Bloggen Livets glädjeämnen!

En släng av sommar och sol..

Av
den
15 augusti 2012

..har vi fått, i senaste laget kan tyckas, men nu gäller det att krama ur den sista värmen innan höstvindarna börjar vina…som jag längtar till dem!
Längtar till den klara höga höstluften, de skarpa färgerna, prasslet av löv, ja jag älskar hösten!

Nu är det bråttom att skörda hallonen, de flesta bären är så mogna att de trillar av så fort man rör vid grenen.
Till helgen då vi får besök av vänner ska jag testa att göra en eldig hallonsås till grillat kött.

Gårdagens skörd av svamp plockades under min 20-minutersrunda på motionsspåret. Rimskivlingarna och ett par mycket torra kantareller får bli fyllning i dagens omelett medan de två fina KarlJohansvamparna, för övrigt säsongens första, ska tillagas imorgon då liten Melissa med pappa kommer hit på besök ett par dagar!

Därför står jag inför faktum, oavsett att det är trettio grader inomhus och minst lika många utomhus så åker snabeldraken fram!

Sen blir det trevligt umgänge resten av veckan och på söndag åker vi och tittar till vårt nya hem!
Lägenheten står nu tom så vi kan redan börja köra grejer och jag ska ta med kameran så ni får se vart vi ska flytta!

Jag hoppas vi snart får tillfälle att träffa de andra småttingarna i familjen, en tur till Stockholm står också på tur inom närmaste framtiden

Snart behöver inte Lucas gåstolen längre, nu står han utan stöd helt själv!

Många är dom och söta är dom, ja tänk hur det kan bli!
Liten Vanessa växer så det knakar!

Önskar alla en underbar sensommarhelg, tjingeling på ett tag!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Nette Cecilia

  15 augusti 2012

  😛 Oj så det vattnas i munnen när man ser hallon .Söta din barnbarn ,säkert spännande med flytten ,ha det bra ,kram Nette 😀

 2. Svara

  Synnøve

  15 augusti 2012

  Många fina barnbarn och barnbarnsbarn…. Visst är de söta 🙂
  Svamp ja… törs bara plocka kantareller, trattkantarell och taggisar….De kan jag 🙂

  Ser med spänning fram till att få se vart ni flyttar :))

  NU är det snart natta här
  Kramen nabokäringa :mrgreen:

 3. Svara

  Kicki

  16 augusti 2012

  Jag visste inte att rynkad tofsskivling bytt namn till rimskivling. Jag har sett att det är ganska gott om dom på vissa ställen. Jag har också hittat ett par små knubbiga “kallar”, undrar om dom kommer nu.
  Ha det skönt nu med ungarna i huset!
  Kramen

 4. Svara

  Ninni

  16 augusti 2012

  Eldig hallonsås låter spännande. Kanske vi kan vänta oss ett recept på den sen då när du testat den. 🙂
  Vi har varit ute och letat kantareller men här är det klent. Tur att Törebodaborna kom upp och hade med sig svamp och att min pappa har några säkra ställen så vi har fått svamp av dem också.
  Hallonen på vår lilla buske har vi skördat och gjort en liten sylt och fryst in lite också… kanske ska bli hallonsås av den då? 😉
  Kul med besök av barnbarn och barnbarnsbarn. Ha en mysig helg!
  Kramen.

 5. Svara

  Nilla

  16 augusti 2012

  Förstår att du är nöjd med att vi närmar oss hösten. Själv känner jag mig deppig för att sommaren går mot sitt slut. Visserligen tycker jag också om hösten, men jag längtar inte efter den 😉
  Jag tänk att du har så många fina barnbarn…så det kan bli 🙂
  Kram

 6. Svara

  Turkulainen

  16 augusti 2012

  Söta småttingar! Men jag kan inte låta bli att undra: vad är det för symbolik med dödsskallen som syns nere t.h. på bilden på Vanessa? Eller ser jag fel?
  H det bra.

 7. Svara

  annette

  16 augusti 2012

  Oh, Du har hittat Rimskivling, den tycker jag är så god, har vikt åtminstonen en dag i helgen för svampplock, får se om jag kan hitta lite annat än gula då!
  Mycket på gång hör jag, glädjer mej väldigt mycket att Vanessa med Far kommer på besök!!
  Skall bli kul att se bilder från Er nya bostad, skönt att Ni kan börja köra lite grejor redan nu, men ta inte förmycket så Ni måste hämta ngt Ni behöver;)
  Ha det så gott!
  Kramen

 8. Svara

  Menageriet

  17 augusti 2012

  Jasså, Du har varit på en 20 minutersrunda i motionsspåret? 😆
  Förstår att Du inte var ute och sprang då, eftersom Du hittade svamp. Det hade ju nästan räckt med en Karl Johan till en middag?
  Visst är det härligt med småttingar? Hoppas att Ni får det fint?
  Så spännande att få se lgh. Har det börjat rycka i flyttnerven nu? Hoppas att Ni ska trivas?
  Önskar Er en fin helg! Kramar!

 9. Svara

  AprilSus

  18 augusti 2012

  Pust och stön, vad du har varit flitig med att blogga, men nu har jag nog läst ikapp det mesta här på din blogg? :mrgreen: Jag har ju varit på villovägar uppe i norr och även om själva resan var en jobbig historia, så var det värt det när vi väl kom fram. Inser ju hur mycket jag saknat mitt älskade Västerbotten och personerna som ännu lever och bor där uppe.

  Den fortsatta resan upp till Luleå gick rätt smidigt och var ju inte så lång, men man känner sig rätt hemlös när man flackar runt med bagaget och sover en natt här och en natt där…. Bröllopet blev en underbar upplevelse och var värt besväret och lika kul var det att få lära känna våra nya ingifta släktingar lite bättre, som tog emot oss på ett väldigt familjärt sätt. Vi vill absolut åka tillbaka igen…

  Ser att du har hunnit vara iväg på lite utflykter trots att OS på gått. 😉 Hallonen såg väldigt goda ut, de som växer här omkring är ynkligt små och inte inbjuder de till att ens vilja smaka. 😥

  Hoppas du inte tog ut dig alldeles på dammsugningen och att du får en härlig helg.
  Ha det gott vännen, tills vi hörs igen. Kramisar! ?

 10. Svara

  messan

  18 augusti 2012

  Tyvärr har jag inga hallonbuskar här hemma utan köpte en lite låda idag på torget…jättefina stora de tog bra betalt med:). Passade på att köpa lite blåbär med, de stora amerikanska…smakar gott och så slipper man bli blå med:). De i skogen ligger etta iaf! Blåa fingrar och tunga är nog bäst ;).
  Underbara soliga dagar har vi haft men idag lite grått och regn och hösten närmar sig…jag gillar hösten..luften är så härlig då.

  Ha en fin söndag!
  Kramar

 11. Svara

  BrittMarie

  18 augusti 2012

  Så fina bilder på barnen vi får se! Tänk att man kan njuta så av att sitta på en filt och äta makaroner med händerna! Vi äldre får väl njuta av att äta hallon och svamp. Det är inte fy skam det heller 🙂
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 192
 • 363
 • 1 626 586
 • 5 069
 • 65 363
Sök här