Fem en fredag

Fem-en-fredag # 21 Ljud

Av
den
22 maj 2020

Tema: ljud

Vad har du för ringsignal på din telefon?

En trudelutt som i mobilens ljudmeny heter Scorpius, man är väl en skorpion!

Vilket är ditt favoritljud?

Alla ljud i naturen, porlande bäck, susande vind i trädkronor, eller som igår på promenaden, en mysig liten fågelkompis!

Vilket ljud gör dig tokig?

Griniga barn, motorbuller, röjsåg, och, inte minst folk som smaskar när de äter!

Vad kan du höra just nu?

Daniel som ligger och snarkar med min fot som huvudkudde!

Vad lyssnar du helst på? (musik, poddar, radio, etc.)

Normalt sätt skulle jag säga tystnaden! Men, jag måste erkänna, sedan coronaepidemin bröt ut och jag är mer ensam än vanligt så har jag börjat lyssna på P4 Dalarna på radion!
Men jag är selektiv, jag slår på radion när jag vistas i köket, men, om programmet inte känns intressant så stänger jag av direkt.

Som vanligt hittar du många fler som deltar i temat hos Elisa

En klämdag idag, med de första utslagna häggblommorna önskar jag

En trevlig helg till dig som tittat in!

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  bokdamen

  22 maj 2020

  härligt valda bilder! Tystnad är inte dumt och inte heller naturens ljud. Snarkande Daniel ser mysigt ut. Trevlig helg!

 2. Svara

  Sognafaret

  22 maj 2020

  Jeg koser meg også med stillheten. Den er undervurdert spør du meg. Ha en flott helg!

 3. Svara

  Kicki

  22 maj 2020

  Både tystnaden och ljuden är är bra, när man får välja själv.
  Kram/Kicki

 4. Svara

  Karoleen

  22 maj 2020

  Visst är det mysigt med fågelkvitter, rogivande på något sätt. Iofs kan de ju låta väldigt mycket också, men jag har lärt mig att tycka om det ? Usch, smaskande är jobbigt! Egentligen borde man väl alltid säga till så att personen vet, för jag tror de flesta inte är medvetna om det och därav fortsätter.

 5. Svara

  tanthuset

  22 maj 2020

  Du hittar alltid passande, fina bilder till frågorna 🙂 Tänk att häggen har slagit ut….vi ligger lite efter där men jag är inte så orolig än, ena björken vid huset börjar grönska, halleluja!! Kram på dig fina Paula <3

 6. Svara

  LillaSyster

  22 maj 2020

  Trevlig helg till dig också! Jag hade gett nästan samma svar som du =) Njut av häggdoften själv är jag bedövad av syrendoften. =)

 7. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  22 maj 2020

  kan tänka mig att det är trevligt med Daniels små ljud. fina bilder. jag lyssnar väldigt mycket på P1

 8. Svara

  Anki

  22 maj 2020

  Tror mina svar hade liknat dina om jag deltagit … naturens ljud är det som jag mår bäst av … sämst mår jag av ljud som stör i skogen, som skogsmaskiner!
  Jag lyssnar en del på radion, både P4 … och P1, som har många intressanta program 🙂
  Mysigt med en sovande Daniel med huvudet på din fot!
  Fredagskram!

 9. Svara

  Minton

  22 maj 2020

  Hade svarat som du och jag kan höra Daniels snarkande. Vaknade i nat och då låg en päls på rygg och snarkade.
  Kramar 6

 10. Svara

  Geddfish

  22 maj 2020

  Bra svar.
  Trevlig fredag!

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  22 maj 2020

  Fina bilder och allra helst häggen. Jag hoppas att häggarna här också slår ut snart. Jag vet inte om det är åldern eller något annat som gör att jag numera blir väldigt trött av för mycket ljud. Naturljud går bra men allt annat behöver jag vila efter att ha hört ett tag. Jo, jag vet nog förresten vad det beror på men det är alldeles för krångligt för att försöka beskriva. Det kanske kommer något om det någon annan gång.
  En liten snarkande Daniel skulle jag inte ha så mycket emot förstås. Det är bara rogivande 😀
  Kram

 12. Svara

  Hanneles bokparadis

  22 maj 2020

  gillar alla ljud av barnbarnen

 13. Svara

  Ingrid Käfling (@Musikanta2)

  22 maj 2020

  Jag har alltid velat ha tyst omkring mig – har t.o.m. svårt att lyssna till ekot och vädret som maken vill höra varje dag. Hör sällan på en konsert på TV heller trots att jag är musiker. Däremot älskar jag att lyssna på barnbarnen när de spelar orgel. Sen övar jag själv piano minst en timme om dagen och det räcker med ljud.
  Häggen har blommat ut här, nu är det syrenerna som tar vid. Och äppelträden!
  Ingrid

 14. Svara

  Ditte

  22 maj 2020

  Fina bilder till dina funderingar. Känner igen mig i en del och roligt att läsa dina svar. Jag kan uppskatta tystnaden men lyssnar också en hel del på P1. Många bra program tycker jag. Lyssnar också gärna på en hel musik. Men gillar naturens ljud också.
  Härligt att häggen nu slagit ut hos dig. Hopp om vår. Här är ju även syrenerna utslagna. Så nu kommer ju en ny fas…
  Kram!

