Fem en fredag

Fem-en-fredag # 21 Gott och blandat

Av
den
27 maj 2022

# 21 Gott och blandat

När var du senast helt offline?

Ombord på Cinderella var uppkopplingen väldigt kass, i hytten hade vi ingen mottagning alls, vi hade inga större ambitioner att surfa men all info fanns smidigast på nätet.
Och kolla på fartyget på bilden, den stod vid kaj när vi lämnade vår lilla kryssningbåt, den här var nog fyra gånger större!

Vad skulle du klä ut dig till vid en maskerad?

Enklast är nog att förvandlas till en häxa, vårtor och skägg har jag redan…

Vilka två val behövde du senast välja mellan?

sängen eller soffan! Blev dunderförkyld igår, natten var hemsk, de få hjärnceller jag har är nog utsnutna nu. Men covid har jag iaf inte, skönt det!
Detta var första gången jag gjorde testet, min mosade hjärna fick läsa instruktionen några gånger, men det gick ju bra.
Jag fick faktiskt lov att be om hjälp med hunden denna helg, jag är inte i form att gå ut på hundpromenader. Dottern åkte bussen hit och hämtade upp honom och jag ligger och saknar honom redan..

Vad gjorde du senast i skogen?

Jag går inte i skogen här lika ofta som när jag bodde i Fredriksberg, men i naturen går jag varje dag!
I förrgår kollade vi läget på blåbärsfronten uppe i skogen och trots att mycket av riset förstördes i vintras så finns det ljusglimtar!

Vilken aktivitet gör du helst ensam?

Jag sitter helst ensam på dass, men som djurägare är det inte alltid självklart! Daniel är bäst på att vänta utanför av alla hundar jag haft, ligger stilla i hallen och väntar tålmodigt..

Du hittar flera deltagare hos Elisa

Nu är det dags att önska trevlig helg till dig som tittar in!

Nu är det bingen som väntar, och förmodligen orkar jag inte vara social under helgen.
Jag är också lite orolig för hur det ska gå med mitt planerade dopp den första juni, med tanke på måendet just nu!
Kanske får Daniel vara min stand-in tills jag är helt kurant?

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  27 maj 2022

  uppkoppling till sjöss är ganska dyrt, ofta satellit, jo, blåbär blir det även i år.

 2. Svara

  Kina Hellquist

  27 maj 2022

  Ja det är ju bra om man redan har en del av utrustningen när man ska klä ut sig. Fast jag tror att du skulle passa bättre som ett litet troll än en häxa! Men vad tråkigt att du ligger för ankar! Var rädd om dig, drick mycket (vatten) och sov mycket så hoppas jag det blir en snaabb bättring! Kram!

 3. Svara

  Minton

  27 maj 2022

  Låter inte bra med din förkylning. Tur Daniel kan tas om hand av dottern. Krya på dig vännen
  Kram

 4. Svara

  p169sun

  27 maj 2022

  Kul bild om Understanding Computer Technology, hoppas det är okej att jag stjäl den. Krya på dig!

 5. Svara

  LillaSyster

  27 maj 2022

  Krya på dig och varför i hela fridens namn ska du hoppa i plurret just 1a juni? Var rädd om dig!

 6. Svara

  Geddfish

  27 maj 2022

  Det låter sjukt! Man kan inte lita helt på hemtestet om det visar negativt. Sköt om dig och ta det lugnt. Daniel har ju vård av hund nu.
  Kram!

 7. Svara

  bpz3

  27 maj 2022

  Nähä du, en häxa är du inte, no way!
  Är väldigt glad att du inte drabbats av Covid och måste säga att jag är full av beundran att du lyckades med att få testet att fungera. Du kanske ändå har varit raketforskare i ditt tidigare liv;-)
  Klokt att låta dottern ta hand om Daniel. Så bra att ni bor så nära varandra nu.
  Önskar dig en dräglig helg med både en och två glas whiskey! Å du- krya på dig!

 8. Svara

  Ditte

  27 maj 2022

  Trist att du är dålig så att du nu vilar dig i form låter bra. Skönt att Daniel kan vara hos dottern så du nu bara har dig själv att fokusera på. Bra att inte testet visade på Covid.
  Kul att du varit i skogen och sett hut blåbären tar sig. Hoppas på en bra säsong.
  Kanske får du skjuta på ditt bad för säsongen. Men visst går det ju i nödfall.
  Önskar dig god och snabb bättring.
  Gillade sista bilden! Mycket att bita i där.
  Kram

 9. Svara

  Mirjam Halvarsson

  27 maj 2022

  Du ska inte alls doppa dig den 1:a! Så det så, nu ska du bara krya på dig, kram på’re

 10. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  27 maj 2022

  det låter inte kul med den där förkylningen. och som sagt de där testen är inte riktigt tillförlitliga. hur skulle du kunna likna en sådan häxa? nej du får hitta på en annan förklädnad. inte nödvändigt att bada just 1 juni. krya på dig!

