Bloggen

En strimma ljus

Av
den
10 mars 2014

0308c

Det kändes onekligen bra när solen äntligen lyste upp tillvaron i helgen, allt känns genast lite lättare..

0308b

I lördags skrev jag hyreskontrakt med inflyttning nu på lördag i huset på bilden.
Var på loppisen i byn och inhandlade kompletterande möblemang som jag fick transporterat direkt till nya lyan, alla är ju så snälla!
4 köksstolar, 2 mindre soffbord, ett datorbord, en tevebänk och en läsfåtölj, nu har jag det mesta!
Hasse passade på att köpa en begagnad teve då han var i Stockholm över helgen, utbudet där är så mycket större än här i Dalarna. Idag körde vi teven till lägenheten och konstaterade också att det är så högt i tak att jag måste skaffa en liten stege för inte ens Hasse nådde upp till taket då han stod på en stol!

Jag håller mig sysselsatt med praktiska grejer, det kändes bra att så mycket föll på plats i helgen, ändå var det en bisarr känsla idag då vi tillsammans bar in grejer i min singellya…

0308f

Som ni ser på fotot så är det blött och lerigt på vägarna, och även om Blinka inte är förtjust i kläder så har det varit skönt att skydda framför allt magen från all smuts.

0306a

Så här såg regnkläderna ut efter en promenad!

Vi har också fattat beslut angående katterna.
Jag var inte helt inställd på att ta hand om dem eftersom det dels innebär att jag inte kan åka bort om jag vill och även att jag då ska hålla tre djur med mat och omsorg.

0306d

Samtidigt är omgivningen ett paradis för katter, och även hyresvärden hade önskemål om att ha en mössjägare i huset!
Vi provar därför att ha gemensam vårdnad om katterna, försöker låta bli att åka bort samtidigt och Hasse hjälper till med kattfoder.

Jag kommer förmodligen att bli utan bredband ett bra tag, Telia hittade inte ens adressen då vi ringde, det finns inte ens ett telefonjack i lägenheten så det behöver komma någon och fixa det. Sedan har jag inte heller bestämt vilken lösning på bredband/teve som är bäst, dvs. vilken leverantör jag ska välja.
Men jag är ganska luttrad vad gäller flyttproblematik och har samlat på mig både böcker och korsord så jag ska nog kunna fördriva tiden.

Åter vill jag tacka för allt massivt stöd jag får från er nätvänner, jag är djupt rörd!
Passar också på att vidarebefordra ett tips jag fick angående ett förmånskort man kan få från Försäkringskassan om man har sjukersättning eller förtidspension som jag.
Med det intyget har olika kommuner rabatt på olika saker, bl.a buss- och tågbiljetter, teater och annat. Vilka rabatter som gäller får man själv ta reda på, men intyget heter FK1999A och går att beställa antingen per telefon eller genom att mejla till kundcenter@forsakringskassan.se
Jag fick ett svar samma dag :thumbsup: att intyget skickas till min folkbokföringsadress!

0308a

TAGS
28 kommentarer
 1. Svara

  Herr Nilssons Fru/Ankii

  10 mars 2014

  Tänker på Dig. Allt löser sig, de tar tid, de tar energi men en dag ska du lee fullt ut igen o känna fin o sann livsglädje. Tacksam för din nya adress – maila den gärna.
  Oh var rädd om dig nu när din internetfri tid kommer.
  Kramiz

 2. Svara

  Ingegerd

  10 mars 2014

  Fantastiska Paula! Så mycket Du har uträttat! Och huset ser så gulligt ut. Hoppas Du får det varmt (lagom för Dig!!) och du har ingen lång väg att skotta fram till vägen.Roligt att Du har hjälpsamt folk omkring. Önskar Dig allt gott, kram!

 3. Svara

  Sylvia

  10 mars 2014

  Låter som en bra start och roligt att ni kan hjälpa varandra du och Hasse. Blir nog bra när du har landat mentalt och fysiskt.

 4. Svara

  E V A

  10 mars 2014

  Trots allt, så låter det ändå bra, såhär långt.
  Det är fint, när man kan hjälpas åt, även vid ett vägskäl i livet.
  Tänker på Hasse och dig.
  Och sen är det underbart med andra hjälpsamma människor runtomkring.
  Önskar Dig, och pälsklingarna allt gott i det nya, mysiga huset.

  Kramen,Eva

 5. Svara

  Synnøve

  11 mars 2014

  Allt löser sig till slut. Telefon och tv fixar sig det med. Det kan ta lite tid, men det fixar sig.
  Så bra ni kom till en lösning när det gäller katterna. Låter som alla det stora tunga sakerna är ordnade i alla fall. Låt nu resten av pusslet falla på plats efter hand.