 15. Svara

  BP

  22 maj 2020

  Vilka härliga bilder! Undrar var du har knyckt dom;-) Kurre är ju såååå söt!
  Fyran håller jag helt med dig, men vad gäller resten av frågorna är vi inte helt otippat inte riktigt överens;-)

 16. Svara

  Susjos

  23 maj 2020

  Se där, våren kommer med stormsteg till dalarna också!
  Önskar att jag kunde njuta av tystnaden, men då tar mitt tinnitus över när det blir för tufft, lite synd! Men fågelkvitter gillar jag mycket!

  Ja, vem vinner Robinson, visst blev det rättvist när gnällspiken Mattias åkte ut, tror även att Priya åker. Lite trist att starka Christoffer är kvar som kom in senare i programmet, det lutar ju mot att han vinner. Det vore en positiv överraskning om Micke vann! Vad tror du?
  Kram!

 17. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  23 maj 2020

  Medan jag kommer ihåg: Eftersom våra mobilnummer endast innehas av den allra närmaste vänkretsen – och dom vet att det inte är nån idé att ringa – så ringer alla till vårt hemnummer. Då vi för det mesta är hemma och gillar att folk ringer, så det är inga problem.
  Sen är det så att vi faktiskt inte riktigt förstått det där med att ALLA ska vara anträffbara ALLTID – vad är det för konstig inställning!? Dessutom så har vi jagats tillräckligt under åren när vi hade eget företag. Som pensionärer vill vi njuta av att lugnet av att inte störas…..
  Själv är jag rätt trött på alla nyheter just nu, men eftersom min man är tokig i att lyssna och se på nyheter så blir det en hel del sånt. Och sen är det konstigt att när hunden både smaskar och snarkar, då är det gulligt. Men när människor gör det så är det bara irriterande ….. *fniss*

  KRAM/Susie

 18. Svara

  Ama de casa

  23 maj 2020

  Naturens ljud är härliga – för det mesta. Just nu blir jag tooookig på duvorna som ho-ho-hooo-ar på ett mycket irriterande vis här. Känns lite som den kinesiska vattentortyren fast i ljudvarianten…

  Ha en fortsatt fin helg! 🙂

 19. Svara

  Karin

  23 maj 2020

  Håller med om att tystnad är skönt. Nu när jag har flyttat från ett bullrigt Slussen-bygge till ett ovanligt tyst hus i Skarpnäck njuter jag varje dag (och natt!) av att det är alldeles tyst. Jag tror att mitt blodtryck gått ner rejält nu när jag sover ostört hela natten igenom och kan sitta på balkongen och lyssna på trädsus på dagarna. Eller – ännu hellre – gå ut i skogen och få lite energi av den!

  Trevlig hägg-helg!

 20. Svara

  Anni

  23 maj 2020

  Jag håller med dig om tystnaden, den är så skön (speciellt som det ändå tjuter av tinnitus i vänster öra). Håller såklart med dig om fågelsången också, utom om man väcks av den i gryningen 😉 På radio lyssnar jag sällan, men har gärna på klassisk musik på P2 i bakgrunden (när jag inte vill ha det helt tyst, alltså). När jag var barn spelade pappa alltid klassisk musik på söndagsförmiddagarna, så den ger mig oftast en lugn och behaglig ledighetskänsla.
  Såg dina bilder på hur olika långt våren kommit i år och i fjol, nog är det konstigt när nu vintern var så varm? Tredje boken om janakippo ska jag låna från biblioteket, tur att det finns e-böcker nu när mitt bibliotek är stängt. Fantastiska böcker, de där!
  Kram på dig!

 21. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ?

  25 maj 2020

  Griniga ungar är jobbiga, fast oftast får jag väl medge att jag tycker det är värre när man ser varför ungarna skriker och föräldrarna inte bryr sig.

  Gällande hund, jag köpte henne i onsdag så det är därför du inte sett henne tidigare :).

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 494
 • 574
 • 1 610 404
 • 5 044
 • 65 064
Sök här