Bloggen

En gemytlig sista februarihelg

Av
den
1 mars 2021

Vårlikt väder med fågelkvitter och sol bjöd helgen på!

Det var dock inte så självklart att hinna inandas frisk luft, det blev kortare promenader mellan skidloppen…

Isarna är luriga nu, läskigt så många drunkningstillbud det har varit!

Man förleds ju att tro att isarna är tjocka efter den långa köldperioden men värmen kom hastigt

Ooh så gott det luktar här!

Snart har även vi snöfritt!

Igår kom mina tidigare goa grannar Eros med matte och hälsade på !
Tjena hälsar Daniel, det var ett tag sen!

Den hälsningsceremonin var snabbt avklarad…

En byvandring tog vi, och Eros ville gärna hälsa på änderna

Men det var inte riktigt ömsesidigt…
Vi kunde faktiskt avsluta besöket med en fika utanför huset, hur vanligt är det i februari månad?

Förutom solen lyste också lyckan i skidspåren då svenska tjejerna tog guld i parsprinten och finska herrarna, hör och häpna, tog silver!

Imorgon fortsätter skid-VM, undrar just om snön ännu ligger kvar med tanke på det otroligt varma vädret.
Kemisterna får väl laborera med salt och åkarna kanske kan åka i shorts eller rentav välja vattenskidor?

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  2 mars 2021

  Ser fint ut att se din hemtrakt i vårkläder. Hur går det med backarna?
  Vi har en backe en mil bort, Isaberg, och där åkte man för fullt för ett par dagar sedan. Backarna är väl preparerade och klarar en del töväder. Är kallt på nätterna och ska bli ännu kallare…
  Ser inte mycket på skidor. ( Eller något annat under dagtid) Lyssnar och har lite koll på hur det har gått. Kul när det går bra för Finland…Och lite kul när det inte går bra för Norge. Fast det senaste händer sällan…
  Ha det gott!

  • Svara

   Paula

   3 mars 2021

   Tack det går bra i backarna här, välpreparerat då det var rejält kallt, så de säger att backarna håller till stängning 11 april! Nu under pandemin ser jag mer sport än nånsin. lite terapi tycker jag. VM är alltid kul, även om alpina inte var någon höjdare för svenskar eller finnar.

 2. Svara

  Mirjam Halvarsson

  2 mars 2021

  Goooodmorron i Pörtet! Jag blev så himla glad över de finska herrarnas silver, svenskarna har inte mycket att sätta emot i herrklassen, tur vi har damerna 😉 och grannbyn Tvärålund är Jonnas hemby, så dubbelt roligt!
  Nu ser det verkligen vårlikt ut hos dig, härligt Paula! Det doftar gott nu av allt som tinar fram under snön, Daniel är lika lycklig över det som Artemis, det tar lång tid för oss att ta oss fram nu! Nosen i backen hela tiden 😀
  Ha en fin dag Paula, jag håller tummen för en bra skiddag igen! Kram på’re

  • Svara

   Paula

   3 mars 2021

   Gokväll, jag börjar redan få abstinens, snart är all vintersport över, vad ska vi ägna oss sedan? Visserligen ser det likadant ut varje år mellan vinter och sommaridrotter, men nu är man ju in i bubblan där man inte umgås med andra på samma vis som vanligt. Men när vårsolen börjar värma och tussilagona slå ut, då är vi ju rätt lyckliga över vårens ankomst ändå…Kramen

 3. Svara

  LillaSyster

  2 mars 2021

  Ja vilken helg det var både med vädret och skidorna! Mycket spänning och dramatik. Idag får vi bänka oss igen, tur att man lagt schema som funkar =) Jag hade noll koll då jag lade tiderna in september, men bättre tajming kunde jag inte ha fått! Ha en bra tisdag. Kramen

 4. Svara

  Ama de casa

  2 mars 2021

  Vilken härlig vårdag! Såg underbart ut 🙂
  Fast visst är det läskigt med alla drunkningar… Fattar inte att folk vågar ge sig ut på isarna, det har ju skrivits spaltmetrar om alla olyckor.

