Bloggen

En riktig höstlördag..

Av
den
6 september 2008

Idag är det så grått och blött att inte ens skogen känns lockande.
Regnet strilar ner och jyckarna är inte pigga på långpromenader.
Men vi har haft vårt lilla äventyr idag…

Jag hade nämligen sett ett sommartorp till salu på Blocket!
Det låg bara 15 km härifrån, nära en sjö.
Och billigt var det, 80.000,- !
Det måste förstås besiktigas!
Vi hade fått en mycket haltande vägbeskrivning:
“När ni kör från stan ca 6-8 minuter en liten äng på vänster sida, en liten grusväg, första huset”
Bah, bilarna kör på riksvägen i 90 och vi skulle krypa fram för att på syn på en liten grusväg…
Men, vi hittade den!
Körde förväntansfullt upp längs den leriga kostigen, kommer fram till en liten röd stuga.

Nej, detta var inte vad vi tänkt oss. Stugor i en klunga, så nära varandra att man knappt kunde andas!
Riksvägstrafiken hördes som om vi stått alldeles vid vägen, och stugan var mitt i en renovering.
Mycket snabbt avklarat alltså, men sen skulle bilen vändas för att åka därifrån..
och det var lättare sagt än gjort!
Gräsmattan visade sig vara en enda lervälling

Snart hade hjulen sjunkit halvvägs ner i sörjan….suck!
Trots plankor lyckades inte älsklingen får loss bilen, regnet tilltog alltmer..
Hans jympadojor var genomsura och ansiktet fläckigt av lerstänk.
Jag såg humorn i situationen, men mannen såg så bister ut att jag valde att inte fota utan kopplade jyckarna och gick en sväng längs vägen istället…

Till slut återstod bara en vettig lösning, hitta en människa med bil som kunde dra loss bilen.
Tack o lov var hjälpen nära, Hasse hittade en man i ett närbeläget hus som kom till vår undsättning..
Det var den dagsutflykten, puh!

Vi storhandlade mat på hemvägen och nu ska ni få höra:
Eftersom jag är med i en hushållspanel så scannar jag in alla varor i datorn.
Och det gjorde jag när vi kommit hem, och då märkte jag att köttet vi handlat inte fanns med på kvittot…
Nu till en samvetsfråga: Hur skulle ni ha gjort??
Köttet skulle kostat 120 kronor…

Jag erkänner, vi åkte inte tillbaka och betalade….

Alltså, jag uppfattar mig själv som en ärlig person, och hade jag handlat i en privat liten affär så hade nog samvetet sagt stopp, men nu gällde det ju en stor matkedja..
Hade ni åkt tillbaka och gjort rätt för er?

Få se om biffen smakar gott ändå…

Trevlig helg på er, jag ska ikväll vila ögonen på Danny-boy i den europeiska finalen av Lets Dance samtidigt som jag måste heja lite på mina finska tango-dansare också…

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Famos

  6 september 2008

  🙁 Samma dåliga väder här!
  Vilken tur att det fanns hjälp att få upp bilen. Har själv varit med om samma sak, fast då fick vi ta oss loss själva.
  Biffen ser god ut trots att den var “gratis”. Hoppas att den inte knarrade när Ni åt. Jag hade inte heller åkt tillbaka, men nog hade samvetet stört mig lite.
  Ha det så gott!

 2. Svara

  Catja

  6 september 2008

  Visst var det svårt att låta bli att fota, erkänn? 😆 Minns en gång när jag satt fast i snön några hundra meter från huset. Jag ringde Anders som kom till undsättning. Plötsligt såg jag en figur som dök upp i snöstormen med skyffel och allt. Jag satt kvar i bilen och både fotade och filmade när han slet som ett djur utanför. 😆 😆 Fy fasen vad “elak” man är. Då tyckte han nog inte det var så kul att den tjocke late kärringen satt i bilen och fotade hans vedermödor men nu kan han se på filmerna och faktiskt säga; fy sjutton det var ett jäkla oväder och pussa mig samtidigt. 😉

  Åkt tillbaka till butiken? Nä. Inte. Det var inte gjort med vilje och hur många ggr tror du inte butikerna lurat oss köpare på pengar. Också omdevetet men än¨å…Jag kollar sällan eller aldrig mina kvitton.

  Tack för tipset om lets dance. Får se vad jag hinner se i dag. SKa iväg och jobba min näst sista natt för denna veckan.

  Kramisar till norr!

