Bloggen

En riktig slappardag!

Av
den
9 april 2016

Idag höll inte jag på att komma ur morgonrocken alls…
Först ringde väninnan o kom över på en fika. Vi hade mycket att drista…
När hon åkte kom exet och hämtade Blinka för en promenad, samtidigt som grannen var ute och rastade sina hundar.
Och där stod jag på gården, fortfarande i nattsärken klockan ett…

Nå, jag tycker jag hade gjort mig förtjänt av en ledig dag efter en aktiv vecka och inte begriper jag att skämmas heller..

0409a

Skäms gör inte min prinsessa heller där hon ligger i sin nya chockrosa bädd!

0409b

Har man tre pälsklingar så måste man förstås ha tre bäddar! Gissa vem som övertagit Blinkas gamla…ställde den uppe på skåpet så han har utsikt över hästhagarna också…den gode Torsten!

0409d

Och han är ju oftast kärvänlig med syrran också..

0409c

Men det är bara Blinka som får gåslever till frukost :mrgreen:

Vårens ankomst är segare än seg, det har varit kallt och ruggigt i veckan, och mina småfåglar äter mer än de gjorde i vintras!

0409f

Jag kan inte minnas att jag ens matat fåglarna så här sent tidigare år, men nu kan jag ju inte sluta då jag ser hur stor åtgången är!

0409g

Och det är så mysigt att sitta vid mitt skitiga köksfönster och titta på deras ihärdiga samlande…

hundtroja

Vad ska man med djur till om man inte får skämma bort dem!

TAGS
6 kommentarer
 1. Svara

  Titti Melender

  9 april 2016

  Håller med, man måste skämma bort sina pälsbeklädda familjemedlemmar! 🙂
  Våren är seg här också, nu var det tre grader när jag gick ut med hundarna vid 20-tiden, täckjacka på!
  Ha en skön lat helg nu! Kram!

 2. Svara

  "LillaSyster"

  10 april 2016

  Så rätt så rätt, de ska ha det så bra så! Jag matar också fåglarna fortfarande, det är som du säger strykande åtgång. Men idag var gräsmattan alldeles vit av frost och det har nog varit bra kallt i natt då jag ser rutorna på grannens bilar som står ute. Här hade vi Hacke till frukostbordet, och så en hel drös med småfåglar – klart att även de ska ha det bäst och inte bara de som sovit inne om natten. Smart att sätta en bädd högt upp så att han har koll på läget. Busan älskar också att ligga högst upp på klätterställningen och ha koll. Och inte ska varken du eller Blinka gå runt och skämmas. Nix pix nu ska jag gå in till stan och träffa en kompis och prata lite skit. Ha en fin söndag! Kram

 3. Svara

  Hillevi

  11 april 2016

  Massor av fåglar är det, nu när även bofinkar, bergfinkar och grönsiskor kommit. Jag brukar mata tills det verkligen kommit små löv på träden, så här års finns det ännu så lite att hitta i naturen.
  Så fint för katterna att få ligga högt och bädden la de ju förresten beslag på jämt innan också, så Blinka blev nog glad! 😀

 4. Svara

  Bia

  11 april 2016

  Ja, nog har du gjort dig förtjänt av en dag i nattkläderna!
  Utan att skämmas, för det har vi väl slutat med?
  Gåslever till frukost, ja, jag tackar jag!
  I mitt nästa liv ska jag vara hund hos dig! 🙂
  Kram och trevlig vecka!

 5. Svara

  Pernilla

  11 april 2016

  Men så skönt att bara få vara! Men idag är det måndag igen och jag får “vara” lite på jobbet.
  /P

 6. Svara

  Ninni

  14 april 2016

  Det är skönt med slappardagar. Tyvärr kommer de alltför sällan tycker jag.
  Jag var ut i tisdags och tog bort en sprängfylld ica-kasse med solrosfröskal. Sambon har tagit bort fågelstugan då vi inte har några fåglar här som vill ha nån mat, som det verkar. Har haft ovanligt lite besök vid vår fågelstuga i vinter men jag antar att det beror på att det är många häromkring som matar.
  Gåsleverpastej till frukost… jo, jag tackar. Inte illa det. 🙂 Här matar vi Snoozen med allehanda godsaker som köttfärs, köttbitar, makrill och tonfisk. Han får sånt vi äter men då vi inte äter gåsleverpastej så lär han aldrig få nån sån. Däremot erbjuder jag honom av min hemlagade leverpastej men den duger inte åt honom inte så den får jag ha för mig själv. 😀
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 444
 • 770
 • 1 611 112
 • 5 044
 • 65 075
Sök här