Bloggen

Gåsens födosök

Av
den
10 april 2021

Man har ju inte roligare än man gör sig.
Dagarna går, det är kallt, blåsigt, regnigt med avbrott från en och annan hagelskur.

Vi fortsätter att hålla oss på asfalterade vägar förutom då vi tar spångade stigar vid sjön..

I brist på andra motiv fick gåsparet bli fotomodeller

Den tunna isen höll för de stora fåglarna

Ett långt (vass)strå väcker gåsens intresse, går den att äta tro?

Hen kämpar lite mer med strået

Ett ordentligt nyp med näbben så försvann hela långa strået ner i gåsmagen….

Myskankan i badtunnan är min förra granne, fotad 2015!

Så går dagarna…och snart är det tisdag, spruta nummer ett och jag kommer ett steg närmare att så småningom kunna träffa min familj igen..

Dagens blombild, jag tänker inte tala om vad blomman heter för det har jag ingen aning om, kan det vara cikoria? Blommade ganska sent på sommaren, jag får säkert svar här i bloggen av någon av mina blomsterkunniga vänner!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Tant A

  10 april 2021

  Fina foton på den kämpande gåsen, brukar de äta vasstrån? Rolig badanka där i tunnan 🙂

  • Svara

   Paula

   12 april 2021

   Jag har ingen aning om vad gäss brukar äta, men vasstrået verkade smaka! Är inte så bevandrad i fågellivet , försöker lära mig lite mer, Myskankan var en väldigt trevlig bekantskap. Tyvärr blev den kortlivad, räven tog den…

 2. Svara

  ElisabetR

  10 april 2021

  Fina bilder som vanligt. Men jag gillar inte gäss, dom är ju fina, men här har vi hundratal på qärdena. Dom skiter ner så förbaskat. Vi hyrde brygga av herrgården nere vid sjön. Varje gång man kom dit så fick man skura. Sen äter de upp den späda säden. När jag var i Skottland så ställde de ut en tom traktor på fältet, det höll nån dag innan de begrep att det inte satt nån i den. Då flyttade dom traktorn en bit, så gick det runt på det sättet.
  Kul med utmaning. Jag slängde mej över “Våra vilda blommor”. Tror att det är Gökblomster, dom är så skira och fina.
  Önskar dej en trevlig helg. Ska kolla Let’s Dance :-).

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  10 april 2021

  jag tror också att blomman är gökblomster 🙂 Det är inte många som gillar gässen, just för att dom skitar ner så väldigt men jag blir ändå glad över att se dom när dom kommer, ett vårtecken och såna samlar jag på 😉 Härliga bilder har du fått på dom….och fyrbeningarna naturligtvis <3
  Kram på're <3

  • Svara

   Paula

   12 april 2021

   Jag blir vansinnig när jag kommer ner till badstranden och det ligger stora svart bajshögar efter gässen varenda morgon! Men då är våren redan förbi och på sommaren får man reta upp sig på diverse djur…haha
   Kramiz

 4. Svara

  Anna-Lena

  10 april 2021

  Visst är det gökblomster. Finns där det är sank mark i juni och en bit fram i juli. Ser att du hade fått med en massa tussilago på översta bilden.
  Är man blomnörd, så är det det som ögonen dras till i första hand. Bor ju långt… iaf en halvmil…ifrån öppet vatten, så jag är lite dålig på sjöfåglar. Men jag vet att många ogillar gäss… iaf när det blir många av dem…som av nedskitande canadagäss.
  Men din fotostory, den var fin! Kram!

