Fem-en-fredag # 20 Oväntat besök

# 20 Oväntat besök

Om 20 minuter får du oväntat besök, vad skulle du behöva städa?

För tillfället bor jag i ett flyttkaos med kartonger överallt. En bra anledning att slippa städa ..eller få besök

Vad skulle du kunna bjuda på för fika?

Alla som känner mig vet att jag aldrig har något fikabröd hemma eftersom jag själv inte äter något.
Men faktum är att jag i frysen har en kladdkaka som jag fick i present av Coop härom veckan. Bra-kund-bonus antar jag och det kan man inte tack nej till.

Hur skulle du behöva fixa till dig?

Ta på mig en tutthållare och borsta håret

På frågan hur dagen varit, vad skulle du svara?

Tyvärr inte ett dugg behaglig. Jag fick ont i ena knäet igår, utan att jag på något vis gjort mig illa. Plötsligt var bara smärtan där och den har förorsakat dels en sömnlös natt för det var omöjligt att hitta en smärtfri sovställning och dels har jag verkligen inte tid att ha några krämpor nu när flytten närmar sig.

Vad använder du för skäl till att ditt besök behöver gå?

Att jag behöver fortsätta packa, men att jag gärna tar emot hjälp att tömma skåp och lådor…

Flera deltagare i det roliga fredagstemat hittar du hos Elisa

Noelle önskar alla en solig pingsthelg!

3

22 Comments:

 1. Vilka ärliga svar på Elisas frågor. Det är nog ingen fara att du får oväntat besök just nu, för vem vill frivilligt vara flytthjälp – nej, jag skojar bara;-) Osis med knäet, väldigt dålig tajming. Troligen har du jobbat för mycket och för hårt med att packa flyttlådor. Gissar att du använt stege/stol och hoppat upp och ned med grejer för att fylla kartongerna. Sånt gillar inte (gamla) knän… Hoppas det blir bättre tills imorgon. Håller tummarna:-)

  • Jag misstänker att mina bergsklättringsförsök blev roten till det onda, även om jag nte kände det just då. Nu måste flyttkarlar till, annars ror vi inte detta i hamn.

 2. Sötaste Noelle, hoppas verkligen på soligt väder =) Aj aj det var inte kul med knät, ta ibumetin i några dagar det kan hjälpa…. jag går ju runt på det. Trevlig helg!

 3. Å det är så himla jobbigt att flytta! Jag vill aldrig göra det igen!

  • Lite så tänker jag också nu, inte en gång till! Man blir inte yngre och raskare, förut har jag själv orkat slita och släpa och bära, nu är det ogörligt om jag inte ska bli sängbunden i veckor. Men ändå, det ska bli skoj att lära känna en helt ny plats på jorden. I byn känner jag inte en själ…

 4. Jag lider med alla som flyttar! Jag vill aldrig flytta igen! Eller så köper jag tjänsten att de packar och fixar allt!
  Illa med knät. Jag vet hur det är att sova med smärta, just nu är det bättre för mig.
  Tack för roligt skratt!

 5. Får jag oväntat besök så får de ta det som jag har det. Tar som du, möjligen på mej bh, håret står åt alla håll, ingen ide att borsta.
  Knäckebröd, ost och kaffe har jag alltid, det duger gott.
  Hur har dagen varit? Jo, jag kom ur sängen imorse och sen har det rullat på med div.
  Har dom inte vett att gå så har vi ett extra sovrum :-).
  Trevlig helg på dej och den lilla tuffingen i solglajorna.

  • Så du har ett extra sovrum, efter flytten har jag inte ens ett sovrum. bara ett rymligt rum som får fungera som allt, arbetsrum, sovrum och vardagsrum. Dottern bor i en etta, något jag aldrig gjort tidigare, dags att pröva, det ska nog gå bra! Ha det gott

 6. Det var härliga svar spm fick mej att skratta.
  Noelle är ett litet charmtroll.
  Kramar från oss

 7. Dina svar och roliga bilder piggar upp. Trist med ditt knä och försök att vila när det går. Att flytta är kämpigt. Kanske kommer någon på oväntat besök och hjälper dig.
  Noelle piggar också upp. Verkligen.
  Kram

 8. underbar bild på ett bibliotek!

