Tomatsoppa med tortelloni och spenat

Ett av mina absoluta favoritprogram har börjat, Sveriges Mästerkock!
För Mannerströms del blir denna tionde också hans sista säsong i juryn har han deklarerat.
Hans roll är ju att vara den buttra och stränga domaren, och nog har han levt upp till det hittills i år…
Bäva månde de som blir utsatta för hans hökblick medan han står med näsan i grytorna och luktar och frågar och gör alla deltagare superstressade…precis som det ska vara!

Igår stod soppa på menyn, vegetarisk sådan, och då tänkte jag att man är väl inte sämre än att man får svänga ihop en egen vegetarisk soppa då, här i mitt eget kök!

Jag kokade upp 5 dl vatten, en burk krossade tomater, 1 grönsaksbuljongtärning och en rejäl nypa örtkryddor.
Jag lade i en fp (250 g) färsk tortelloni med ost-och spenatfyllning och kokade dem enligt anv. på paketet, tror det var ca 6-8 minuter. Nu hällde jag i en skvätt creme fraiche (ca 1 dl) och en dl fryst (i micron upptinad) hel spenat. Kryddade med salt, svartpeppar, chiliflakes och en liten slurk (1msk) vinäger.
Toppade med mjukkokta ägghalvor.

Inte hade jag gått till final i Mästerkocken men en mustig och rustik vintersoppa hade sett dagens ljus!

4

11 Comments:

 1. Gott, gottigottgott! Ett recept jag ska spara, det du! Idag hade jag grannarna på lunch, då blev det soppa här också :D trattkantarellsoppa och sen våfflor med sylt, bär, frukt, grädde och glass….Min soppa var också inspirerad av Sveriges Mästerkock ;) Kram på’re

 2. Säg inte det! Tror du had eklarat dig bra här. Din soppa lät väldans god och ska testas vid tillfälle.
  Kram!

 3. Tomatsoppa som är så gott. ???

 4. Du hade lätt gått vidare! Mums så gott det ser ut!
  Tack för tips!

 5. Den måste ju bara vara god!
  Tack receptet! ska testa jag också
  som tycker att det är gott med soppa.
  idag fjärde dagen i rad.

 6. Den är både färglad och ser riktigt god ut. Lockande för både öga och gom och säkert doftar den även väldigt gott :D
  Kram

 7. Den såg verkligen läcker ut.
  Jag har ingen matinspiration eller ens lust att laga mat just nu men jag hoppas lusten kommer tillbaka.
  Vi äter sånt C kan tänka sig att äta nu (och det är inte så mycket och inte äter han mycket heller) eftersom hans matlust inte går att hitta nu så då blir det det han har minst emot att äta oftast nu.
  Kramen.

 8. Har aldrig sett programmet – oooops, jag vet! Men under hösten och vintern äter vi ofta soppor som ju är så himla lättlagade. Å din soppa ser ju jättegod ut! Du verkligen gillar matlagning, det syns! Varför anmäler du inte till programmet?! Det kostar ju ingenting. Det enda som kan hända är att du får ett nej. Så på’et!!!

 9. Man tager vad man haver, det är då verkligen nåt du kan.
  Jag tittar inte på några bak eller matlagningsprogram, Det blev helt enkelt för mycket av dom.
  Kram

 10. Tittar inte på programmet faktiskt … för mycket matprogram i tv tycker jag, men smaken är som baken :)
  Din soppa ser i alla fall fantastisk ut! Ska absolut testa den … så tack för receptet!
  Kram

 11. Jag gillar också det programmet! Men lär få lite svårt att följa det nu när jag är på resande fot.
  Maten såg god ut!

  Ha en fin start på helgen!

Kommentera