Fem en fredag

Fem-en-fredag # 20 Oväntat besök

Av
den
21 maj 2021

# 20 Oväntat besök

Om 20 minuter får du oväntat besök, vad skulle du behöva städa?

För tillfället bor jag i ett flyttkaos med kartonger överallt. En bra anledning att slippa städa ..eller få besök

Vad skulle du kunna bjuda på för fika?

Alla som känner mig vet att jag aldrig har något fikabröd hemma eftersom jag själv inte äter något.
Men faktum är att jag i frysen har en kladdkaka som jag fick i present av Coop härom veckan. Bra-kund-bonus antar jag och det kan man inte tack nej till.

Hur skulle du behöva fixa till dig?

Ta på mig en tutthållare och borsta håret

På frågan hur dagen varit, vad skulle du svara?

Tyvärr inte ett dugg behaglig. Jag fick ont i ena knäet igår, utan att jag på något vis gjort mig illa. Plötsligt var bara smärtan där och den har förorsakat dels en sömnlös natt för det var omöjligt att hitta en smärtfri sovställning och dels har jag verkligen inte tid att ha några krämpor nu när flytten närmar sig.

Vad använder du för skäl till att ditt besök behöver gå?

Att jag behöver fortsätta packa, men att jag gärna tar emot hjälp att tömma skåp och lådor…

Flera deltagare i det roliga fredagstemat hittar du hos Elisa

Noelle önskar alla en solig pingsthelg!

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  21 maj 2021

  Vilka ärliga svar på Elisas frågor. Det är nog ingen fara att du får oväntat besök just nu, för vem vill frivilligt vara flytthjälp – nej, jag skojar bara;-) Osis med knäet, väldigt dålig tajming. Troligen har du jobbat för mycket och för hårt med att packa flyttlådor. Gissar att du använt stege/stol och hoppat upp och ned med grejer för att fylla kartongerna. Sånt gillar inte (gamla) knän… Hoppas det blir bättre tills imorgon. Håller tummarna:-)

  • Svara

   Paula

   25 maj 2021

   Jag misstänker att mina bergsklättringsförsök blev roten till det onda, även om jag nte kände det just då. Nu måste flyttkarlar till, annars ror vi inte detta i hamn.

 2. Svara

  LillaSyster

  21 maj 2021

  Sötaste Noelle, hoppas verkligen på soligt väder =) Aj aj det var inte kul med knät, ta ibumetin i några dagar det kan hjälpa…. jag går ju runt på det. Trevlig helg!

 3. Svara

  Klimakteriehäxan

  21 maj 2021

  Å det är så himla jobbigt att flytta! Jag vill aldrig göra det igen!

  • Svara

   Paula

   25 maj 2021

   Lite så tänker jag också nu, inte en gång till! Man blir inte yngre och raskare, förut har jag själv orkat slita och släpa och bära, nu är det ogörligt om jag inte ska bli sängbunden i veckor. Men ändå, det ska bli skoj att lära känna en helt ny plats på jorden. I byn känner jag inte en själ…

 4. Svara

  Geddfish

  21 maj 2021

  Jag lider med alla som flyttar! Jag vill aldrig flytta igen! Eller så köper jag tjänsten att de packar och fixar allt!
  Illa med knät. Jag vet hur det är att sova med smärta, just nu är det bättre för mig.
  Tack för roligt skratt!

 5. Svara

  ElisabetR

  21 maj 2021

  Får jag oväntat besök så får de ta det som jag har det. Tar som du, möjligen på mej bh, håret står åt alla håll, ingen ide att borsta.
  Knäckebröd, ost och kaffe har jag alltid, det duger gott.
  Hur har dagen varit? Jo, jag kom ur sängen imorse och sen har det rullat på med div.
  Har dom inte vett att gå så har vi ett extra sovrum :-).
  Trevlig helg på dej och den lilla tuffingen i solglajorna.

  • Svara

   Paula

   25 maj 2021

   Så du har ett extra sovrum, efter flytten har jag inte ens ett sovrum. bara ett rymligt rum som får fungera som allt, arbetsrum, sovrum och vardagsrum. Dottern bor i en etta, något jag aldrig gjort tidigare, dags att pröva, det ska nog gå bra! Ha det gott

 6. Svara

  Minton

  21 maj 2021

  Det var härliga svar spm fick mej att skratta.
  Noelle är ett litet charmtroll.
  Kramar från oss

 7. Svara

  Ditte

  21 maj 2021

  Dina svar och roliga bilder piggar upp. Trist med ditt knä och försök att vila när det går. Att flytta är kämpigt. Kanske kommer någon på oväntat besök och hjälper dig.
  Noelle piggar också upp. Verkligen.
  Kram

 8. Svara

  Hanneles bokparadis

  21 maj 2021

  underbar bild på ett bibliotek!

