Fem en fredag

Fem-en-fredag # 33

Av
den
19 augusti 2022

# 33 Sommar 22

Vilken upptäckt har du gjort i sommar?

Att jag är på en bra plats i livet, mig fattas inget, något vi alla behöver ta en funderare på när världen runt omkring oss skälver i fogarna. Vi är priviligierade här i Norden, även om vi också har mycket skit att ta hand om. Jag gläds synnerligen mycket av det lilla i tillvaron, mina nära och kära och av naturen som är så generös trots att vi håller på att göra planeten obeboelig.

Vilket är ditt för i år hittills skönaste sommarminne?

Det var en svår nöt att knäcka, jag väljer alla sköna bad jag tagit i Sundbornsån, för det är inte mycket som går upp mot ett avsvalkande dopp när temperaturen varit så hög som i sommar.
Fick en fin vers av Ruth i Virginia som jag gärna vill återge apropå sommaren!

“As a rule, ;man is a fool.
When it’s hot, he wants it cool.
When it’s cool, he wants it hot;
he always wants what he has not.”

Vilken är favoritsysslan på sommaren?

Att göra ingenting…ofta! Att göra små utflykter, skulle vilja göra fler, men avsaknad av bil gör det så krångligt. Att fota, blogga, läsa.. listan kan göras lång

Hur spenderade du sommaren i år?

Har tittat på mycket sport, framför allt fri-idrott, först VM och nu pågår EM ännu ett par dagar.
Jag har försökt lära mig lite fler växter med hjälp av en foto-app, jag har plockat en del bär när temperaturen varit lite behagligare.

Redan i juni fick jag tillsammans med bloggvännen Anki åka till min andra bloggvän Ingrid som bor på Frösön. Vi hade några jättefina upplevelserika dagar där.
Jag har träffat min familj, främst då tjejerna som bor nära, lite nu och då, opretentiöst har vi hängt på stan eller åkt på utflykter.

Hur kliver du in i hösten?

Med en ganska pessimistisk inställning till svampsäsongen, tyvärr, då det varit så torrt. Tror knappast att en regnrikare period kan kompensera, men hoppas jag har fel.
Men jag ser fram emot att kunna dra djupa syremättade andetag, gå raska promenader istället för att hasa benen efter mig, och följa färgexplosionen naturen bjuder på.

Flera deltagare hittar du hos Elisa som nu återtagit rodret om detta populära veckotema. Stort tack till dig!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  19 augusti 2022

  Visst har vi det bra! Men ändå lite otäckt med den varma sommaren. Som tur är så har deg kommit lite regn då och få, så växterna mår bra. Men visst är det färre insekter och fåglar än vanligt.
  Mår inte riktigt bra i den tanken! Kram

 2. Svara

  Mirjam Halvarsson

  19 augusti 2022

  Vilken fin “femma” du fick till där och det var kloka tankar Ruth förmedlade, kram på’re!!

 3. Svara

  BP

  19 augusti 2022

  Ja extremvärme har nog aldrig varit din grej, ändå har du gjort mycket den här sommaren. Du har ju även varit på kryssning med din dotter:-)
  Nu har man ju tjatat om det där med regn i veckor, och SMHI:s prognoser den senaste veckan har utlovat regn. I år har de “tippat” helt fel, åtminstone här.
  Det är ju ett väldigt tätt “mästerskapsår” och jag har också spenderat betydligt fler timmar framför tvn än jag brukar göra. Älskar ju också sport:-)
  Ska bli kul att se hur det kommer att gå för Ståhl och Pettersson senare ikväll.

 4. Svara

  Klimakteriehäxan

  19 augusti 2022

  Lycka till med svampjakten, tror tillgången varierar väldigt mycket. Att bada i Sundbornsån låter superhärligt, jag gillar ju verkligen att ta ett dopp!

 5. Svara

  Paula

  19 augusti 2022

  Är det fler som inte kan kommentera så meddela mig, på facebook eller på mejl. Så jag kan försöka åtgärda problemet, tack!