  Hoppas du får ännu en härlig vårdag!

 5. Svara

  Eva

  2 mars 2021

  Tack för härliga vårbilder. Man måste hinna ut lite också och inte bara kolla på skidtävlingarna.
  Ha det bra i vårsolen!

 6. Svara

  ElisabetR

  2 mars 2021

  Ser fint ut med begynnande vår hos dej också.
  Ha de’ gott i vårsolen.

 7. Svara

  Minton

  2 mars 2021

  Våren är på väg det syns. Daniel har många doftter att undersöka så då tar det tid. Det är otäckt med drunknings olyckorna och jag begriper inte vad dom ska ut på isen nu.
  Soliga kramar från oss

 8. Svara

  Ditte

  2 mars 2021

  Stort tack för denna vackra promenad. Njutbar! Läckra bilder och jag kan nästan höra islossningen och vattnets porlande genom dem.
  Så snabbt det gått för snön att tina bort. Bara lite minnesfläckar kvar. Ja, isarna är luriga men varför ska folk ge sig ut på dem. Var är förnuftet och tankarna. Och man sätter ju även räddningsmanskapets liv på spel-
  Härligt att sitta ute och fika i solen.
  Håller helt med om att man får ligga i nu och varva utevistelserna efter skidåkningen.
  Strålande vårväder i dag också i Stockholm så bara att njuta. Men jag hann med skidåkningen. Johaug är ju oslagbar men de svenska tjejerna var ju superduktiga.
  Kram!

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  2 mars 2021

  Vilka härliga vårbilder. Men bakslag kommer säkert och då blir det vitt och fint igen 😀 Danieln tycker säkert att det är väldigt trevligt att hitta alla goa dofter som kanske doldes av snön förut. Kul med promenadsällskap av de tidigare grannarna.
  Man får passa på att gå ut mellan skidloppen och i dag gick det ju också bra 😀
  Kram

 10. Svara

  LillaSyster

  2 mars 2021

  Svar: jo brukar vara tidigt ute så fort det finns penséer brukar jag köpa, primulor brukar jag nog köpa lite mer i mitten på mars. Men som sagt fullt normalt för att vara mig. Men nu har jag varit ute och täckt för natten.

 11. Svara

  bpz3

  2 mars 2021

  Otroligt läckra bilder! Helt outstanding faktiskt! Den sniffande Daniel tar priset:-)
  Javisst är det en värmebölja, och ärligt talat så tycker jag att folk borde tänka sig för innan de ger sig ut på isarna. Det märkliga är ju att det var mest äldre personer som drunknat. De borde ju ha erfarenhet tycker man. Hursomhelst – tragiskt är det.
  Japp, och idag blev det två medaljer till för Sverige. Johaug är ju i en klass för sig – så henne kan man inte göra nåt åt. Men jag gillar de framfusiga unga svenska tjejerna. Å eloge förresten till den 42-åriga finskan Roponen som kom 10:a. Fantastiskt bra gjort tycker jag:-)

  • Svara

   Paula

   3 mars 2021

   Ja visst är det förfärligt med drunkningstillbuden. Själv är jag livrädd för isar över huvudtaget, ger mig inte ut innan det åkt en massa snöskotrar, och hör jag att det börjar bli svaga isar då är det stopp. Det otäckaste ljud jag vet är när man står ute på en sjöis som börjar sjunga eller krackelera eller nåt…Svenska tjejerna är suveräna i skidVM , och vilken bredd de har, dom kunde låna ut dem som inte platsar till t.ex Finland…

 12. Svara

  BrittMarie Bengtsson

  3 mars 2021

  Så skönt att man kan promenera snöfritt! Det ser härligt ut med sådant porlande smältande vatten. Ja det är verkligen otäckt vad mycket olyckor det hänt på sistone på isarna. Här är mestadels öppet vatten nu, men efter inatt var det en tunn isskorpa igen.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 227
 • 388
 • 1 575 222
 • 4 983
 • 64 164
Sök här