 3. Svara

  Dotter Saija

  6 september 2008

  Näää jag hade aldrig åkt tillbaks! Däremot lämnade jag tillbaks oxfilen Jonas o jag handlade på Ica Maxi här om veckan. Vi skulle ha årets sista grillkväll och slog till på stort, några oxfilebitar för 189 kronor!!
  Men, de var värre än gummibitar! Fy och usch!
  Men vi fick tillbaks pengarna utan snack – tur det!
  Fast då var grillvädret som bortblåst!
  Pussar i massor :hjartan:

 4. Svara

  Helena

  6 september 2008

  Vilket äventyr. Ingen stuga men gratis kött. Det var säkert som plåster på såret.
  Ha en trevlig helg.
  (smakade biffen gott) 😀

 5. Svara

  Anki

  6 september 2008

  NEJ jag hade inte åkt tillbaka. Jag hittade massa pengar en gång i en stor affär i kassan. Jag lämnade de till kassörskan och så fick hon mitt namn o telefonnummer om det skulle vara något. När det gått några veckor ringde jag affären och frågade om den stackarn som tappat pengarna hade hört av sig. Då fick jag till svar -vilka pengar. Ja kassörskan hade lagt beslag på dem själv och inget sagt.
  Då bestämde jag mig!!!
  Alla är inte lika ärliga som jag, så varför?

  Oh eftersom köttet inte var inslaget är det heller ingen som saknar det förren de gör inventering nästa gång möjligen då går det som svinn.
  Kram Anki

 6. Svara

  Mia

  6 september 2008

  Paula….det var en samvetsfråga, det vete 17 om jag åkt tillbaka, som du säger, att hade det varit en liten affär så hade jag nog gjort det..men det beror också på hur långt det var att åka.
  Jodå, mina kompisar hittade svamp, men det fanns mest sandsopp och den är inte så spännande. Jag hade trott att vi skulle hitta trattisar men icke!

 7. Svara

  Inger Maryissa

  6 september 2008

  Här har det också skvalat och regnat mest hela dagen, och varit grått och trist.
  Ni har verkligen haft en händelserik dag.
  Kan tänka mig det var en besvikelse torpet då ni hade helt andra förväntningar och det visade sig vara helt annorlunda än ni trodde.
  …och dessutom fastna i leran och knappt komma därifrån…
  Ja, det blev en annorlunda dagsutlykt…

  När det gäller 120 kronorna som inte fanns med på kvittot, så skulle jag nog gjort samma sak.
  Som man brukar säga: ” det drabbar ju ingen fattig”
  och dessutom det var ju en stor matkedja.
  Och det är ju inte var dag man får gratis mat 😀 den är ju så dyr annars…
  Ha en fin fortsatt kväll och helg.
  Kram

 8. Svara

  Eva-Lena

  6 september 2008

  Jag skulle inte heller åkt tillbaka! Det får du nog betala ändå så småningom, det drabbar ju ingen fattig! Såg du Josefssons program om ICA Maxi-handlarna (köttfärsbluffen, butiksägarna var ju stormrika! Hoppas köttet var gott!

  Tur ni kom loss till slut. Man får ju lätt panik i sådana situationer, och ta hundarna på promenad i en dylik situation var klokt, men vad hade man väntat sig av en intelligent kvinna som du.

  Vi har också haft skitväder, varför tog sommaren slut så fort?! Vi åkte ändå ut i skogen och plockade lingon, eftersom säsongen börjar gå mot sitt slut. Vilket elände att rensa blöta bär!

  Njuter också av den vackra dansen ikväll. Ack så länge sedan man hade rörelseförmåga och smidighet för att utföra dessa vackra rörelser!

  Kram från Eva-Lena

 9. Svara

  Doris

  7 september 2008

  Beslutet att iNTE fota visar att du är en klok kvinna *fnissar*.
  Hoppas att köttet smakade mycket bra, jag hade inte heller åkt tillbaka !
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris, som har TRÄNINGSVÄRK efter att ha dragit motvilliga får och lamm i våran fålla i dag

 10. Svara

  synne

  7 september 2008

  Vilken utflykt! Stackars maken som blev så blöt och lerig.
  Hoppas ni for hem och bytte innan ni handlade ialla fall.
  Nä, jag hade inte åkt tillbaka.
  Utan njutit köttet som bara det.
  Tror vi är sådana vi människor.
  Ha nu en bra söndag utan för mycket blöta uppifrån.
  Kram Synne.

 11. Svara

  lelu

  7 september 2008

  “Samvetet” lever sitt eget liv i oss alla,Ni vet och vi vet.vårt samvete till den lille egna företagaren är mils omspännande,troheten mot dom stora kedjorna är helt klart disskutabel .Kanske hade dom slängt just det köttet iallafall det har vi ju fått läsa hur mycket bra mat som slängs på tippen..
  Strapatsen med torpfärden , nja var inte den given från början ?

  Ang Dansen , men var dom inte förtjusande det finska paret !
  och svenskarna var bra , tyvärr svårt att vara först ..
  Ha en bra dag .

