck i morgon (har vinterförvarat våra däck där), kanske inte så lyckad tid när det är utlovat snö på lördag.
  Hoppas bara att väderbakslaget, om man nu kan prata om bakslag vi är ju fortfarande i mars, inte håller i sig. Lite bortskämt har det ju blivit med den här milda våren.
  Kramen

 6. Svara

  Mia

  29 mars 2012

  Fasen, såna skor vill jag också ha!!!! men då måste jag köra 7 mil enkel…nåja, det vore kanske inte hela världen…
  Jag skulle åkt till Hälsingland i helgen, men vädret sätter stopp för det! Gillar INTE att ligga ute på vägen i snöslask… 🙁
  Jaja, det kommer fler dagar…. Ha det gott fina du!

 7. Svara

  Nilla

  29 mars 2012

  Vi kompletterar varandra med våra vårblommor. Jag bjuder på blåsippor och du tussilago 😉 Har inte vågat mig på sådana “balansskor” skulle nog ramla omkull tror jag hihi. Finfina foton du har tagit på din balanspromenad.
  Kram

 8. Svara

  AprilSus

  29 mars 2012

  Hejsan! Angående din fråga om fotot på min header, så tog jag det förra våren vid en plats som jag tror kallas för Kråkefore? Byn ligger längst med en cykel och vandringsled som kallas för Komstadrundan. Det är en liten damm, ungefär som den i själva Komstad och även här ligger en byggnad som jag kan tänka mig ha varit en såg eller dyl som också drevs med vattenkraft från dammen? Runt om dammen ligger några små sommarstugor och den som syns på bilden har nog det bästa läget? Men precis till höger utanför bilden ligger ett jätte gulligt litet torp som nog är ett permanent boende, som jag gladeligen skulle vilja bo i.

  Men när man ser dina foton från dina omgivningar så ser ni ju ut att bo på ett underbart fint ställe med massor av natur. Jag skulle väldigt gärna bo i ett litet hus på landet, men för det krävs det pengar att köpa hus för, körkort och bil för att kunna ta sig någonstans, men även någon att dela huset med. 😳 Skulle aldrig klara av all skötsel på egen hand, har nog problem att fixa det så som jag bor nu, men den här årstiden känner jag mig alltid instängd i min lägenhet. En liten ute plats skulle göra stor skillnad.

  Ganska skönt att inte blogga just nu, då kan jag ta mig tid att enbart läsa och kommenter i lugn och ro istället. 🙂

  Kramis!?

 9. Svara

  Malin

  29 mars 2012

  Du är redan en ärtig gammelfarmor må jag säga.

  Jag har specialsulor i alla skor jag har, får inga bidrag och betalar 800 om de nu inte höjde till 900 kr till och med för ett par sulor. Det är dyrt!!! Men jag kan inte vara utan, ibland använder jag sula från en sko i ngn annan och ibland fungerar det väldigt dåligt, därav fotsmärtan under Sthlmsbesöket.

  Jag vet att ortopeden som gör mina sulor gör så att foten ska rulla fram för att avlasta trycket på tålederna. Men inte har jag ngn snygg smärt rumpa för det!!

  Jaja det är väl allt det där goda jag inte längre låter bli.

  Kram

 10. Svara

  Ninni

  14 april 2012

  Jag får nog kika in på Lidl i Bollnäs nästa gång jag ska dit (i möre kanske) för jag skulle alldeles behöva ett par promenadskor. Inte för att jag promenerar så mycket men nånting vettigt kan jag behöva på fötterna ändå. 🙂
  Det är härligt med våren men någon tussilago har jag inte sett här hos oss men C hittade några häromdan i trakterna och tog hem en till mig.
  Märker att jag har massor att läsa igen här inne…
  Men nu säger gubben att det är dags att sova så det är väl bäst att jag gör det jag med då om jag ska få följa med på Motorrevyn i möre.
  Kram.

 11. Svara

  Doris

  5 maj 2012

  Wow, jag har sett annonser för sådana skor här och det är den där Kardashian-tjejen med den flotta rumpan ( ja, allt hos henne är visst flott ) som annonserar dem, så då kommer du alltså till att se sådan ut efter ett tag !
  Tror aldrig att jag skulle klara att gå på sådana, jag är tillräckligt vinglig på vanliga skor !
  Är äntligen på nattpass så nu har jag snart läst på allt som jag missat hos dig ;-).
  Sköt om dig, kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 462
 • 770
 • 1 611 130
 • 5 044
 • 65 075
Sök här