Fem en fredag

Fem-en-fredag # 1 Omstart

Av
den
8 januari 2021

#1 Omstart

Vad lämnar du bakom dig i år?

Raccoonen vill jag gärna glömma så fort som möjligt, men är rädd för att

jag kommer att få skaffa mig ett nytt leende istället…

Hur vaknar du till lättast?

Jag är ju en glad pensionär som inte har fattat att man sover mindre när man blir äldre. Jag sover upp mot tio timmar per natt, lätt!
Men…

när klockan är nio blir det liv i luckan, katterna börjar röra på sig, hoppar upp på sin matbänk och om det ligger några stackars torrfoderbitar kvar där så knapras det höggljutt! Och när de bitarna tar slut då börjar man störa matte genom att komma och buffa och knuffa i ansiktet…

Vad är en sak du gör för att känna dig piggare?

Frisk luft är aldrig fel, det får jag varje dag, men,

humor får mig alltid på gott humör och därmed också

piggare och gladare!

När åker julpyntet ner?

Vilket julpynt???

Jag firar inte jul eller andra högtider heller, men okej, visst har jag ljus i fönstren, och dem har jag bestämt mig för att ha kvar till tjugondag Knut, så det så!

Vad hakar du ofta upp dig på?

Förstår inte frågan, jag hak- hak- hak- hakar aldrig upp mig!
Eller, mest på mina egna tillkortakommanden, brist på tålamod, slarv och problem att slutföra påbörjade projekt…

Flera fredags-svar hittar du som vanligt hos Elisa

TAGS
27 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  8 januari 2021

  jag väntar och väntar att jag ska börja sova mindre….

 2. Svara

  LillaSyster

  8 januari 2021

  Wow vilket hårsvall!
  Inte kan väl de där små raringarna hitta på hyss för att få Matte ur sängen =)
  Jo, tack jag vet…..Busans specialitet är att börja vispa runt med tassarna i kalendern som ligger på skrivbordet och gärna tugga lite på bladen….då är det att gå upp bums om man vill veta vad som stod. Nu vaknar jag oftast väldigt tidigt.
  Den broderade tavlan – helt underbar.
  Här har allt advents/julpynt förpassats till lådorna i källaren och det åkte med buller och bång dagen innan nyårsafton – då stod jag inte ut längre.
  5cm snö vaknade jag till idag….hade det gått så kunde jag skickat upp det till dig istället. Trevlig helg! Kram

 3. Svara

  BP

  8 januari 2021

  Den där peruken var då inte fel alls . Skitsnyggt ju!
  Den där skrattande ansiktsmasken är ju riktigt roligt! Förstår inte varför vi inte har gjort som de flesta andra länderna och sett till att munskydd blir till en modeaccessoar. Då hade de flesta nog satt på sig skydd för länge sedan. Dessa äckliga varianter från apoteket/ICA är en sanitär olägenhet enligt mig. De är så himla äckliga. Men jag hittar inga roliga med rätt antal lager heller. Så jag har klickat hem en “Hannibal Lector”-mask från Hongkong istället. Nackdelen med den är att just alla som ser mig med den hoppar undan. Egentligen en efterlängtad effekt om jag tänker efter;-)

  Förresten har jag inga problem heller att sova tio timmar. Har alltid haft behov av minst åtta timmar/natt. Så…

  PS. Stäng in katterna i ett av dina rum. Då slipper du bli väckt för tidigt;-) DS.

 4. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  8 januari 2021

  den där tavlan skulle jag vilja brodera! jag skulle kunna fylla väggarna med sådana glada tillrop. 10 tim sömn!? har jag aldrig upplevt. eller vad en ska kalla det

 5. Svara

  Robert W

  8 januari 2021

  Den där tavlan med broderiet var rolig!

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  8 januari 2021

  Tack för ett härligt kvällsskratt 😀 Det började med raccoonen och höll i sig till sista bilden. Ett litet åh blev det också när jag såg dina fina katter som är så gulliga tillsammans. Fin bild på dig i din nya frisyr 😀
  Kram

 7. Svara

  Justina

  8 januari 2021

  JUlen åkte ut för 3 dagar sen Vad beträffar sömn så sover jag däligt vaknar ungefär varannan timme förstår inte varför men på morgonsidan sover jag som en stock och även älskade katten

 8. Svara

  Ditte

  8 januari 2021

  Alltid roligt att läsa dina svar här för du svarar på ett så härligt sätt. Och med så roliga bilder som alltid har det där “lilla extra”. Får mig ett extra gott skratt. Tackar för det.
  Kram!

 9. Svara

  Karin

  8 januari 2021

  Vad kul – en till som har sömn som hobby! Det är ju så skönt och numera har familj och vänner insett att det är olämpligt att ringa till mig före tio på morgonen. Visserligen brukar jag kanske vakna redan i niotiden, men sedan är det ju morgonkaffet också som gärna får ta lite tid. I tiotiden är jag dock pigg och glad och pratbar!