  • Svara

   Paula

   12 april 2021

   Vi har tvärtom väldigt många sjöar här på orten, du kan inte gå många hundra meter innan det dyker upp nästa och nästa. Många är dock sk fiskesjöar, inga idylliska vackra sjöar utan leriga bottnar som inte lockar till bad. Fiska gör jag inte! Gör du?
   Kram

 5. Svara

  ibod11 - Ingrid

  10 april 2021

  Kanadagässen kanske inte är de mest välkomna gästerna men som fotomotiv är de fina. Spännande med kampen mot strået 😀 Kul att myskankan bosatte sig i tunnan men det kanske bara var en tillfällig viloplats. Hoppas att du inte får besvär efter sprutan.
  Kram

 6. Svara

  Minton

  10 april 2021

  Så fina bilder på gässen men Daniel är finast.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   12 april 2021

   Jag håller med dig, föredrar nog Daniel före gässen alla dar i veckan.
   Kram till er

 7. Svara

  Ditte

  10 april 2021

  Fint att komma ut och att strosa på spångarna vid vattnet. Och visst finns det en hel del att fästa blicken på. Jättefina bilder.
  Trevligt att gå med.
  När det kommer till myskankor hade vi och några granna i Upplands Väsby tankar på at ha dem i våra trädgårdar för att jaga och äta mördarsniglar. Men det var knepigt med tillstånd och staket så vi avstod.
  Fint att du får din spruta på tisdag. Och visst tar den dig lite närmare möjligheterna att träffa de dina. Min tur är det på onsdag och det känns också bra.
  Kram

 8. Svara

  bpz3

  10 april 2021

  Svar på blomman får du absolut inte av mig, men det hade du nog inte räknat med heller.
  Åsså är dina bilder helt suveräna. Tror att David Attenborough skulle var stolt över dig. Men vilka konstiga gäss. Vet inte om jag sett gäss med så långa halsar förut…

  Kan inte klaga över aprilvädret idag – sju grader och stålande sol. Hela dagen. Men imorgon säger appen att det blir värre. Vädret verkar vara väldigt lokalt i nollåttaland. På bara 10-30 km är det helt olika väderförhållanden. Konstigt…

  • Svara

   Paula

   12 april 2021

   I vattnet är gässen graciösa och vackra, men sen blir dom ju klumpiga och hjulbenta och stor-rumpade när dom kommer upp på land…haha Skryt lagom du om vädret, här har vi fått snö så det räcker o blir över. Men det töar tack o lov med en farlig fart!

 9. Svara

  Susjos

  10 april 2021

  Nu fick jag veta att blomman heter gökblomster , tack för det!
  Visst är det kanadagäss du fotat?
  Ja, aprilväder är det verkligen, längtar efter värmen!
  Skönt att du snart får din första vaccinspruta!
  Kram!

  • Svara

   Paula

   12 april 2021

   Ja visst är det vanliga kanadagäss jag fotat, dom som senare på säsongen skitar ner på stränder och överallt. Någon skrev förut, tror det var Ditte, att man i Stockholm skjuter av en del, de har blivit på tok för många. Vi har inte det problemet, men visst bajsar de även på vår badstrand,, tyvärr. Kram

 10. Svara

  Anki

  11 april 2021

  Fina bilder … och så är det – man har inte roligare än man gör sig!
  Bra att du fått tid för vaccin – det har inte vi … suck.
  Kram

 11. Svara

  Ama de casa

  11 april 2021

  Härliga bilder på gässen! Jag har alltid undrat varför det heter gäss medan det heter smörgåsar? Sen har vi en kompis med iranskt ursprung som kallar dina gäss på bilderna för “Kanadagösar”. Det har jag också börjat kalla dom nu 😀

  Ha en skön söndag!

  • Svara

   Paula

   12 april 2021

   Haha, du har helt rätt, klart att det borde heta smörgäss! Det ska jag genast börja kalla dem. en smörgås, två smörgäss! Ska undervisa mitt lokala bageri morgon, så hon kan skylta med SMÖRGÄSS 40 kr styck!

 12. Svara

  Ruth i Virginia

  11 april 2021

  Vad är en “mys-kanka?
  Jo då, det var SÅ jag uttaladade ordet för mej själv.

  • Svara

   Paula

   12 april 2021

   Hihi, så tokigt det kunde bli. Men en mys-k-anka kanske vi kan säga?
   För mysiga är de allt!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 43
 • 311
 • 1 623 304
 • 4 630
 • 59 427
Sök här