Fem en fredag

Fem-en-fredag # 52

Av
den
30 december 2022

# 52 Gott slut 2022

Vad var det bästa med det här året?

Ett par trevliga kortare resor, åkte på kryssning till Höga kusten med dottern, och en resa till Frösön med bloggvänner, jag har mått skapligt och familjen har mestadels hållit sig på benen

Vad ser du fram emot med ett nytt år?

Det som skaver och stör är kriget, pandemin som inte riktigt vill gå över hur mycket jag än vill så det vill jag ha slut på, bums!
Annars är framtiden ett oskrivet blad och jag tycker nog mest att jag bara följer med i flowen
Och så förväntar jag mig förstås storvinsten på Lotto, det enda penningspel jag satsar en slant på varje vecka..

Gjorde du vad du tänkt under året?

Nej, som vanligt så påbörjar jag projekt som jag inte orkar hålla i ordentligt, jag skulle behöva strukturera upp min tillvaro bättre, men så tänker jag varje år och vis av erfarenheten så vet jag hur den planeringen går..

Hur avslutar du året 2022?

Så som jag gjort sedan första hunden kom in i familjen 1997, tar hänsyn till mina djur och deras rädsla och oro för smällare och fyrverkerier, stannar hemma och myser, satsar på en god räkcocktail och laddar inför starten av Tour-de-Ski även om det ser ut att bli en rätt rumphuggen historia…


(Daniel och jag har varit kompisar länge fast vi bara varit sambo ett par år, fotot från 2011

Vad tar du med dig från 2022 in i 2023?

Jag tar med mig att livet farit fram varsamt med mig och att jag gärna ser att det fortsätter även nästa år.

Flera temabloggare hittar du som vanligt hos Elisa

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  30 december 2022

  Gott Nytt!

  • Svara

   Hannele

   30 december 2022

   Kattvakter åt sonen, tänkte hålla inne i morgon kväll.

 2. Svara

  LillaSyster

  30 december 2022

  Riktiga Paula svar?
  Önskar som du att kriget tar slut, en stor vinst till dig, men framförallt att hälsan är med oss även nästa år ??
  Ha det gott min vän!

 3. Svara

  LillaSyster

  30 december 2022

  De där? Var hjärtan då jag postade inlägget…

 4. Svara

  BP

  30 december 2022

  Du verkar vara rätt nöjd med ditt 2022. Å då jag följt din blogg hela året så håller jag med dig om det mesta. Du har ju kunnat göra betydligt mera sedan du flyttade till Sundborn, då du har dina tjejer i närheten. Och det har du verkligen utnyttjat. Perfekt ju!
  Å då du har lärt dig att du inte slutför projekt som du planerat så rekommenderar jag att du skippar nya projekt/löften. Då har du ryggen fri;-)

 5. Svara

  Anna-Lena

  30 december 2022

  Gott så. Inga riktigt stora händelser på det personliga planet. Det är ganska gott. Krig och elände… Inget som vi kan påverka. Kram

 6. Svara

  Minton

  30 december 2022

  Gillar dina svar som är lika mina tankar. Nu har vi årets värsta dag och jag hoppas det inte blir förmycket smällande.
  GOTT NYTT ÅR
  Anki o Minton

 7. Svara

  Jossu

  30 december 2022

  Gott nytt år! Hoppas att det inte blir alltför mycket smällande. Mina marsvin har hittills inte visat någon rädsla vid fyrverkerierna men jag ska ändå göra som du och stanna hemma och mysa, för om dom skulle bli oroliga vill jag finnas där för dom.

 8. Svara

  Kina

  30 december 2022

  Du verkar vara ganska nöjd med året som gått, och det är huvudsaken. Precis som du påbörjar jag projekt som jag inte fullföljer och det stressar mig. För min del är det för att jag hinner börja på ett nytt innan det första är slutfört, så det är där jag måste bättra mig. En sak i taget! Jag tänker också vara hemma i morgon men utan vovve. Orkar inget annat! Men Gott Nytt År och kram till dig! Vi hörs nästa år!

 9. Svara

  Ditte

  30 december 2022

  Lika trevligt som vanligt att läsa dina svar. Och det känns som om du har haft ett bra år. Jag har ju följt dig via bloggen och haft stor glädje av det.
  Ja, krig och politik är ju störande moment men tyvärr lär vi inte bli av med dem.
  Jag önskar dig ett gott slut och även ett riktigt Gott Nytt År.
  Varm kram

 10. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  31 december 2022

  storvinsten i Lotto skulle en verkligen behöva. covid 19 0ch kriget i Ukraina berör en verkligen. måtte det bli bättre med det nya året. och att få behålla hälsan är ju också viktigt.’
  Gott nytt år önskas dig och Daniel!

 11. Svara

  Anki

  31 december 2022

  Kul att läsa dina svar … och nog längtar man efter att krig och pandemi snarast tar slut!
  Härlig bild på dig och Daniel!
  Ha en fin nyårsafton och ett Gott Nytt År!
  Kram

 12. Svara

  Anna i Portugal

  31 december 2022

  Jag hoppas 2023 blir som du önskar, att du styr skutan åt det håll du vill åka. En trevlig nyårsafton önskar jag dig!

 13. Svara

  Mia

  31 december 2022

  Gott slut och ett gott nytt år önskar jag dig Paula. Ett år med bättre hälsa, fortsatt fina kontakter med tjejerna, en pigg och glad Daniel, stor kram till er!

 14. Svara

  Violen

  31 december 2022

  Tänk om du får storvinsten! Då får du mycket att tänka på!
  Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR med god hälsa och fin samvaro med din familj och inte minst med Daniel!

 15. Svara

  Bokdamen

  31 december 2022

  Jamen storvinsten vore något, håller tummarna! 🙂 Ditt år låter ändå som ganska bra? Ser så mysigt ut med Daniel, önskar er en fin kväll och gott nytt år!

 16. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  31 december 2022

  Ja, visst skaver allt som sker i omvärlden rätt rejält men det finns ändå massor att glädja sig åt i det lilla och nära. Jag ler för mig själv när jag läser dina sista ord om att livet farit fram varsamt med dig och tänker på att jag har ungefär samma förhållningssätt. Mina barn har tittat konstigt på mig när jag har konstaterat att jag har haft tur och mår bra och kanske är det likadant för dig. Men huvudsaken är ju att vi själva tycker så, även om vi har de problem vi har.
  Gott nytt år och en stor varm kram till dig och din fina Daniel <3

 17. Svara

  byblixtra

  31 december 2022

  Gott Nytt År!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 313
 • 380
 • 1 635 184
 • 5 092
 • 65 629
Sök här