Fem en fredag

Färgsprakande fredag / Fem-en-fredag # 43 Tid

Av
den
27 oktober 2023

#43 Tid

Är du tidspessimist eller optimist?
Definitivt pessimist, får alltid vänta på bussen några minuter…

När går tiden som snabbast?
När jag sitter och målar och lyssnar på ljudbok, vips så har det gått ett par timmar!

När går tiden som långsammast?
Vid trafikstockningar, köer, jag har dåligt tålamod

Var spenderar du mest tid?
Hemma i sängen, eller njae, vid datorn går också en och annan timme, hur som helst hemma

Till vad under veckan har du behövt lite extra tid?
Städning, skurade golven (sker för sällan) det tar mest tid att flytta på möbler och prylar innan svabben kan göra sitt..

Du hittar som vanligt flera temabloggare hos Elisa
Nu kör vi lite färgsprakande istället, ett tema som Lillasyster startat

Jag försökte finna lite färg på senaste promenaden längs sjön, en röd eka på vintervila


Rullskidåkare med röd väst bland de sista höstfagra träden


Färgsprakande vägskyltar, o minsann har inte snökäpparna kommit på plats!

Önskar dig som tittar in en skön sista oktoberhelg, nu går vi snart in i vintertid och dvala…

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  27 oktober 2023

  Du hittade lite färg som lyser upp i höstmörkret. Du har varit duktig som tvättat golven det skulle jag också behöva.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   30 oktober 2023

   Jag har en dotter som är pedant och jag är raka motsatsen, vet inte vem hon brås på. Men jämför jag så städar jag väldigt sällan….Men visst är det skönt när det är gjort.
   Nu snöar det här, blöta kalla blaskor, vi har varit på två kissrundor, a´200 meter, inte ett steg längre! Rätt skönt ändå…hihi
   Kram på er

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  27 oktober 2023

  Har du testat rullskidor? Sonen i Jämtland har redan åkt skridskor på isen…
  Jag väntar gärna på bussen, hinner filosofera… inte så farligt med köer.

  • Svara

   Paula

   30 oktober 2023

   Nej Gud bevare, inga rullskidor, och ingen vanlig skidåkning heller läntre, tyvärr. Bägge vristerna innehåller en massa metallskenor och skrot så jag har inte full rörlighet. Men på Lugnet här i Falun har man nu en snöslinga av fjolårssnö, ca 2 km

 3. Svara

  LillaSyster

  27 oktober 2023

  Nu känns det som om det är tid att gå i ide…… Vad härligt att du har nyskurade golv, bra jobbat! Ekan borde ligga på andra hållet tycker jag, nu blir den ju full av vatten och snö.
  Tack för att du är med och sprakar och tack för länken. Du har mer rött på din träd här är världen utanför gul. Ha nu en skön fredagskväll och trevlig helg! Ps snökäpparna är uppe här också utmed vägarna , men jag har inte satt ut mina ännu – nästa vecka kanske de får komma upp.

  • Svara

   Paula

   30 oktober 2023

   Jag följer med dig i idet! Läste nyss att björnarna på Högholmen i Hfors har hibernerat. De slutade äta för en vecka sedan och nu har de somnat…önskar man kunde göra detsamma fram till februari. Hoppas du får några fina ljusglimtar att njuta av även denna vecka

 4. Svara

  BP

  27 oktober 2023

  Skrattade gott när jag läste “sängen” – hahaha! Hade nämligen tänkt precis samma sak, men sedan vågade jag inte – hahaha:-)
  Skura golvet och flytta på möbler – du kan vara glad att du inte har ett ryggelände som jag har. Kommer inte ihåg när jag skurade golvet senast, men kan tipsa om Swiffer-svabben som samlar ihop rubbet utan att röra en enda pryl. Ungefär som dammvippan, där man heller inte behöver flytta på saker och ting. Perfekt! Testa:-)
  Japp, hos dig har också hösten kommit för att stanna, ungefär som här…

  • Svara

   Paula

   30 oktober 2023

   Visst har jag en swiffer! Den används flitigt på köksgolvet där jag jämnt spiller vatten och annat smått och gott. Då orkar jag inte ta fram skurhinken…
   Tycker verkligen synd om dig som ska dras med den onda ryggen, och jag vet ju att du testat det mesta utan att bli bättre! Tröstekram

 5. Svara

  Anna-Lena

  27 oktober 2023

  Fina bilder.
  Är nog dags för snödroppar här oxå. Snart iaf.
  Tur att du är tidspessimist! Då slipper du vänta på nästa buss.
  Ha det gott!