 6. Svara

  BP

  19 augusti 2022

  Svar: Delar HELT din entusiasm. Så jag skrek när finländaren Räkonen(?) van hinderloppet och Mäkelä tog silver i tresteg. Åsså glömde jag snabbt misslyckandet i diskus med Stål och Pettersson. Så dåligt… Två dagar till som vi kan njuta. Sedan dröjer det två veckor till Finnkampen som Finland kommer vinna på både herr- och damsida;-)

  PS. Japp, jag har också problem med att kommentera hos dig. DS.

 7. Svara

  Ditte

  19 augusti 2022

  Så fint att läsa dina svar och inte minns dina tankar bakom dem- Och visst gläds jag med de finska medaljerna. Häftigt. Nu hoppas vi på “Mundo” i morgon.
  Har ju även följt simningen och Sarah Sjöström är ju enastående.
  Gläds med dig över din fina sommar och att du haft de dina nära.
  Kram

 8. Svara

  Minton

  20 augusti 2022

  Så vackra bilder

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  20 augusti 2022

  Vilken fin insikt du fick och visst är det härligt att känna att man har det väldigt bra. Jag känner precis likadant 😀 Men hoppsan, där dök jag plötsligt upp flankerad av två härliga tjejer 😀 Fina minnen. Jag tror att svamparna börjar ploppa upp bara det kommer rejält med regn och jag håller tummarna för att det blir så i dina skogar.
  Kram

 10. Svara

  Saija Merio

  20 augusti 2022

  Hej

 11. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  20 augusti 2022

  väldigt fina bilder. din sommar låter härlig. men svampen får vi kanske vara utan om det inte börjar regna mycket snart. små dagsutflykter är väldigt trevligt.

 12. Svara

  Anna-Lena

  20 augusti 2022

  Vilken fin sommar du har haft. Jag gillar dikten.

 13. Svara

  LillaSyster

  20 augusti 2022

  Så bra att kunna glädjas åt det man har =)
  Fina bilder, och jag håller tummarna för att svamparna sätter lite fart senare. Kram

 14. Svara

  Äventyret framtiden

  20 augusti 2022

  Du har haft en fin sommar så här långt och jag hoppas den fortsätter på samma sätt. Njuter av dina bilder och din text!
  Månne inte att du får plocka höstkantareller i alla fall? Jag håller tummarna för att några andra sorter också dyker upp framför dig när du är ute och vandrar med Daniel!
  Allt gott! <3

 15. Svara

  Violen

  20 augusti 2022

  Många tänkvärda ord hos dig! Vi har mycket att vara tacksamma över men det är lätt att haka upp sig på sådant som egentligen är betydelselöst. Du tycks ha haft en bra sommar och nu går vi redan mot hösten! Har hittills inte sett ett enda spår av svamp, det är jättetorrt i markerna här.
  Trevlig helg!

 16. Svara

  Susjos

  20 augusti 2022

  Underbara bilder på en skön sommar! Å visst har vi det bra, den där engelska dikten var ju tänkvärd, haha!
  Såg i en annan blogg att du ju gillar surströmmning, lyckost du som får äta det tillsammans med grannen! Jag hoppas på Sundbybergs marknad nästa vecka där de serverar surströmming enligt BP, jag litar på henne!
  Ha en fin lördag!
  Kram

 17. Svara

  Kina

  20 augusti 2022

  Jag försöker igen! Min kommentar bara försvann tidigare! Vad jag vill säga är att
  jag är helt överens med dig om att vi har det väldigt bra vi som bor i Sverige. Man glömt lätt bort hur det är på andra ställen i världen, och klagar på minsta lilla här. Det är synd!
  När det gäller sporten så är vi helt olika. Jag är helt, helt ointresserad. Men det är väl tur ibland att smaken är som baken! Kram till Pörtet!

 18. Svara

  Hanneles bokparadis

  20 augusti 2022

  ibland ibland är det skönt att inte göra nåt

 19. Svara

  bokdamen

  21 augusti 2022

  Så fina bilder och femma, och orden väldigt tankeväckande. Det verkar som du haft en toppensommar, njuta av det man har är ju det bästa, en glömmer det ibland.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 339
 • 630
 • 1 581 071
 • 4 994
 • 64 380
Sök här