 12. Svara

  Åsa

  7 september 2008

  Kan se er framför mig, när sambon kämpar för att få loss bilen och du kämpar för att hålla masken…
  Jag hade aldrig åkt tillbaka och betalat, håller med om att vi blir “uppskörtade” med jämna mellanrum (speciellt utav de större kedjorna) så det jämnar nog ut sig…
  Lillprinsen och jag tittade också på dansen (inte till slutresultatet) och han tyckte att Ukraina var bäst.
  Ha dé!

 13. Svara

  Mona-Stina

  7 september 2008

  Nä, jag hade inte åkt tillbaka och betalat.

 14. Svara

  Lotta

  7 september 2008

  Vilket äventyr 🙂
  Nä jag hade inte åkt tillbaka. Hejade självklart på Danny och ? men såg att de bara kom 11. Hur gick det för Finland?
  Lotta

 15. Svara

  lena

  7 september 2008

  Hej!Har varit mad om nå liknade
  och då gällde det en grill.Funderade jag med om jag skulle åka tillbaka, men jag tänkte att jag handlar där jämt och nog har dom uner åren tagit mera betalt av mig oxå.Så då är man ju kvitt hehe:) Kram Lena.

 16. Svara

  Sylvia

  7 september 2008

  Vilka strapatser! Och vilken samvetsfråga. Jag råkade ut för nåt liknande när jag var på ett Coop-varuhus och handlade en del saker. Hade fått sonen att skjutsa mig. Står o pratar med honom samtidigt som jg lägger upp varorna på bandet. Det var mycket så när jag betalat lägger jag ner varorna i vagnen igen för att lättast forsla dem till bilen. Sonen lastar in och jag går tillbaka med vagnen till stället. När jag kommer hem (ca 2 mil och obs! jag har ingen bil) upptäker jag att tvättkorgen för 89:- som låg under själva kundvagnen inte blivit betald. Jag åkte inte tillbaka! Hade tagit en hel dag med tre olika bussar. Men samvetet gnager lite, det måste jag säga.

 17. Svara

  mariannE

  7 september 2008

  Kan inte annat än att’tyckasynd om’ Hasse …och kan se honom utan din plåtning, stå där alldeles lerig o dan!
  // När det gäller samvetet så är ju det en samvetsfråga *fniss* … Vart går gränsen liksom? Jag hade inte heller åkt tillbaka men observera men, jag hade ringt och sagt som det var … naturligtvis med en röst där den som svarade bara var tvungen att säga: ” ash det gör inget, ta du köttet men tack för att du ringde”.
  Sådär har jag gjort ett antal gånger … EN gång på posten när jag hämtade ut pengar och såg att det var för mycket tex. Kassörskan blev väääldigt glad för annars hade ju hon fått stå för mellanskillnaden när kassan skulle räknas. Fick ett mycket fint penn-set som tack 😉
  Här fullkomligt vräker det ner och hade jag haft bil så skulle den nog fastnat precis som er gjorde… Skönt då att kunna sitta hemma med en kopp varmt The!
  Kramelikram på sej
  /m

 18. Svara

  Carina

  7 september 2008

  Synd på torpet…förstår att du längtar till ett eget pörte.
  Tack för de fina lovorden på min blogg….jag blir lite generad :$

 19. Svara

  Caroline

  7 september 2008

  Jag hade inte heller åkt tillbaka, har hänt att jag glömt något under drickabacken i vagnen som inte betalats. Sånt händer oss alla någon gång.

  Usch för att fastna med bilen, det gjorde jag i en snövall en gång, puuuh!

  Har själv bakat o haft mig idag. 🙂

  /Caroline

 20. Svara

  annette

  7 september 2008

  Vilket äventyr Ni varit på (och som Du inte fotade),;)

  Detta med att scanna själv gör jag också, vet inte om jag glömt något, skulle få lite ågren om jag kom på det själv, men vet i sjutton om jag skulle åka tillbaks, tror inte det.
  Ha nu en bra start på veckan!

  Kramen //annette

 21. Svara

  TT

  8 september 2008

  Njut av biffen med gott samvete, jag hade inte heller gått tillbaks.
  Här var det väldigt fint, läckra foton, verkligen!!

  Jag hade också avstått från fotografering i ett sånt läge, haha.
  Så ni letar sommarstuga?
  Hoppas ni hittar något som passar inom bra avstånd.

 22. Svara

  Malin

  8 september 2008

  *fniss* Det är dessa äventyr man minns o kan skratta åt efteråt, men jag förstår att du drog dig åt sidan…

  Jag scannar inte mina varor, jag orkar inte, känner mig så virrig att det lätt skulle bli fel och hur pinsamt skulle inte det vara….Svår samvetsfråga, jag har ofta för mycket samvete, men nää jag tror inte jag hade orkat fara tillbaks..

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 273
 • 363
 • 1 626 667
 • 5 069
 • 65 363
Sök här