 9. En sådan härlig Noelle-bild!
  Redo för sommaren!
  Nej, nej, inte ont i knäet! Det är så handikappade och begränsande!
  Hoppas att du får mycket hjälp i själva flytten, så du slipper bära en massa!
  Kram!

  • Ja vi har fått ändra planen, hade tänkte klara oss på tre personer med bara en karl. Tror inte längre det är genomförbart. Letar alternativ, det fixar sig!

 10. jag steg upp kl sex idag efter en sömnlös natt. kunde inte hitta bekväm sovställning och hade ont i hö knä! av ingen anledning alls. mycket irriterande. å andra sidan mötte jag en stor igelkotte på väg in i trädgården när jag gick ut för att hämta tidningen. vi blev lika häpna båda två! underbar barnbild! de där små låren??

 11. Men vilken otur med knäet… Hoppas det är bra nu och att ontet försvann lika snabbt som det dök upp!
  Håller tummarna för att du får oväntat besök som hjälper dig att fylla kartongerna :-)
  Härlig bild på Noelle!

  Ha en fin pingstafton!

 12. Kina Hellquist

  Härliga svar! Känner igen mig i mycket. Visst är det jobbigt att vara i flyttaget, men det är lite kul också tycker jag. Men så mycket annat än packa som måste göras, ändra adress, kolla upp elbolag och såna tråkig saker. Och oj så mycket skit man får bort! Vi kan ju alltid hoppas att det kommer oväntat besök som slänger sig in i våra skåp och lådor! Men de kanske vänder i dörren när de ser röran! Ta´t lugnt med ditt knä, och packa med förstånd! Kram!

 13. Men oj vad jobbigt med knäet och så flytt som alltid är jobbigt. Som alltid många svar att le år. Och fina och roliga bilder. Hoppas att du får hjälp med flytten, var rädd om knät.

 14. Härligt med dina bilder och svaren på fem en fredag! Men trist med ditt knä, hoppas det är bättre nu så att du orkar med kvällens lååånga ESC-final?
  Må bästa låt vinna, tyvärr ligger Italien i topp, inte min favvo..jag hejar på Schweiz, Malta och Island, ikväll vet vi svaret!
  SKöt om dig!
  Kram

 15. Men fy så trist att du har ont i ett knä.
  Det har hänt mig ett par gånger att jag akut fått väldigt ont i ena knät. Båda gångerna försvann det lika hastigt som det kom efter några dagar.
  Nu har ju nedräkningen börjat för din flytt.
  Spännande.
  Kram

 16. Är man mitt i flyttstöket så får eventuella gäster finna sig i att det kanske varken finns något till kaffet (behöver inte vara en kaka) eller kanske inte ens sittplatser eller koppar så att det räcker. Dessutom får de inte stanna för länge och det kanske löser sig när det är kaos runt omkring :D Jag skulle inte ens ha velat ha hjälp att packa för jag ville ha koll på vad som hamnade var.
  Det här med onda knän är jättejobbigt. Om ingen smärtmedicin hjälper så är det inte lätt att sova. Möjligtvis kan det gå skapligt bra om man somnar snabbt, innan det har blivit för jobbigt. Hoppas att det var något tillfälligt.
  Kram

  • Tack för medkänslan, känner mig något mer positiv idag, även om smärtan kvarstår och jag bara kan gå på asfalt och där jag slipper nedförslut. Det får ta den tid det tar att läka, jag klarar nog av att packa men inte att bära, så det får bli inhyrda flyttgubbar så vi slipper det dilemmat. Vill gärna skona även dottern som lider av fibro som gör all träning nästan omöjlig. Märkligt nog har inte läkaren skrivit någon notering alls i journalen, det har både sköterskan och sjukgymnasten gjort. Ville se hur han hade beskrivit mina besvär, men det klarade han tydligen inte av…
   Det kan inte bli sämre doktor när jag flyttat det är ett som är säkert. Här finns bara stafettläkare, den ena värre än den andra…
   Kram

 17. Pingback: Fem en fredag v. 21: Prestation - elisamatilda.se

Kommentera