Söndags-smakbit # 17

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.

Min smakbit denna vecka kommer ur boken Calypso av David Sedaris
Boken skildrar med stor observationsförmåga livets vedermödor och människans dråpliga kamp med vardagens prövningar .
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer.

Smakbit sid. 52-53

“Jag ser tillbaka på dagarna då ag bara snittade trettiotusen steg och tänker: Ärligt talat, hur lat får man egentligen bli? När jag kom upp i trettiofemtusen steg om dagen skickade Fitbit ett e-diplom. Nu är jag uppe i sextiotusen, alltså drygt fyra mil. Att gå den distansen vid femtiosju års ålder med helt platta fötter medan man släpar på en tung sopsäck tar uppåt nio timmar. Jag lyssnar på ljudböcker och poddar. Jag lär mig saker: till exempel att man förr i tiden sålde pepparkorn ett och ett, och eftersom de var så värdefulla fick personerna som packade dem göra det med hopsyddda fickor.”

sid. 113

“Grejen med USA är att det alltid är något. Jag åker dit två gånger om året och varje gång har en ny nyhetsbomb briserat: SARS, mjältbrand, H1N1, Vägglöss! Hösten 2014 var det stora samtalsämnet ebola, inte de tusentals som hade dött av sjukdomen i Afrika, utan en enda person som bar på smittan i Dallas.

0

18 Comments:

 1. 60000 steg låter omöjligt att komma upp i, men det är klart, har man möjlighet/ett jobb som kräver gång i nio timmar så går det nog.

 2. Jeg har også en Fitbit-klokke, men jeg kommer aldri til å komme opp i den mengden steg! :-)
  Ha en riktig fin søndag!

 3. Oj!!!! Men onekligen en intressant smakbit, tycker jag…tack fina Paula <3

 4. Det är väl alltid så att saker som händer nära oss berör oss mycket mer än något som händer i en annan del av världen. Tack för smakbiten!

 5. Marie Eggimann

  Oj det var många steg det skulle jag inte fixa.

 6. Det var ett antal steg det…. Sett boken men inte läst den. Kan nog vara intressant. Tack för smakbiten!

 7. Den har jag länge varit sugen på. Shit, 60 000 steg! Jag var mäkta stolt den dag jag kom upp i 23 000, ha ha!

 8. jag tycker att det finnas annat att göra än att gå hela dagarna. tack för smakebiten!

 9. Den boken har jag aldrig sett tidigare. Tack för smakbiten.

 10. Hur kan en gå 9 timmar om dagen? Tränar hen till något speciellt? Tack för smakbiten!

 11. gillade hans noveller, trevlig söndag

 12. Jag är glad om jag kommer upp i 10000 steg. Tack för smakbiten. Vilket lustigt omslag.

 13. 60 000 steg :) jag går massor men nej inte i närheten :) Får nog skärpa mig lite.
  Kramiz

 14. Min stegräknare står på 4 500 nu, jag har lite att ta igen… :-)

 15. Jag går mycket ca 1 mil om dagen men att gå 4 mil skulle jag inte ens vilja göra. Undrar var problemet ligger för personen. En bok jag inte hört talas om och just den här får nog stå över min läselista. Var in och läste lite mer om den. Men andra böcker på listan jag har lockar mer.
  Kram och tack för smakprovet.

 16. Oj, när jag var med i stegtävling gjorde jag en bit över 20 000 steg per dag men då kändes det som om jag gick hela tiden…

 17. Gillar omslaget. Att gå fyra mil om dagen släpandes på en sopsäck låter bisarrt. Tack för smakbit, ha en fin kväll!

 18. Pirjo Saloniemi

  Tack för smakbiten!

Kommentera