Läst

Söndags-smakbit # 17

Av
den
26 april 2020

Bloggen Flykten från verkligheten ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.

Min smakbit denna vecka kommer ur boken Calypso av David Sedaris
Boken skildrar med stor observationsförmåga livets vedermödor och människans dråpliga kamp med vardagens prövningar .
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer.

Smakbit sid. 52-53

“Jag ser tillbaka på dagarna då ag bara snittade trettiotusen steg och tänker: Ärligt talat, hur lat får man egentligen bli? När jag kom upp i trettiofemtusen steg om dagen skickade Fitbit ett e-diplom. Nu är jag uppe i sextiotusen, alltså drygt fyra mil. Att gå den distansen vid femtiosju års ålder med helt platta fötter medan man släpar på en tung sopsäck tar uppåt nio timmar. Jag lyssnar på ljudböcker och poddar. Jag lär mig saker: till exempel att man förr i tiden sålde pepparkorn ett och ett, och eftersom de var så värdefulla fick personerna som packade dem göra det med hopsyddda fickor.”

sid. 113

“Grejen med USA är att det alltid är något. Jag åker dit två gånger om året och varje gång har en ny nyhetsbomb briserat: SARS, mjältbrand, H1N1, Vägglöss! Hösten 2014 var det stora samtalsämnet ebola, inte de tusentals som hade dött av sjukdomen i Afrika, utan en enda person som bar på smittan i Dallas.

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Monika

  26 april 2020

  60000 steg låter omöjligt att komma upp i, men det är klart, har man möjlighet/ett jobb som kräver gång i nio timmar så går det nog.

 2. Svara

  astridterese

  26 april 2020

  Jeg har også en Fitbit-klokke, men jeg kommer aldri til å komme opp i den mengden steg! 🙂
  Ha en riktig fin søndag!

 3. Svara

  tanthuset

  26 april 2020

  Oj!!!! Men onekligen en intressant smakbit, tycker jag…tack fina Paula <3

 4. Svara

  Robert W

  26 april 2020

  Det är väl alltid så att saker som händer nära oss berör oss mycket mer än något som händer i en annan del av världen. Tack för smakbiten!

 5. Svara

  Marie Eggimann

  26 april 2020

  Oj det var många steg det skulle jag inte fixa.

 6. Svara

  bokdamen

  26 april 2020

  Det var ett antal steg det…. Sett boken men inte läst den. Kan nog vara intressant. Tack för smakbiten!

 7. Svara

  Scylla

  26 april 2020

  Den har jag länge varit sugen på. Shit, 60 000 steg! Jag var mäkta stolt den dag jag kom upp i 23 000, ha ha!

 8. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  26 april 2020

  jag tycker att det finnas annat att göra än att gå hela dagarna. tack för smakebiten!

 9. Svara

  Lena

  26 april 2020

  Den boken har jag aldrig sett tidigare. Tack för smakbiten.

 10. Svara

  Cinnamon

  26 april 2020

  Hur kan en gå 9 timmar om dagen? Tränar hen till något speciellt? Tack för smakbiten!

 11. Svara

  Hanneles bokparadis

  26 april 2020

  gillade hans noveller, trevlig söndag

 12. Svara

  Villa Frejas bokblogg

  26 april 2020

  Jag är glad om jag kommer upp i 10000 steg. Tack för smakbiten. Vilket lustigt omslag.

 13. Svara

  Herr Nilssons Fru

  26 april 2020

  60 000 steg 🙂 jag går massor men nej inte i närheten 🙂 Får nog skärpa mig lite.
  Kramiz

 14. Svara

  Maria

  26 april 2020

  Min stegräknare står på 4 500 nu, jag har lite att ta igen… 🙂

 15. Svara

  Ditte

  26 april 2020

  Jag går mycket ca 1 mil om dagen men att gå 4 mil skulle jag inte ens vilja göra. Undrar var problemet ligger för personen. En bok jag inte hört talas om och just den här får nog stå över min läselista. Var in och läste lite mer om den. Men andra böcker på listan jag har lockar mer.
  Kram och tack för smakprovet.

 16. Svara

  Lottens Bokblogg

  26 april 2020

  Oj, när jag var med i stegtävling gjorde jag en bit över 20 000 steg per dag men då kändes det som om jag gick hela tiden…

 17. Svara

  Rak i ryggen

  26 april 2020

  Gillar omslaget. Att gå fyra mil om dagen släpandes på en sopsäck låter bisarrt. Tack för smakbit, ha en fin kväll!

 18. Svara

  Pirjo Saloniemi

  26 april 2020

  Tack för smakbiten!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 86
 • 596
 • 1 636 030
 • 5 093
 • 65 655
Sök här