Fem en fredag

Fem-en-fredag # 14 Från knopp till tå

Av
den
9 april 2021

# 14 Från knopp till tå

Hur känns det i kroppen den här veckan?

Läget har varit stabilt, men idag spratt det till i kroppen då jag fick boka in min första vaccinspruta! Jag fullkomligt kastade mig in på 1177 när jag i morse läste att man i Dalarna öppnar upp för oss 65+

Vad gör du för att träna knoppen?

Mycket mer än jag gör för att träna kroppen! Jag löser korsord, jag läser mycket och på olika språk, jag målar, det tränar kanske inte något speciellt men det är avkopplande och kul! Ovan min senaste tavla som blev klar förra veckan.

Vilken typ av aktivitet gör en dålig dag till det bättre?

Mina djur kan alltid få mig på bättre humör!

Vad är vardagslyx för dig?

Att stiga upp när jag vaknar, utan väckarklocka, att sitta uppe och kuckelura precis hur sent jag känner för…

Hur känns det i sinnet om våren?

Jag tycker våren är jobbig, jag känner mig sällan i harmoni med mig själv och omvärlden. Så har det alltid varit när jag tänker efter…
Men visst njuter jag av de längre dagarna och alla vårtecken. April är en brytningspunkt som gärna får passera revy till förmån för sköna maj!

Tibasten blommar och jag önskar trevlig helg!

Flera deltagare hittar du hos Elisa

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Tove Olberg

  9 april 2021

  Men Paula, nu blir jag undrande; har jag missat helt, du har ju sagt att du inte kan måla, det må jag säga, denna är ju toppen!
  Mycket fina bilder till dina svar, ett nöje att läsa och se!
  Sista bilden är super, har du själv riggat den? Finurligt vilket som.
  Många har jobbigt på våren och kommer i otakt. Själv bli jag rastlös fram i juni och det pågar tills början av augusti, då återställs ordningen inom mig igen. Pågått sedan 30 årsåldern.
  Trevlig helg till er i pörtet 🙂

 2. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  9 april 2021

  fina bilder som vanligt. nej, tidiga våren är ingen höjdare. jag är nog höstmänniska. förstår att djuren är till stor glädje. och naturen förefaller det? har faktiskt aldrig sett en voodoodocka i snö

 3. Svara

  LillaSyster

  9 april 2021

  Snygg tavla! Astrid och Torsten helt underbara=) Då är du snart ett steg närmre att träffa de små kusinerna. Trevlig helg! Här håller vi på att blåsa bort.

 4. Svara

  Susjos

  9 april 2021

  Vilken vacker tavla du gjort, wow!!!
  Håller med dig om vardagslyx!
  Men så trist att du tycker att våren är jobbig…snart är det sommar!
  Kram!

 5. Svara

  Mirjam Halvarsson

  9 april 2021

  Vilken underbar tavla, Paula <3
  Den där vardagslyxen gillar jag också, jag är så tacksam för den <3 <3
  kram på're!

 6. Svara

  BP

  9 april 2021

  Fantastiskt fina bilder, speciellt den första (som du tagit själv) och den med snömannen som du troligen lånat från hovleverantören.
  Fick du en tid för vaccination då?
  Vardagslyxen är vi helt överens om. Det bästa med att vara pensionär tycker jag. Åsså tränar vi våra hjärnor på ungefär samma sätt vad gäller böcker:-)

 7. Svara

  Ditte

  9 april 2021

  Roligt att läsa dina svar. Och så skönt att du kunnat boka tid för vaccination. Blir ju genast mindre begränsningar. Jag har tid här på VC på onsdag men hade kunnat fått den här veckan men då på annat ställe. Vackra bilder som illustrationer till dina svar. Blir mer levande med bilderna till.
  För egen del skulle svaren som vanligt bli “det beror på” men vardagslyxen är jag helt enig med.
  Så duktig du är på att måla. Det är något jag inte kan. Har nog inga praktiska förmågor alls. Men språk, korsord, böcker, promenader och en del till håller kropp och knopp i gång.
  Kram!

 8. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv?

