Bloggen

En jägare och en latmask..

Av
den
30 maj 2012

Det är inte med någon större glädje jag visar vad Astrid pysslar med, fångar små fina fåglar som hon äter upp i ett nafs! Men så grym är nu naturen och för en gångs skull stod jag fascinerad och såg på hur hon betedde sig med bytet och det åkte alltså ner i magen med hull och hår, dvs. hela fjäderskruden intogs, liksom hela skrovet, inte en fjäder återstod av pippin!

Som ni ser är Torsten av den åsikten att jaga det kan syrran hålla på med, han föredrar maximal njutning till minimal energiåtgång och han ligger här och vräker sig i soffan dagarna i ända med korta avbrott vid matskålen sisådär femton gånger om dagen!

Såna är dom mina små fina juveler!

Jag har inte blivit bra i knäet, nu har det uppkommit ett blåmärke också över knäskålen! Begriper inte för mitt liv vad detta är för något, och idag gjorde jag misstaget att jag googlade på blåmärken…skulle jag inte ha gjort, nu har jag minst fem dödliga sjukdomar!

Igår tog jag en promenad i makligt tempo och när man för en gångs skull är tvingad att hasa benen efter sig så såg man mycket man annars hade missat!

Under lupp utan lupp kunde jag räkna in en illgrön liten gynnare, en snigel som tittade ut från sitt bo och någon (antagligen fågel) som stod högt i rang och som genom placeringen av sitt bajs ville tala om att här är det jag som bestämmer!

Fördelen med att gå utan stavar är förstås att man har händerna fria att plocka fina buketter, nu blommar liljekonvaljen i mängder och doftar helt oemotståndigt!

Ha en fin onsdag mina vänner, den sista denna maj månad!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  AprilSus

  30 maj 2012

  Så länge Astrid väljer att sluka de så oskyldiga små liven med hull och hår/fjädrar, så får du väl vara nöjd. Mindre trevligt när de är villiga att dela med sig och tar hem sin fångst.

  Att vara sin egen läkare med hjälp av google har både sina för och nackdelar. Går det inte över, så blir du nog tvungen att googla fram ett telefonnummer till en läkare istället. Även om du har kommit på fördelar med att hasa om kring. Var rädd om dig!

  Tack för en blandad kompott av mer eller mindre trevliga foton. 😉 Favorit fotot var allt det med de underbara liljekonvaljerna.

  Ha en fortsatt fin dag och krya på knät.
  Kramis!?

 2. Svara

  Ankii

  30 maj 2012

  Oj är de redan den siste:)
  Ja naturen är inte alltid så vänlig eller djurens natur:) men tyvärr är de ju så där, många djur som dödar varandra för föda. Jag har en hund som inte dödar men gärna leker med råttor o bär omkring den i mun o hon har ju ganska hård käft så även om hon inget menar så kramar hon ju så de dör. Nåväl de har bara hänt en gång, tack o lov. Hon har en liten rosa gris som alltid åker med i mun – en favorit:) nä ingen redig gris.

  Härligt nu när blommorna ute i backarna blommar, liljekonvaljer – vilket hav.
  Trist du inte blivit bra i knät, hoppas de ger sig så du orkar med alla promenader i skog o mark i sommar:)

  Jo, har du bytt profil när du hälsar på hos oss andra. Texten säger mig att de är du, men helt säkert är jag ju inte. Står bara Paula ingen hänvisning till någon blogg???

  Kramiz på sig

 3. Svara

  Ankii

  30 maj 2012

  Jo fast ett litet tips om du går in på den profilen du skapade så kan du lägga till din sida där. Så när man kommer dit så finns en länk till dig:) så slipper du skriva jämt.
  De e till och med många som har blogger som blogg som glömmer de o så hittar man dom inte:(
  Kramiz

 4. Svara

  Malin

  30 maj 2012

  Men borde du inte kontakta läkaren ialla fall? Min make fick plötsligt en infektion som svällde upp armbågen, infektioner i leder är väl inte så bra vad jag förstår.

  Ang dina katters beteende kan jag inte låta bli att dra paraleller till oss människor, gubben ligger på soffan medans gumman fixar mat..

