Fem en fredag

Fem-en-fredag # 3 Google II

Av
den
17 januari 2020

Tema: Google II

Vem ringde dig sist?

Jag var tvungen att konsultera min samtalsstatistik, och det var faktiskt Saija, min dotter, i måndags! Överraskad blev jag för vi sköter oftast kommunikationen via chatten. Och som du märker är jag inte en aktiv telefonpratare…ibland går det en vecka utan att jag talar i telefon!

Vad händer i din stad i helgen?

Här blir det bio! Inte i staden utan här på orten!

I staden däremot anordnas en flisfest, man har samlat ihop gamla julgranar som nu ska flisas nere vid Väsmanstranden. Lagom upphetsande om du frågar mig…hjälper föga att det bjuds på korv med bröd, 12 mil är lite väl långt att åka…

När höjs ditt blodtryck?

Vid första trafikljusen! Trots att det är 25 år sedan jag flyttade från Stockholm så glömmer jag aldrig bilköerna. Nu har vi minst fem mil till närmaste rödljus oavsett åt vilket håll man åker!

Hur många länder har du varit i?

Jag älskade att resa som ung, sen blev det tvärstopp, både pga dålig ekonomi men också pga olika krämpor som gör resandet besvärligare och inte lika roligt.
Fjorton länder har jag besökt, USA och Tunisien är de som ligger längst bort, Ryssland är det land som jag tror att inte så många svenskar rest till. Jag var på klassresa i St.Petersburg som fjortonåring.

Vart är du på väg?

Idag åker jag till Vansbro där jag ska lyxa till helgen genom att handla lokalt gott kött hos Gubbgårdens slakteributik!

Flera svar på veckans frågor hittar du hos uppfinnerskan Elisa

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Mia Halvarsson

  17 januari 2020

  Så lika vi är, jag hatar verkligen att prata i telefon, ringer nästan aldrig, så OM jag ringer är du värdefull 😉 Det du!!
  Vi är lika vad gäller resor också, visst vore det roligt att få uppleva fler länder men när varken kropp eller knopp funkar och det ekar i plånboken, då finns helt enkelt inte förutsättningarna men livet går vidare ändå 🙂
  Gissa om jag är avundsjuk på slakteributiken…vilken skatt det ligger där!!! Huvva så gott 😀
  Ha det toppenfint i helgen, Paula…kram på’re

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  17 januari 2020

  den där bilden skulle kunna få mig bli vegetarian… vi ser Highland cattle från altanen

 3. Svara

  Sognafaret

  17 januari 2020

  Jeg liker heller ikke snakke i telefonen, bedre å ta det på meldinger. Da kan en svare når det passer seg.

 4. Svara

  Anki

  17 januari 2020

  Telefon pratar jag bara i om jag måste … och ringer själv gör jag också bara om jag måste.
  Hm … flisfest låter ju lite konstigt, tror jag avstår ?
  Var tvungen att räkna lite – tror jag varit i13 länder i Europa och så Tunisien.
  Ha det gott!
  Kram

 5. Svara

  Minton

  17 januari 2020

  Använder sällan telefonen och vem jag pratade med senast kommer jag inte ihåg. Den butiken skulle jag vilja besöka mycket gott ser jag.
  Besökt 14 länder bl.a USA, St Petersburg, Egypten, Marocko
  Kramar

 6. Svara

  Geddfish

  17 januari 2020

  Jag är en sån där lagomätare och det ska vara bra basvaror.
  Tyvärr mindre och mindre telefonerande för folk har inte tid. De chattar mest.
  Trevlig fredag!

 7. Svara

  ibod11 - Ingrid

  17 januari 2020

  Jag pratar hellre i telefon än deltar i långrandiga chattar. Min ena dotter pratar jag med ca tre gånger i veckan och min svärmor och jag pratar ca en gång per vecka. Sedan blir det ett antal samtal till en del annan släkt och även några vänner. Men om jag sitter vid datorn kan jag gärna “prata” via den för där har jag ett riktigt tangentbord 😀
  Jag gjorde ett försök att räkna länder jag har besökt men när jag var klar vet jag inte om jag hamnade på 17 eller 22. Många hamnade i alla fall på listan när vi bilade i Europa. Det lär nog inte bli så många fler utlandsresor hädanefter men det finns massor att se här i Sverige också.
  Kram