 9. Svara

  Anna-Lena

  22 maj 2021

  En sådan härlig Noelle-bild!
  Redo för sommaren!
  Nej, nej, inte ont i knäet! Det är så handikappade och begränsande!
  Hoppas att du får mycket hjälp i själva flytten, så du slipper bära en massa!
  Kram!

  • Svara

   Paula

   25 maj 2021

   Ja vi har fått ändra planen, hade tänkte klara oss på tre personer med bara en karl. Tror inte längre det är genomförbart. Letar alternativ, det fixar sig!

 10. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  22 maj 2021

  jag steg upp kl sex idag efter en sömnlös natt. kunde inte hitta bekväm sovställning och hade ont i hö knä! av ingen anledning alls. mycket irriterande. å andra sidan mötte jag en stor igelkotte på väg in i trädgården när jag gick ut för att hämta tidningen. vi blev lika häpna båda två! underbar barnbild! de där små låren??

 11. Svara

  Ama de casa

  22 maj 2021

  Men vilken otur med knäet… Hoppas det är bra nu och att ontet försvann lika snabbt som det dök upp!
  Håller tummarna för att du får oväntat besök som hjälper dig att fylla kartongerna 🙂
  Härlig bild på Noelle!

  Ha en fin pingstafton!

 12. Svara

  Kina Hellquist

  22 maj 2021

  Härliga svar! Känner igen mig i mycket. Visst är det jobbigt att vara i flyttaget, men det är lite kul också tycker jag. Men så mycket annat än packa som måste göras, ändra adress, kolla upp elbolag och såna tråkig saker. Och oj så mycket skit man får bort! Vi kan ju alltid hoppas att det kommer oväntat besök som slänger sig in i våra skåp och lådor! Men de kanske vänder i dörren när de ser röran! Ta´t lugnt med ditt knä, och packa med förstånd! Kram!

 13. Svara

  Bokdamen

  22 maj 2021

  Men oj vad jobbigt med knäet och så flytt som alltid är jobbigt. Som alltid många svar att le år. Och fina och roliga bilder. Hoppas att du får hjälp med flytten, var rädd om knät.

 14. Svara

  Susjos

  22 maj 2021

  Härligt med dina bilder och svaren på fem en fredag! Men trist med ditt knä, hoppas det är bättre nu så att du orkar med kvällens lååånga ESC-final?
  Må bästa låt vinna, tyvärr ligger Italien i topp, inte min favvo..jag hejar på Schweiz, Malta och Island, ikväll vet vi svaret!
  SKöt om dig!
  Kram

 15. Svara

  Kicki

  22 maj 2021

  Men fy så trist att du har ont i ett knä.
  Det har hänt mig ett par gånger att jag akut fått väldigt ont i ena knät. Båda gångerna försvann det lika hastigt som det kom efter några dagar.
  Nu har ju nedräkningen börjat för din flytt.
  Spännande.
  Kram

 16. Svara

  ibod11 - Ingrid

  22 maj 2021

  Är man mitt i flyttstöket så får eventuella gäster finna sig i att det kanske varken finns något till kaffet (behöver inte vara en kaka) eller kanske inte ens sittplatser eller koppar så att det räcker. Dessutom får de inte stanna för länge och det kanske löser sig när det är kaos runt omkring 😀 Jag skulle inte ens ha velat ha hjälp att packa för jag ville ha koll på vad som hamnade var.
  Det här med onda knän är jättejobbigt. Om ingen smärtmedicin hjälper så är det inte lätt att sova. Möjligtvis kan det gå skapligt bra om man somnar snabbt, innan det har blivit för jobbigt. Hoppas att det var något tillfälligt.
  Kram

  • Svara

   Paula

   26 maj 2021

   Tack för medkänslan, känner mig något mer positiv idag, även om smärtan kvarstår och jag bara kan gå på asfalt och där jag slipper nedförslut. Det får ta den tid det tar att läka, jag klarar nog av att packa men inte att bära, så det får bli inhyrda flyttgubbar så vi slipper det dilemmat. Vill gärna skona även dottern som lider av fibro som gör all träning nästan omöjlig. Märkligt nog har inte läkaren skrivit någon notering alls i journalen, det har både sköterskan och sjukgymnasten gjort. Ville se hur han hade beskrivit mina besvär, men det klarade han tydligen inte av…
   Det kan inte bli sämre doktor när jag flyttat det är ett som är säkert. Här finns bara stafettläkare, den ena värre än den andra…
   Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 386
 • 574
 • 1 610 296
 • 5 043
 • 65 061
Sök här