Ett evigt skvalande..

Imorse kollade jag hur vädret skulle bli, tänkte skicka Blinka med Hasse ut på jobb i Värmland om regnandet skulle fortsätta.

Nejdå, det skulle inte komma en endaste millimeter…bra där, tänkte jag, tog min jycke och gick ut

regnisjo

Men vad är nu detta, regnet börjar strila när vi kommit halvvägs! Grrrr att man aldrig kan lita på prognoserna!

blinkablot

Kolla underredet på min jycke!

glas

Tur man har en inre kompass när de våta brillorna immar igen, hem kom vi, blöta men oskadda!

vatten1

Förutom det som kommer uppifrån så är jag ju förtjust i vatten, nu har sjöar och bäckar fått ett välbehövligt tillskott

vatten2

Jag försöker se det positiva, att folk får mer vatten i sina sinande brunnar, så bra då! :mrgreen:

vatten3

Vackert är det med brusande vatten oavsett årstid..

vatten4

Nu skvätte det på näsan, närgången som jag blev

vatten6

Jag kan inte mixtra med slutartider på min kamera utan får nöja mig med förinställning.

vatten11

Om det ändå kunna falla som snö istället, som det gör upp i Norrland nu… hav tålamod Paula, vintern kommer hit också, förr eller senare..

0

13 Comments:

 1. I norrland snö ja….men ack så blöt
  Jag hoppas att vi får kallare snart si så där en 6-7 grader
  Härliga foton och den sista på vattnet som forsar blev jättebra
  I går var det hällregn här men i morse var det fint vitt på marken
  När vi var i Stockholm för ett par veckor sedan så kom det så mycket snö att dom kunde åka skidor här
  Men sedan töade det bort

 2. Storm, regn och mörkt här tyvärr. Vad söt hund du har, smutsig nog ;-)

 3. Lappmögel ska vi INTE ha!!!!!!!!!!!!
  Däremot svampvatten i mängder och en underbar mild vinter utan vitt äckel.
  Det där med tandläkare matte ska “bara” ut med 17 500 var nu dom ska hittas!

 4. Jag tänker INTE säga emot dig om att vatten i marknivå är betydligt trevligare än det som faller uppifrån! Nu börjar jag bli trött på det och vill hellre ha nån kallgrad och nån cm (ok, dm) snö…trodde aldrig jag skulle skriva det!!!! Får väl skylla på att skidsäsongen närmar sig ;)
  Kram på er och nospuss till Blinka…

 5. Snön som kommit hit är bara blöt o slaskig. Inget att längta efter. Fast det är klart regn är inte så kul heller.

  Tycker du fick fina bilder på det forsande vattnet!

 6. Jo, tack det har skvalat på bra i eftermiddag, men ganska lokalt. Inte så blött här hemma som på jobbet. Jag kan höra hur det forsar där du lagt näsan i blöt idag ;-) Stackars lilla Blinka, blev det ett varmt bad för hennes del kanske? Tokfia du kan väl inte önska dig snö redan…… för mig räcker det om det kommer den 23 december och går av i mitten på januari! Nä lite längre kan den väl få ligga men bara om det är kallt, jag gillar inte slask. Kram

 7. I Karlstad spöregnade det på natten. Men vår dag blev riktigt bra molnig men ända varm,,typiskt att det började regna då ni var ute.. Va fina bilder på allt vatten du visar å fina vovven gilla väl inte att vara blöt …kram

 8. Underbart att bo nära vatten. Jag bor ju vid Ältasjön men har motorvägen alldeles intill. Har genom åren visualiserat att bruset från motorvägen kommer från en älv liknande den du visar bilder på. Det roliga är när jag föreställer mig älven så är motorvägs-bruset riktigt lugnande och inte det minsta störande.
  När det gäller våra pälsklingar och blötväder så är det ett måste att spola underredet varje gång vi kommer in. Accepteras så där….

 9. Våta smutsiga hundar är inte en favorit. Här går det åt handdukar vid torkning, eftersom vi har tre.

 10. Haha, ja det är vatten överallt hos dig verkar det som! Uppifrån och från sidan och längs med och på glasögonen. Just på glasögonen är ett elände. Jag tar alltid med mig en keps om det skulle vara skyar ute, den skyddar glasögonen så jättebra så man slipper bli irriterad på det där med glasögonen – för det är så attans irriterande!
  Kan trösta dig med att vi har skyar här också idag, så man vet inte,,,,,
  Agneta kram

 11. Ska jag vara helt ärlig, så har jag väldigt svårt att se något positivt med regn. Det skulle i så fall vara att jag slapp vattna i trädgården, och det betyder för min del att det är helt onödigt med regn nu.

 12. November började precis som jag befarade, bara regn och mörker, usch!
  Jag vill också ha snö ASAP!
  Ångrar att vi inte bokat en vecka på Kanarieholmarna nu!

 13. Bra men regn… om man slipper vara ute i det! Skönt ändå med påfyllnad i tomma bäckar :) Såå fina skvalande bilder!
  Apropå förra inlägget… många fina mattips – tack för det!
  Kram

Kommentera