Bloggen Livets glädjeämnen!

En överraskning krönte dagen

Av
den
22 juli 2020

På vår morgonrunda försöker Daniel göra sig osynlig för mig och kameran bakom skogens minsta rönn. Han är inte alls en sån linslus som Blinka var.

Fortsätter jaga honom med kameran, men han gäckar mig!

Till sist tröttnar han och låter mig knäppa ett foto så vi kan gå vidare…

Jag tror minsann rallarrosen är på rymmen och tänker ta sig över vägen!

Jag har på intet sätt slutat fota blommor ifall ni undrar över avsaknaden av blomster i bloggen.
Nu konserverar jag alla blombilder för kommande behov!
Andra konserverar bär och frukt och grönsaker för att äta under den långa vintern, jag magasinerar mina blomfoton till dagar då inte en levande blomma står att finna i naturen!
Då ska jag plocka fram dem och njuta, gärna i sällskap med dig som läser min blogg!

Jag gjorde också fantastiska svampfynd, två ynka små röksvampar, men så här i början av säsongen duger det mesta. Jag gillar dem faktiskt, stekte dem tillsammans med ägg till frukost. De är lite som marshmallows i konsistensen…

Sen kom posten, och med den en mycket oväntad och glädjande present:

Nu kan mina röksvampar kasta sig i väggen, titta vad bloggkompisen Anki skickat till mig!
Svamp som inte växer här i dalaskogarna, dem ska jag nu få avnjuta, tusen tack Anki, jag blev så himla glad!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  22 juli 2020

  Hoppas du har tagit många bilder på blommor, för dom lär du behöva i minst fem månader;-)
  Anki är helt underbar!!! Hon är så omtänksam och verkligen dela med sig av skogsfynden hon gör. Å hennes svampar kan man leva på länge:-)

 2. Svara

  Ditte

  22 juli 2020

  Vad bra att du sparar en del blombilder för vi kommer att behöva dem senare. Och jag vill då gärna se dem. En röksvamp skulle jag nog inte alls känna igen och än mindre ens våga plocka.
  Och vilken lycka att du fick svampar per post från Anki. Förstår att du blev glad.
  Kram

 3. Svara

  Susjos

  23 juli 2020

  Blommor vill vi se i höst och vinter! Å så omtänksamt av Anki att skicka svampar till dig!

  PS. Nu har jag äntligen köpt Pia Höjebergs bok, tack för tipset!

  Kram!

 4. Svara

  Minton

  23 juli 2020

  Daniel är för söt när han försöker gömma sig för kameran. Visste inte att man kunde äta röksvamp så nu har jag lärt mej det.
  Så snällt av Anki att skicka svamp till dig.
  Kramar från oss

 5. Svara

  Skyttlat

  23 juli 2020

  Härliga bilder!
  Så snällt att skicka svamp? Själv plockar jag inte svamp direkt? En handfull Kantareller om jag hittar, men jag gillar inte konsistensen längre.Nu går jag ju inte i skogen längre heller. Inget fel på smaken.
  Rallarrosen är en barndomsblomma för mig. Farmor hade grisar och vi plockade åt dom. Sen kallar jag dom för grisblommor. Hihi! När jag ser dom så får jag känslan av ett varmt hygge där dom ju brukar växa. Var ju med Farmor och plockade bär när jag var barn.:)
  Älggräset doftar ju underbart! Det finns en rosa variant att köpa som planta. Den är också vacker.
  Ha det så gott och kram!

 6. Svara

  tanthuset

  23 juli 2020

  Härligt att spara till kommande tider <3 Blommor att njuta länge av, inte vissnar dom heller 🙂
  Finaste lille Daniel, det är inte så enkelt att bli fotad när man är blyg 😉 <3
  Åh vad gulligt av Anki att skicka svamp till dig! Hon vet minsann vad du tycker om!
  Kram på're goa Paula <3

 7. Svara

  LillaSyster

  23 juli 2020

  Vilken överraskning! Bättre än en trisslott, här var det ju högsta vinst! Ha en bra dag =)

 8. Svara

  Ama de casa

  23 juli 2020

  Haha! Både djur och människor kan helt klart bli lite less på att bloggkameran alltid är framme 😉
  Sååå himla gulligt av Anki!

  Ha det gott – i dubbel bemärkelse med tanke på svampen 🙂

 9. Svara

  Eva

  23 juli 2020

  Lyckliga du som fick svamp av Anki. Har letat efter Karl-Johan, men inte hittat en enda. Det är min favorit. Vi ser fram emot dina blombilder senare. Festlig jycke som inte gillar att bli fotograferad!
  Ha det så bra!

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  23 juli 2020

  Haha, han är lite lurig den där Daniel 😀 Men du är envisare och vinner till slut. Bra idé att samla på sig massor av blomsterbilder för att njuta av dem senare 😀 Jag kommer att glädjas med dig men när hösten och vintern kommer kommer jag även att njuta av förhoppningsvis många vackra dagar. Först med massor av färger och senare vackert snövita dagar 😀
  En jättefin present från en väldigt fin vän. Vilken underbar gest från bästa Anki 😀
  Kram

 11. Svara

  LillaSyster

  23 juli 2020

  Svar: jag läste “gamla ” kommentarer hos mig. Jo jag kan åka hem till mina föräldrar över dagen, det är bara 16 mil enkel resa. Däremot är det 29 mil enkel resa till sommarstället där de är nu, det känns lite långt för en fika. Fy vad det blåser ute, håll hårt i kopplet så inte lille Daniel lyfter.

  • Svara

   Paula

   24 juli 2020

   30 mil gånger två för en fika. Nej då förstår jag att du avstår. Ja det är blåsigt dessa dagar men jag är rätt tacksam för då håller sig myggen på avstånd när jag plockar blåbär. Inget ont som inte har något gott i sig…

 12. Svara

  kajsalisasblogg

  24 juli 2020

  Han syns ju i alla fall, röksvamp har jag aldrig testat.

 13. Svara

  Ninni

  24 juli 2020

  Det var snällt av henne. 🙂 Och var kan man hitta den svampen? Jag har hört talas på dem men har aldrig ätit dem. Hänne har jag full schå att få ha i kantareller i såsen. Sambon är gillar inte svamp nu för ti’n.
  Kram på dig!

 14. Svara

  byblixtra

  24 juli 2020

  En son vovve som inte vill vara med på bild. 🙂

  Jag visste inte att man kan äta röksvamp.

  Kul med en sån överraskning i posten. Förstår att du överger röksvampen. 🙂

 15. Svara

  Kicki

  25 juli 2020

  Vilken trevlig present du fick.
  Det är synd att man inte finner stolt fjällskivling här, den är så god.
  Jag har plockat den i Skåne hos min syster för en herrans massa år sen.
  Kram/Kicki

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 554
 • 590
 • 1 641 835
 • 5 101
 • 65 753
Sök här