  Det var ett fint hus, där kommer du trivas vill jag tro.
  Både Blinka och katterna kommer må gott där med.
  Stor kram från nabolandet :kiss:

 6. Svara

  TT

  11 mars 2014

  Tänk vad mycket man ska tänka på och ordna… men ni verkar i alla fall sams… Ska Hasse bor kvar i er lägenhet alltså?
  Mitt i all bedrövelse måste jag säga att du kommer att bo så mysigt! Du tar väl bilder sedan och visar.
  Förresten ska jag hälsa dej sedan när du kommit i ordning! Kram!

 7. Svara

  Astrid

  11 mars 2014

  Men så bra att ni kan hjälpa varandra
  Vilket vackert ställe hoppas att du kommer att trivas
  Så vacker bild på sjön
  Ja vi har också tjockt med grus på golven nu som vi och hundarna drar in
  När någon är ensam så vill man hjälpa, så fungerar vi människor
  Maken har skottat till grannen ibland men då fick vi en åthutning för hon vill skotta själv :o) för att få komma ut en stund
  En åthutning snäll sådan :0)

 8. Svara

  Anki

  11 mars 2014

  Ser trevligt ut… du kommer säkert att trivas när du kommer i ordning… allt löser sig – det kan ta lite tid men till slut så blir det bra 🙂
  Bra också att det löser sig med katterna… de kommer säkert att trivas med livet på landet.
  Lycka till!
  Kram

 9. Svara

  "LillaSyster"

  11 mars 2014

  Så fint huset är!! :thumbsup: Bra att ni är överens och kan hjälpa varandra, även om ni nu går skilda vägar. Jag riktigt ser hur lyckliga djuren kommer att vara i sin nya bostad. Nä du Paula nu ska jag åka och jobba. Ha det bra, jag tänker på dig! Kram Kram

 10. Svara

  Gun Wiik Pils

  11 mars 2014

  Det verkar som om du fått näsan ovanför vattenytan redan, tror att det är bra att ha saker som måste göras vid kriser. Huset ser idylliskt ut, hoppas du kommer att trivas, du har väl grannar i närheten? Kan kännas tryggt att veta att det finns andra människor i närheten.

 11. Svara

  Doris

  11 mars 2014

  Hoppas att du inte blir utan internät alltför länge, vill inte förlora kontakten med dig . Låter bra med delad vårdnad av katterna.
  Sköt om dig Vännen

 12. Svara

  Agneta

  11 mars 2014

  Men…..du ska ju flytta rakt in i idyllen ju! Vilket ställe, vilket hus och det ser helt underbart ut runtomkring. Det där kommer att bli bra. Och djuren kommer du säkert att ha glädje av och det låter bra att ni kommunicerar och kan göra upp om saker och ting. Jag blir glad för din skull!
  Agneta kram

 13. Svara

  Eva-Lena

  11 mars 2014

  Men så gulligt det där huset är! Har du någon granne?

  Så skönt att det löser sig för dig undan för undan, bra att ni kommer överens med det praktiska. Perfekt med en loppis som kör hem grejerna till en, det kallar jag service!

  Förstår att det är svårt det här med att välja, telefoni, TV och bredband, många val man ska göra nuförtiden. Vi funderar allvarligt på att ta bort den fasta telefonin, fast å andra sidan när vi kör det tillsammans med TV-abonnemanget så är den fasta kostnaden jättelåg…hur man än gör så har någon annan löst det bättre känns det som.

  Lycka till med flytten, här hålls minsann alla tummar!

  KRAM på dig, du är en mjuk TÙFFING du!

 14. Svara

  BrittMarie

  11 mars 2014

  Vilket fint hus du ska flytta in i! Ligger det mitt inne i skogen? Kanske det är raka spåret ut i naturen, för hundpromenaderna. Nu verkar det som allt ordnar upp sig till så bra som möjligt, hoppas jag. Så bra att ni kan hjälpas åt du och Hasse!
  Kram på dig

 15. Svara

  Gunilla

  11 mars 2014

  Hittade din sida genom en bloggvän och rördes av din situation. Min dotter har också drabbats av den jobbiga sjukdomen utmattningssyndrom. Vi gör allt för att stötta och det bästa är nog att bara finnas och lyssna. Skönt med din dotter som hälsar på. Har själv gått igenom en skilsmässa och vet att det är en omtumlande tid. Men det finns ett ljus i tunneln även om det är svårt att tro. Hoppas det gåt bra med flytten och att du kommer att trivas i det mysiga huset i skogen. All lycka till! Kramen/Gunilla

 16. Svara

  Gunvor

  12 mars 2014

  Lycka till med allt! Det ser ut att lösa sig med det mesta trots att allt känns svårt i början. Du klarar det här du Paula. Kram kram !

 17. Svara

  Christina

  12 mars 2014

  Förstår att det kommer att kännas konstigt och mörkt en tid famöver.Även om du inte tror på det nu så kommer du att finna en vardag med harmoni och glädje framöver.Ge det bara tid.
  Vi har mobilt bredband här hemma och det fungerar utmärkt.Våran fasta telefon har vi sagt upp eftersom alla bara använder mobilerna här hemma ändå.
  Kram Christina!

