Bloggen

En omtumlande dag!

Av
den
20 september 2006

Ja igår var det en omtumlande o lycklig dag i pörtet!
På mitt dagsprogram stod ett läkarbesök, inte mycket roligt i det…
Men först kom posten…med ett brev från Försäkringskassan!
Vägde det i handen en stund innan jag drog efter andan o öppnade kuvertet…
Min sjukersättning var beviljad, efter ett års väntan!!!

Jippii, va glad jag blev! Jag har ju levt på en halv förtidspension o nu fick jag då resterande 50% beviljat som tidsbegränsad sjukersättning för två år. Eftersom ett år redan gått så gäller det till nästa höst.
Innan dess ska jag “remitteras till en försäkringsmedicinsk utredning för en ny bedömning angående arbetsförmåga o eventuella möjligheter att påbörja en arbetslivsinriktad rehabilitering.”
Så vackert dom skriver!
Ja är det så att det går att rehabilitera mig så nog är jag villig alltid!

Ekonomiskt drar jag nu i alla fall en lättnadens suck! Flera sköna tusenlappar mer i månaden samt retroaktivt för senaste året, nu ska vi köpa…….en ackumulatortank…hahaha!
Om vi ska slippa elda dygnet runt när vintern kommer så är det en nödvändighet. Även om jag är hemma dagtid så kanske man vill åka bort över dagen eller natten och då blir det svinkallt direkt! Så det är nog en klok investering!

Nåväl, med detta besked gjorde jag mig färdig för läkarbesöket hos min underbara husläkare som nu jobbar sista veckorna innan han ska gå i pension….Buhuu, jag blir så ledsen!

Nåväl, diskuterade med honom om min onda höft/fot och jag skulle få en remiss till ortopeden för utprovning av ortopediska skoinlägg.
Undrade över senaste veckornas nackonda, området strax under nacken är svullen och öm och jag vaknar på nätterna med en känsla av nackspärr och domningar ut i högerarm och hand.
Doktorn tittade och konstaterade att jo, jag hade som en tjock valk bak under nacken och att det är förslitningar som ömmar.
Så inte nog med att jag är en tjurskalle, nu är jag en tjurnacke också!


Enligt doktorn ser man tydligt “bullen” på ryggen om man tittar på ryggkonturen från sidan…
Ja allt klär ju en skönhet sägs det, haha
Frågade också angående mina leder i händer och fingrar, speciellt då tumleden som gör att jag inte kan greppa saker. Trodde i min enfald att man kunde operera, men nej, man hade prövat men med dåliga resultat.
Så det är inte så lätt att bara ersätta gamla slitna kroppsdelar till nya fina…
Blodtrycket var bra 140/85 men alla tre blodtrycksmediciner behövs för att hålla det på en bra nivå…
På tal om doktorer, såg du “House” igårkväll??
Tack o lov att jag sluppit just den doktorn! Allmänt osympatisk och oempatisk, men det är ju grejen med hela serien förstås!
Verkade sevärd tyckte jag.
Undrar varför jag gillar sjukhusserier så mycket? Har aldrig velat bli läkare, har inte drömt om jobb på sjukhus, trivs absolut inte på sjukhus när jag vistas där, ändå är det något speciellt med dom serierna! Är det för känslan av liv och död månne? Att man kommer nära situationer där vissa räddas åter till livet medan vissa inte klarar sig?
Ja inte vet jag, men ikväll fortsätter jag att titta på nästa avsnitt!

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  mariannE

  20 september 2006

  Oj! Va jag först ut denna gången HAHAHAHHA brukar va så fullt här att man får ta till Gästboken. GRATTISET har du redan fått … men va tusan jag e inte snål på just dom bokstäverna så här kommer ett till: JÄTTEGRATTIS till både retroaktivt och beviljelsen i sin helhet! Ska bli roligt att följa dina öden o äventyr med Arbetsprövning och sånt fast det låter ju som om problemen hopar sej Hmmm jaja vill du att man ska hålla tummarna för att det ska finnas ett jobb åt dej så såklart jag håller dom!!
  Sen vet jag inte med den nya regeringen om dom släpper in tjurar .. tror dom tar ungdom upp till 24 år först *fniss*
  // Orkar inte blogga om våldet … blev trött av att researcha och läsa så mycket om det … men EN dag kommer det en blogg för det ingår i mina memoarer …
  Visste att samma hänt dej … vet inte hos vem jag läste … kanske Red Top …
  Ha en God afton i alla fall och det kan väl inte bli annat med det du nu har under madrassen/
  M

 2. Svara

  Catja

  20 september 2006

  Catja har också börjat få en puckel på ryggen under nacken. Hur snyggt är det? Haft det nu i cirka två år. En kiroprakter sa mig att det hade med hormonproduktion i kroppen att göra. Ja jag har ju inte ont på den men tror det är snyggast att låta bli klänningar som är urringade ner till midjan på ryggen, i fortsättningen. 😀
  Här har det blivit fint inne. Lite höstigt och varmt, inte illa alls. Hur går det med ölen Paula? 😉 Ja men hur lät det då?? hahaha…Du lagar massor med mumsig mat och den verkar inte speciellt kaloririk och skogspromenader får du så det heter duga. Ibland är det väl bara att acceptera att kroppen vill ngt annat än vad man själv vill. Fast…just nu har det gått bra för mig några veckor men visst märker jag att det är svårare att gå nedåt än för femton år sedan. Då skulle det bara till dans någon gång i veckan, lite vild sex och motionen var klar och man kunde äta vad man ville! 😀