  9 april 2021

  Låter hoppfullt här och glatt. Och likt mig skrev du om djuren och jag har samma känsla 🙂 .

 9. Svara

  Bokdamen

  9 april 2021

  Djur ja de kan få en att må bra. Så mysiga de är på bilden. Och vilken fin tavla du målat! Våren är knepig tycker jag inte minst för att det sällan blir vår här, från täckjacka till bikini brukar det vara.

 10. Svara

  Anna-Lena

  9 april 2021

  Så vackert du målar! En förmåga som jag önskar att jag hade.
  Avundsjuk blir jag oxå på att du ska få SPRUTAN! Här lär vi få vänta, enligt vad jag förstår.

  Kram!

 11. Svara

  Hanneles bokparadis

  9 april 2021

  mysiga kattkompisar

 12. Svara

  Lena

  10 april 2021

  Vad roligt att läsa dina svar mycket kan jag skriva under på. Sprutan till exempel, jag tar min första på måndag och kastade mig också över första bästa chans.
  Wow för din senaste tavla! Måla är en avkoppling som jag inte behärskar, jag får hålla mig till läsning. Känner väl igen det där med djurens inverkan men nu är jag inte djurägare längre.
  Med åren har jag lärt mig uppskatta våren mer och mer, främst ljuset då. När jag var ung tyckte jag våren var för krävande och pollenallergin gör ju inte våren bättre.
  Din vardagslyx är min vardagslyx. Kunde lika gärna ha valt den och all annan lyx det innebär att vara fri och rå sin egen tid.
  Trevlig helg önskar jag dig också!!
  Svar; synd att yogan inte föll ut bra för dig, jag har inte hållit på särskilt länge men för mig är det den enda form av träning jag någonsin sysslat med. Fotot är bara en bild på påsen med kaffebönor 🙂

 13. Svara

  Tant A

  10 april 2021

  Se där, dags för vaccin. Det verkar rulla på en del trots att medierna försöker få det att låta annorlunda.
  Arma stackars snögubben där, jag tolkar det som att du är trött på vintern 🙂
  Vad som är vardagslyx verkar många vara överens om!

  Ha det gott!

 14. Svara

  Ama de casa

  10 april 2021

  WOW!!! Vilken vacker tavla – duktiga du!
  Grattis till den inbokade vaccinationen 🙂

  Ha en fin lördag!

 15. Svara

  Geddfish

  10 april 2021

  Mycket intressant att läsa dina svar och en hel del kan jag hålla med om. Jag saknar att ha husdjur men får “låna” då jag träffar någon av barnen.
  Vilken underbar tavla som du har målat, wow!
  Du gissade rätt betr. Instagram och jag tror man behöver ett konto för att läsa där. Dottern är både lever- och njurtransplanterad, så det var den resan hon berättade om.
  Trevlig lördag och jag är glad för solen idag!

 16. Svara

  Kina Hellquist

  10 april 2021

  Men, vilken kostnär du är! Väldigt fin målning! Sedan gillar jag också bilden på snögubben. Den gav mig ett hjärtligt skratt. Och vardagslyxen är något vi bör ägna oss åt ofta, vad den än består i. Ha det gott!

 17. Svara

  ibod11 - Ingrid

  10 april 2021

  Det finns inte mycket som värmer i hjärtat så mycket som djur. Ja, möjligtvis barn också men det var längesedan jag hade sådana omkring mig 😀 Jättefin tavla och visst är målning ett sätt att hålla delar av hjärnan igång. Det inbillar jag mig i alla fall själv när jag sitter och målar.
  Men stackars snögubbe som är mördad flera gånger om. Riktigt hemskt 😉
  Grattis till att första sprutan är bokad. Jag är fullvaccinerad sedan snart fyra veckor men jag är lika försiktig ändå. Man kan ju inte vara helt säker.
  Kram

  • Svara

   Paula

   10 april 2021

   Jag kommer att fortsätta vara försiktig, men inte ens vilda hästar kommer att hålla mig från småttingarna när jag fått sprutorna. ! Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 274
 • 353
 • 1 715 240
 • 4 902
 • 63 074
Sök här