 18. Svara

  Raija

  12 mars 2014

  Huset ser verkligen mysigt ut. Det blir toppen att du kan ta med dig katterna också :-).
  Förstår att du verkligen har fullt upp nu med att fixa allt. Ibland kan just det vara skönt också att vara sysselsatt när det är tufft.
  Kram

 19. Svara

  Punatukka

  12 mars 2014

  God morgon vännen….Vilket fint hus,det ser verkligen inbjudande ut och jag hoppas du ska stormtrivas när du väl “landat” i ditt nya liv…Att ni är vänner och kan hjälpas åt är förstås bra men jag förstår hur konstig hela situationen måste kännas. Allt jag önskar är att DU ska finna dig till rätta och må BRA!

  Att du kommer att vara utan bredband låter mindre bra men det fixar sig förhoppningsvis fort?! Tack för tipset om förmånskortet,jag visste det iofs. men har glömt bort det.Här finns iaf. inga rabatter på bussar och tåg men jag ska maila FK och undersöka saken.
  Önskar dig allt gott kära Paula,bamsekraaaaaaaaaaam!

  Punatukka

 20. Svara

  Mias Mix

  12 mars 2014

  Önskar dig ett stort Lycka Till med flytt och allt annat. det finns inget ont som inte för något gott med sig heter det ju och jag tror det stämmer. Efter ett par månader eller ett par år kommer du säga vilken tur att det här hände, annars hade ju livet inte utvecklats som det är nu (= i framtiden). Tur att du har dotter o vänner som ställer upp 🙂

 21. Svara

  Mia

  12 mars 2014

  Älskade vännen, nu har jag drömt om dig två nätter under en veckas tid, jag tror det betyder att du kommer att få det gott till slut. Det praktiska löser sig alltid även om det tar lite tid, vad skönt att du kunde köpa grejer på loppisen och att du fick hjälp med det, underbart med snälla människor!!! Varm kram skickas med express till dig, lycka till nu :kiss: :kiss: :kiss:

 22. Svara

  Kersti

  13 mars 2014

  Huset ser fantastiskt ut. Känns som ett ställe att trivas på. Många många kramar från mig i Enskede.

 23. Svara

  susan

  14 mars 2014

  Hoppas det lättar lite för dig nu….Det gör ju ofta det när man börjar ta tag i saker.
  Kram

 24. Svara

  Hönsakadorran

  14 mars 2014

  Ett sånt härligt hus du ska bo i, blir helt underbart framåt sommaren. När du bara kommit till ro i ditt nya hem, så ska du se att det känns bättre. Och det fixar sig med all säkerhethet med bredbandet också, för trots allt så är det ju ett litet tidsfördriv. Massor av kramar till dig från skåne.

 25. Svara

  Mariem

  15 mars 2014

  Rena drömboendet. Hoppas att du kommer att trivas. Men det ser ut att ligga mitt ute i skogen. Går det bussar där? Också tack för tipset om rabatt. :thumbsup:

 26. Svara

  Ninni

  17 mars 2014

  Jag hoppas det är lika fint inuti huset som utanpå. Jättemysigt hus och vad bra för katterna! Och nu slipper du en massa trappsteg ner till tvättstugan också. 😉
  Kan tänka mig att allt känns lite mysko nu i början men bra att Hasse hjälper dig att komma i ordning.
  Tur du har böcker och korsord om det tar tid att fixa internet. Hoppas det går riktigt fort för dig att få det.
  Det där “rabattkortet” man kan få från f-kassan har jag införskaffat… igen. Har haft det förr också men tyvärr är det inga rabatter som gäller här utom att jag går in som pensionär då Alfta GIF spelar hemmamatcher i hockey. Men om man ska till huvudstan så kan man åka kollektivt mycket billigare där med det där kortet.
  Hur långt får du till affärn och biblioteket? Inte alltför långt hoppas jag.
  Sköt om dig!
  Kramen.

 27. Svara

  Kicki

  17 mars 2014

  Det är ju hemskt att jag inte ens är ute på nätvännernas bloggar. Dessa valpar, som egentligen inte tar nån tid alls i den ålder dom ännu är, gör mig helt oförmögen till vettigt arbete eller annan företagsamhet.
  Jag trodde du skulle till en lägenhet och inte ett litet hus, men det kanske är lägenheter i huset, jag ser ju att den har två dörrar?
  Hoppas du kommer att trivas där, det var ju bra att katterna kan få följa med och att Hasse kan stötta dig lite ekonomiskt, så ni kan ha delad vårdnad om Astrid och Torsten.
  Kramen!

 28. Svara

  Kajsa

  18 mars 2014

  <3 <3 <3

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Senaste kommentarer
Kategorier
Statistik
 • 340
 • 559
 • 1 651 772
 • 5 116
 • 65 958
Sök här