 8. Svara

  BP

  17 januari 2020

  Det är faktiskt förvånansvärt många som inte gillar att prata i telefon. Vad gjorde man egentligen innan mejl, sms och chat fanns?! Gillar heller inte att prata i telefon. Jag mejlar mest.
  Kul att du länkade till Saijas blogg. Hon är otroligt lik dig till utseendet och verkar dessutom ha samma “stubin”;-)
  Flisfest fick jag googla. Ja inte festen så, utan flisa. Såg att julgranens barr blir till fjärrvärme. Helt okej! Här i nollåttaland har man märkt att alla julgranar som slängts i olika vattendrag har blivit till “frizoner” för fiskar…
  Det är ju ganska naturligt att man reser mera när man är ung, man orkar med mera då och led av färre krämpor;-)
  Lokalt kött – MUMS:-)

 9. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  17 januari 2020

  nej, jag är inte mycket för att tala i telefon utom i vissa speciella fall. men den kan vara bra för snabb information o. dyl. den där köttdisken ser riktigt fin ut

 10. Svara

  Ingrid

  17 januari 2020

  Jag föredrar telefonen framför chattar. det är ju så himla smidigt att få svar omgående.
  Jag har en svåger som är tunisier, men har trots det inte besökt Tunisien.
  Vår Konsumaffär säljer kött från en gård som bara ligger ett par mil härifrån. Billigt är det inte, men gott!
  Ha en fin helg!
  /Ingrid

  • Svara

   Paula

   17 januari 2020

   Jag efterlyser framför allt kött med ben som man gör mustiga grytor och soppor av, det finns ju inga såna detaljer kvar i affärerna. Jag betalade 99 kronor kilot för högrev o det tycker jag är ett mycket bra pris. Men visst får man betala mer om man ska ha entrecote eller biff, det äter jag så sällan.

 11. Svara

  Ditte

  17 januari 2020

  Roligt att även läsa dina svar på frågorna. Funderar ju även på vad jag skulle svarat. Vad trevligt med en tur till Vansbro och att där få tag på bra kött. En lyx! Trevlig sådan! För bra kött är det svårt att få tag på i Stockholm om man inte besöker saluhallarna.
  Trevligt med flisfest. Bra sätt att ta till vara julgranarna. Men inte kan man åka så långt bara för att….
  Jag kan helt klart prata i telefonen en del, särskilt om det är “viktiga” saker för det blir en tvåvägskommunikation och mer personligt. Men jag använder också mail. Sms. använder jag mest till att bestämma något eller just korta meddelanden. Chatt ibland men då kan jag lika gärna ringa….
  Men visst är det bra att man kan göra på olika sätt.
  Kul att du länkade till din dotters blogg.
  Kram!

 12. Svara

  Pirjo Saloniemi

  18 januari 2020

  Jättekul att resa men nu för tiden blir det så besvärligt med alla krämpor man har att det inte är roligt längre.

 13. Svara

  Ama de casa

  18 januari 2020

  Tack för dina braiga svar på dom roliga frågorna! 🙂 Skojig utmaning det där 🙂

 14. Svara

  Carina Larsson

  19 januari 2020

  Jag pratar med min mamma varje dag, ofta en timme… sen ringer mina barn var och varannan dag, ibland flera gånger om dan, och så en och annan vän i veckan.
  Kram.

 15. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  19 januari 2020

  Pratade i talatuten i går… med min mor. Har fortfarande fasttelefon. Vägrar använda mobilen här ute för vi har så dålig mottagning.
  Älskade bilden på köttdisken. Så fint kött. Här får man inte tag i sånt, allt är vaccumpackat eller fryst!

 16. Svara

  Ingrid Käfling (@Musikanta2)

  20 januari 2020

  Jag pratar sällan i telefon, men ibland med döttrarna. Men jag får tänka mig för innan jag ringer upp eftersom det brukar ta minst en halvtimme innan vi säger hejdå. För det mesta är det jag som ringer till dem, jag vet ju ungefär när de har möjlighet att svara.
  Jag har aldrig varit i Ryssland, skulle vara intressant att komma dit. Polen är det närmaste.
  Ingrid

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 143
 • 440
 • 1 628 012
 • 5 074
 • 65 433
Sök här