 10. Svara

  Susjos

  8 januari 2021

  Då kommer jag säkert att fortsätta att sova mycket och länge när jag blir pensionär, trodde ju att man kanske sover mindre då, men så är det väl inte!
  Underbara foton till dina svar!
  Ha en skön helg!
  Kram

 11. Svara

  Klimakteriehäxan

  8 januari 2021

  Ljuvlig kattbild och bra svar på frågorna, men är då detta en till kommentar – eller en kommentar till??? 😀

 12. Svara

  ElisabetR

  9 januari 2021

  Oj, jag trodde du låtit håret växa. Snyggt är det i alla fall.
  Jag är vaken halva nätterna men sen vill jag bli väckt på morgonen. Ber gubben skrammla med min sovrumsdörr ca 8, då har han varit uppe nån timme. Blir livrädd när klockan ringer så det går inte. Kan inte få sova hur länge som helst för jag har så mycket roligt att göra.
  Jag gör som du går ut på promenad så blir jag piggare och låter julbelysningen vara kvar så länge som möjligt, det är så fint. Blir nog längre än Knut.
  Vet inte vad jag lämnar bakom mej, mitt sämre jag kanske, alltid en förhoppning om det.
  Gonatt nu är kl 00.30

  • Svara

   Paula

   9 januari 2021

   Det var en peruk jag hittade på loppis o som jag inte kunde låta bli att lattja i! Annars brukar jag iklä mig alla hattar jag hittar där…som jag vet inte klär mig ett dugg. Jag bjussar på det, tycker det är kul.

 13. Svara

  Anna-Lena

  9 januari 2021

  Sova, det gillar jag också. Och det stämmer inte att man sover mindre när man Blir äldre. Tvärtom. Kan också lätt sova nio-tio timmar.
  Ut och röra på sig, det Blir man pigg av. Frisk luft gör underverk.
  Julen är bortstädad. Så gott!
  Hakar upp mig på folk som bara pratar och pratar och helst om sig själva.Och på mina egna ältande tankar.
  Kram!

  • Svara

   Paula

   9 januari 2021

   Så bra att jag inte är ensam. om att sova länge. De flesta av mina övernattningsgäster (inga i år tyvärr) brukar säga att dom sover som små grisar här, det är lugnt och tyst , o de är chockade över att vakna långt in på förmiddagen. Pratmostrar kan vara jobbiga, jag är rätt bra på att avbryta långa monologer…
   Nattikram

 14. Svara

  Mirjam Halvarsson

  9 januari 2021

  Härligt inlägg igen, du är ju för go’!! 😀
  Sömn ja…ja där är jag snart världsrekordhållare tror jag, inte bara nattetid, jag sover även en stund mitt på dagen, inte konstigt att tiden går fort!
  Kram goa Paula <3

  • Svara

   Paula

   9 januari 2021

   Du har en annan dygnsrytm än jag om jag förstått det rätt, du är ju uppe med tuppen! Klart att du då tar en powernap under eftermiddagen…Kram

 15. Svara

  Anki

  9 januari 2021

  Härligt inlägg, som alltid – och en ljuvlig bild på Torsten och Astrid! Snygg peruk … passar dig precis! 🙁
  Olika med hur mycket sömn vi behöver – och ja, jag behöver inte så mycket, utan klarar mig bra med 5-5 timmar … + en kort middagsvila efter maten 🙂
  Ha en fin lördag!
  Kram

  • Svara

   Paula

   9 januari 2021

   Haha, ja, jag känner ju till dina sovmönster…det som gladde mig var att jag inte var ensam om att vara sjusovare, vilket jag trodde och skämdes över. Känns bra! Alla är vi olika! Kram

 16. Svara

  Ingrid

  9 januari 2021

  Jag, som alltid sovit som en medvetslös har fått börja erfara hur det kan vara att inte sova lugnt från det man lägger huvudet på kudden tills väckarklockan ringer. Det är otroligt irriterande att vakna ett par timmar efter det man att man äntligen somnat in.
  Ha en skön helg!

 17. Svara

  Ama de casa

  9 januari 2021

  Snygging! 🙂

  Haha! Gillar tavlan med visdomsorden där 😀

  Ha det gott!

 18. Svara

  Hannas krypin

  9 januari 2021

  Vilket underbart inlägg att läsa. Sitter här med ett stort leende på läpparna!

 19. Svara

  Minton

  9 januari 2021

  Bilden på Torsten och Astrid är underbar. Härligt inlägg som får mej att le.
  Kramar från oss

 20. Svara

  Kina Hellquist

  9 januari 2021

  Du är för härlig du! ? Har skrattat mig igenom ditt inlägg! Tack för det, och ha en riktigt trevlig helg! (Hakka! Det gör dom i NZ!)

 21. Svara

  Sara Pepparkaka

  9 januari 2021

  Har du broderat tavlan?

  • Svara

   Paula

   10 januari 2021

   Nej dessvärreär är inte broderier min grej!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 477
 • 770
 • 1 611 145
 • 5 045
 • 65 076
Sök här