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  27 maj 2022

  Stackars dig som mår så dåligt och inte orkar annat än att vandra mellan sängen och soffan. Skönt att du fick hjälp med Daniel i alla fall. Kanske har du inte covid men de där testen lär ju vara lite osäkra så helt bombis kan du kanske inte vara. Men vad spelar det egentligen för roll? Sjuk är du ju hur som helst. Kanske är det lika skönt att ha en orsak att strunta i badet 1:a juni. Vattnet lär ju inte ha särskilt badvänlig temperatur då.
  Kryakramar <3

 12. Svara

  Sara

  27 maj 2022

  Du ska nog vara försiktig med att doppa dig om du är förkyld!

 13. Svara

  Susjos

  27 maj 2022

  Aj så trist med förkylning, skönt att det inte var covid i alla fall, ja det där testet är lite klurigt att göra, fast nu har jag blivit expert på det! …å jag är fortfarande förkyld, helt galet så segt det är ,men är ju absolut bättre och bättre dag för dag!
  Fint att det blir blåbär i år också, och bra att dottern kan ha Daniel nu när du är sjuk.
  Troll har jag varit utklädd till, jag var gravid och hade en stor postsäck på mej där det var ditsydda spindlar och grejer, undrar vem som jag fick låna den av? Det minns jag inte!
  Krya på dig nu!
  KRAM

 14. Svara

  Äventyret framtiden

  27 maj 2022

  Tack och lov att du inte har covid.
  Bra svar, ärliga och rättframma . Skrattade flera gånger, du har en obetalbar humör.

  Vet du, när jag var förkyld för längesen, då barnen var små, så for jag till en strand med dem i början av juni. De lekte i vattnet och hade roligt. Själv satt jag på stranden och tittade på men det såg så skönt ut där de lekte så jag tänkte att kan de så kan jag. Så jag hoppade i och fick världens chock. När jag kom upp på stranden igen stod en strandstädare där och bara tittade på mig med stora ögon. Sen sade han att vet du att det bara är 8 grader varmt i vattnet? Jodå, det hade jag nog känt av och barnen åkte illa kvickt upp och så in med dem i bilen och hem. Men jag blev av med min förkylning så där bara. Som att knäppa med fingrarna. Fick senare veta att kroppen bildar naturligt cortison när adrenalinet går i tak. Jag blev frisk av doppet från att ha varit jätteförkyld. I och för sig var jag rätt ung då, mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Men jag tror inte att det är farligt att ta ett snabbt
  dopp.
  Krya på dig Paula; snart får du hem din lilla Daniel igen.
  Kram!

 15. Svara

  Anki

  28 maj 2022

  Så bra att dottern kan ta hand om Daniel så du slipper att gå ut när du är dålig.
  Krya på dig!
  Kram

 16. Svara

  Anna-Lena

  28 maj 2022

  Hoppas att du snart piggnar till.
  Har inte blivit något dopp här heller. Får bli när solen skiner. Viktigast att inte frysa när man går upp ur vattnet
  Tur att Daniek får god vård
  Krya på dej! Kram

 17. Svara

  Hannas krypin

  28 maj 2022

  Fy vad jobbigt att du känner dig så dålig. Snällt att dottern kunde hjälpa dig med vovven. Krya på dig.

 18. Svara

  Ama de casa

  28 maj 2022

  Uppkopplingen på båtar kan det verkligen vara lite si och så med. När vi kryssade till Grönland försvann den helt… Anders förklarade att det berodde på att satelliterna som nätet var beroende av befann sig typ över ekvatorn och vi var väldigt långt norrut. Så nuförtiden vill jag bara kryssa i närheten av ekvatorn 😉 😀

  Ha det bra och krya på!

 19. Svara

  Violen

  28 maj 2022

  Det mysigaste troll jag någonsin sett!
  Krya på dig!, Förkylning är ett elände men den brukar ge med sig. Till dess var rädd om dig och ha det så bra du kan!

 20. Svara

  Kicki Fredlund

  30 maj 2022

  Men fy! Den förkylningen lät besvärlig. Tur i eländet att det inte var covid.
  Nä du lär nog vänta på ditt premiärdopp tills du är riktigt frisk.
  Tur att du har Saija nu som kan hjälpa dig med Daniel.
  Krya-på-dig-kram!

 21. Svara

  Ninni

  2 juni 2022

  Nä, inte ens katterna kan låta mig sitta ifred på toa. Snoozen kommer in och vill bli kliad eller bara ligga på badrumsmattan. Har han nyligen kommit in brukar han gå in innanför duschdraperiet och sitta där och tvätta sig. Knaskatt.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 75
 • 497
 • 1 652 497
 • 5 119
 • 66 012
Sök här