  Fast nu har det gått lite framåt med jämställdheten hos oss människor, katterna har kanske inte hängt med i utvecklingen.

  Kram

 5. Svara

  Menageriet

  30 maj 2012

  Ha Ha ha, Paula! Den fågeln skulle jag ha velat sett som satt och sket korvar! 😆
  Liknar nog mer en rävskit. Hoppas att inte Astrid gick in och spydde upp det hon inte kunde smälta sen? Typiskt karlar att ligga och dra sig. :mrgreen:
  Stackars Dig som har så ont i knät. Bra gjort att kunna gå ut och gå ändå. Och ta så fina bilder!
  Saknar liljekonvaljerns som fanns i mängd där jag bodde förut, så det var kul att få se dom på bild. Känner doften ända hit!
  Men nu får jag iaf gå och lukta på syrenerna som blommar. Underbart!
  Hoppas att Du får någon hjälp med Ditt knä, för sådär kan Du ju inte gå och ha värk.
  Kram och ha det så gott! 🙂

 6. Svara

  annette

  30 maj 2012

  Den sista onsdagen i maj, och imorgon sista dagen i maj, då kan man gå in på internetbanken och se hur mycket pengar som blev kvar till mej den här månaden när alla andra tagit vad dom ha;)
  Fördrar Torsten som katt tror jag, skulle aldrig klara av se Astrid äta upp en fågel!!!
  Du har hittat liljekonvaljer, då måste dom ju finnas här oxå, jakten på dessa får bli i helgen.
  Du jag tycker nog Du skall söka för knät, kan vara en inflammation eller infektion som behöver åtgärdas!!!!!!!!!!!!
  Var rädd om Dej!
  Kramen

 7. Svara

  Nette Cecilia

  30 maj 2012

  Knäet ska jag inte utlåta mig om ,men katten ,vi hade katt före Selmas tid hon blev sjutton år ,bra jägare var hon .En gång kom en mus ner från mellan taket i bastun via panelen jag mötte den i dörren ropade på katten hon kom o tog musen det hängde bara en svan ur munnen så svälja kan dom ,vacker med konvaljer ,kram Nette

 8. Svara

  Kicki

  30 maj 2012

  Nämen, nu får du söka läkare för knäet, du kan ju ha fått en propp.
  Ja, våra djur är lite grymma, även om dom är tama och får sin mat. Idag tog Skorpans mamma Issy en ekorre, hon kom alldeles blodig om tynet och Stig-Ove fick arrangera begravning av herr Ekorre.
  Den skithögen kommer från räv, förmodligen. Dom sätter sig högt på stenar eller stubbar.
  Jag har varit totalt slut sen helgen, men idag var jag på G igen och har jobbat i trädgården totalt 5 timmar, flera raster behövs, men det har gått över förväntan. Får väl se vad kroppen säger i morgon.
  Kramen

 9. Svara

  Cina

  31 maj 2012

  Man ska ALDRIG googla om krämpor.Hade allt varit sant jag googlat om så skulle jag vara död vid det här laget.Eftersom jag har två honkatter och två hankatter så ser jag ju direkt skillnaden.Honorna är ute på mer strapatser(senaste varade ju i en vecka)medans hanarna nöjer sig med det som tomten har att erbjuda.Elsa och Selma drar in möss stup i kvarten medans Nisse och Sesam ligger och drar sig i trädgårdsmöblerna.Så nog är det skillnad mellan hon och han.

 10. Svara

  britten

  31 maj 2012

  ikapp..och som vanligt spännande varierande inspirerande läsning…och en underbar bild på Blinka…

 11. Svara

  Tant Björn

  31 maj 2012

  Javiss sjutton vi går in i juni i morgon. Man förvillas av vädret som är riktigt kyligt just nu i alla fall hos oss.
  Katt skulle man va, gärna en katt på landet som kan sova närsomhelst, äta närsomhelst eller bara strosa runt lite, knipa sig en mus eller fågel som mellanmål. De har det bra 8) Hoppas nu ditt knä snabbt blir bra!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 499
 • 1 641 026
 • 5 101
 • 65 745
Sök här