 6. Svara

  Boklysten

  27 oktober 2023

  Höstbilder är så härliga med alla färger! Jag är tidsoptimist av naturen men tidspessimist pga maken…

 7. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  27 oktober 2023

  Jag är också en obotlig tidspessimist och därför får jag alltid vänta på andra. Men hellre det än att jag ska vara den som andra får vänta på.
  Fint med den röda båten i vintervila och vackert med höstfärger. Snart är de ett minne blott men de kommer ju tillbaka 😀
  Kram

 8. Svara

  om det inte borde vara invasivt. A ROOM OF MY OWN

  27 oktober 2023

  jag vill också komma först. vill inte komma rusande i sista minuten. om jag är bortbjuden är jag punktlig. har inte så svårt för köer. tittar på folket som står i dem och hur de beter sig. tiden går alldeles för fort i största allmänhet

 9. Svara

  BP

  27 oktober 2023

  Svar: Första bilden är en tavla (60×40 cm) målat i akryl av en polsk kille som pluggade på konstfack i Warzawa. Han och ett antal elever till knackade på hos mitt jobb 2010 tror jag det var och frågade om de fick visa upp sina verk. Det fick dom. Jag köpte fyra målningar som jag sedan lät sättas upp på kilramar.

  • Svara

   Paula

   30 oktober 2023

   Då hoppas jag du visar de övriga tavlorna vid tillfälle, kanske på skyltsöndag, för visst är väl tavlor en sorts skyltar

 10. Svara

  Kraka

  28 oktober 2023

  Fina höstbilder!

 11. Svara

  Birgit

  28 oktober 2023

  Jag är tidsoptimist. Är alltid på pricken. Tror det beror på att mina föräldrar alltid så länge jag kan minnas var på plats för tidigt. Det är likadant nu. Säger man 10 kommer mamma kvart i.
  Vi har inga höstfärger kvar längre, det hänger lite bruna löv kvar här och var, men vi går mot vita vintertider istället?!

 12. Svara

  Anna i Portugal

  28 oktober 2023

  Där hittade du verkligen en fin röd/orange tråd i färgsprakandet! Jag är alltid i tid tycker inte jag är en pessimist för det 🙂

 13. Svara

  Carita

  28 oktober 2023

  Kom inte att tänka på att mycket tid faktiskt spenderas i sängen då vi sover 🙂

 14. Svara

  Kina

  28 oktober 2023

  Tillbringar också en del timmar i sängen, men bara sovandes. Sängen har den effekten på mig! Förutom på morgonen, då jag kan ligga där i flera timmar och bara tänka. Det är skönt! Tiden går oerhört fort, och speciellt när man gör något som man gillar. Visst är det skönt att vara ute i god tid och slippa stressa. Ha en trevlig fortsättning på helgen. Kram!

 15. Svara

  Susjos

  28 oktober 2023

  Härligt färgsprakande ute…ett litet tag till !
  När man sitter vid datorn går tiden himla fort!!!
  Ha en fin helg!
  Kram

 16. Svara

  Åsa Danielsson (Angelgirl)

  28 oktober 2023

  Härliga färger du funnit på din promenad 🙂

  Fantastiskt roliga frågor/svar.. Härligt att ligga i sängen och det är något min kropp tar igen nu efter minst sagt jobbiga 2v.. Jag är åter i utmaningarna till veckan – På Fredag!

  Ha en härlig fortsatt helg!
  Kram

 17. Svara

  Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv

  29 oktober 2023

  Håller med dig där gällande det sista. Det tar verkligen tid att tvätta golven.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 274
 • 363
 • 1 626 668
 • 5 069
 • 65 363
Sök här