 3. Svara

  Nilla

  20 september 2006

  Ja ska man säga Grattis eller inte. Skönt med pengar men roligare att vara frisk. Men nu är det ju som det är. Och pengarna är ju alltid välkomna, för vi sjukisar har det ju inte alltför fett. Men nu behöver du ju inte tänka på det under närmaste året i alla fall. Jag har min lilla sjukersättning i tre år. Det gör ju livet lite lättare, när man slipper springa till doktorn var och varannan månad för ett nytt sjukintyg. Ha det bra/ Kram

 4. Svara

  Anne-Lie

  21 september 2006

  aw är 43 men haltar fram på morronen, som en gammal gumma. Fingrarna är svullna som prinskorvar. Synen har hastigt försämrats så mycket att jag läser bäst utan glasögon, å knappt ens då. Lederna värker och gnällig är man. När det är mulet så värker det i knäna. Det mest sjuka i allt är att jag funderar på vad jag ska bli när jag blir stor…. :O
  /aw, mitt i kylan (+6 grader).

 5. Svara

  Anne-Lie

  21 september 2006

  Ops, glömde gratulera till stålarna…
  Kram

 6. Svara

  Astrid

  21 september 2006

  Så skönt att få ordning på ekonomin. Pengar är inte allt sägs det.Men den som sade det måste ha haft mycket pengar.Jag har ju sjukpension, heter väl något annat nu.Om gubben blir less på mig så inte sjutton har jag mycket att leva på.Jag får nog sköta mig.

 7. Svara

  Astrid

  21 september 2006

  Skriver en gång till.Ser att du fått en puckel under nacken.Till mig sade dom att det var en gamnacke när jag var på rygginstitutet. Jag fick börja träna nacken. Lite bättre blev det väl.
  Men nu ser ju jag ut som en dromedar på grund av min krokiga rygg.Jag har en rejäl puckel över höger skuldra.:))

 8. Svara

  Pialill

  21 september 2006

  Grattis, eller vad säger man?!? Inte roligt att ha sjukersättning men vad gör man om man är sjuker.

  Jo, såg lite på House. Men det kan ju inte mäta sig med Cityakuten, den serien gillar jag skarpt. Så brukar jag kolla på Trauma på Discovery..vet inte om det går nu. Men det är intressant med såna program. Man blir glad när det går bra, och så gråter man när de inte lyckas rädda någon. Dessutom är det intresant att se hur “tekniken” utveckar sig angående undersökningar och operationer.
  Kram och ha de bra.

 9. Svara

  Pialill

  21 september 2006

  Stavar som en kratta gör jag också. 😉

 10. Svara

  Ada~~Bittan

  21 september 2006

  Nu blev man både GLAD o LEDSEN..Vet ju dina bekymmer med det ½ sjukbidraget..banne mej inte klokt,hur de får hålla på!Så visst är pengar viktiga i detta stycke!Men som bekant kan man ju INTE köpa God Hälsa,etc.
  Blir lite nyfiken på din tumme?Värker det just ovan “tumfästet”??haha..(vet inte hur jag ska förklara)Har ett sånt problem m detta så du anar inte,MEN det skumma är att det kan vara borta läääänge-vips så blossar det upp utan synbar anledning?Svullnar,ser ut som en boxhandskeplus värker så man är sömnlös!Då detta började,längesen nu,(8-10år säkert)fick jag cortisonspruta +en sån där stödskena som jag aldrig kan vänja mej vid,MEN det disskuterades även”steloperation,Känner du igen detta,från ditt problem?
  Vet att det har ett namn men..ja Minnet,det är förlängesen borta.:D
  Jag slutade springa på handkirurgen då det enda som hände var att jag blev fattigare.:-(
  Önskar Dej all Lycka m ev. Arbetsträning m.m.
  Har 2 nätvänner som hållit på nu sedan jag fick dator.Den ena har tom vart på ett ställe där de mäter arbetsförmåga,styrka osv..Svaret var :KLARAR EJ ARBETE!Lik förbaskat slussas hon runt hela Norrland ännu i jakt på Försäkringskassans DRÖMJOBB??
  Vad säger det om Sverige?
  Skulle det mot all förmodan finnas ett jobb där hon bor-ja då borde väl nån ungdaom få det..elr iaf en som är frisk o VILL ha/söker jobb.
  Kan sitta här o rabbla hela dagen allt vad hon varit tvingad till,att prova på och ej klarat,människan är altså väldigt söndervärkt!Nu är hon en av den gamla sorten, plikttrogen,tyst kvinna som förmodligen ALDRIG säger nej…men ändå?!
  LOGIKEN?
  Var finns den?
  Åhh blir SÅ trött på all sk_t i samhället!
  Stor Kram fr SOLIGT Gbg..

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 206
 • 364
 • 1 627 643
 • 5 072
 • 65 414
Sök här