Fem en fredag

Fem-en-fredag # 36 Längd

Av
den
4 september 2020

# 36 Längd

Vad är det längsta du åkt med bil?

Utan tvekan var det min underbara roadtrip i USA när vi körde från Portland i Oregon till Las Vegas under tre veckor 1981
En av alla vackra platser var den pittoreska staden Carmel där fotot är taget och där Clintan var borgmästare under några år. Bilden är inte min egen, då de enda foton jag har från resan 1981 är gamla diabilder.

Vad är det längsta du har sprungit?

Sprungit???

Några varv runt i gympasalen som uppvärmning före jympapass!
Paula springer inte, har alltid hatat att springa!

Hur lång tid tar det att göra dig i ordning på morgonen?

Oj, det beror på vad man räknar in i begreppet!
Om det handlar om hur snabbt jag är klar att lämna huset så kan det i bästa fall röra sig om en timme. I så fall har jag inte ätit frukost.
En vanlig morgon i pensionärstillvaron tar det ca 3 timmar innan jag läst alla nyhetsmedia, duschat, klätt på mig och ätit frukost…

Hur länge väntar du på någon innan du undrar var den är?

Jag har allt lite dåligt tålamod och hatar själv att komma försent. Så efter fem-tio minuter börjar jag undra…

Hur långt skulle du gå för att få som du vill?

Det var lite svårt att svara på, varför ska jag få som jag vill? Om det handlar om att jag har rätt i en dispyt så är jag envis som en åsna. I övrigt tycker jag inte är jag är så auktoritär utan kan kompromissa, det blir så mycket trevligare då!

Flera deltagare hittar du som vanligt hos Elisa

TAGS
28 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  4 september 2020

  åååå, tre timmar verkar lite långt… själv hatar jag inte något, försöker lära mig… att röra på mig.

  • Svara

   Minton

   5 september 2020

   Det var en spännande tur i USA och .yckey fick du se. Har aldrig sprungit och tänket inte börja nu.
   Mina morgnar ser ut som dina det är så skönt att slippa stressa.
   Kramar från oss

   • Svara

    Paula

    7 september 2020

    Jag kan känna ibland att halva dagen har gått innan jag kommit igång, men vad gör väl det egentligen, jag följer min kropps naturliga dygnsrytm. Och du gör detsamma, bra så! Kram

 2. Svara

  bpz3

  4 september 2020

  Sista svaret är nästan identiskt med mitt. Har läst några bidrag till temat och är förvånad över hur många det faktiskt är som hatar springa eller göra löprundor. Ja, jag inkluderad.
  Tre timmar på morgonen – ooooops! Där ligger vi dock ljusår från varandra. Åt andra sidan läser jag inte tidningar på morgonen heller;-)

  • Svara

   Paula

   7 september 2020

   Jag har blivit något av en nyhetsknarkare. Måste läsa alla sidor på min interna lista jag har i huvudet. Inkluderar svenska och finska medier. Får lite ångest om jag hoppar över någon…

 3. Svara

  Bokdamen

  4 september 2020

  Haha som vanligt härliga bilder och bra svar! Springa har aldrig varit min grej. Funderade också kring morgonbestyren, blev två bud. Jag är envis men inte lika som när jag var yngre, nu har jag lättare för att kompromissa.

  • Svara

   Paula

   7 september 2020

   Jag tror det är naturligt att bli lite mer förlåtande och mindre extrem när man blir äldre, då har man upplevt verkligheten och insett att allt inte är så enkelt

 4. Svara

  tanthuset

  4 september 2020

  Kompromisser är bra! Och dina morronrutiner, de vanliga, tilltalar mig mycket, dom liknar mina nämligen 😉
  Kram goa du!

  • Svara

   Paula

   7 september 2020

   Men du är ju uppe med tuppen! Trodde vi var varandras motsatser !

 5. Svara

  Herr Nilssons Fru

  4 september 2020

  Vilken häftig bild på tjejen med kossan på ryggen 🙂 de flesta människor springer nog inte, de gör inte jag heller längre, nu mera går jag snabbt två gånger om dagen, minst lika bra. Din roadtrip i USA lät helt underbart. Så vacker bild. Jag vill gärna åka över dit igen men då till Texas, vi får se om de blir verklighet.
  Kompromissa är ju helt klart bäst i alla lägen 🙂
  Kramiz

  • Svara

   Paula

   7 september 2020

   Men varför vill du till Texas, där styr ju Trump till 100% Har du kanske bekanta där? Jag skulle vilja till Kanada och Alaska…dream on…i nästa liv kanske om jorden finns kvar/Ktram

 6. Svara

  Ditte

  4 september 2020

  Härliga svar Paula! Ler när jag läser om din “road trip” i USA. Och just i Carmel stannade vi också. Vi hade en gammal Volkswagen “Camper”, som en ombyggd folkabuss som bi bodde i ett par månader på vår turné i USA under nästan två månader.
  Kram!

  • Svara

   Paula

   7 september 2020

   Det lät helt underbart. Vi hyrde bil i Portland och körde till Las Vegas. Det var nog mitt livs resa, kanske för att jag var ung och nyfiken och nykär…kanske för att jag inte gjort flera långresor, tyvärr/Kram

 7. Svara

  Ingrid

  4 september 2020

  Så roligt att läsa dina svar! Våra morgnar ter sig ganska likadana och det är dem jag gillar bäst. Ha en skön helg!
  /Ingrid

 8. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  4 september 2020

  å morgnarna har jag bråttom, det tar inte många mnuter att komma i käderna oxh ta ut kaffe och smörgåsar och tidningar på altanen, sen sitter jag där ett par timmar. och läser och löser sudoku

  • Svara

   Paula

   7 september 2020

   Ut på altanen låter toppen, men kan du sitta där året om?

 9. Svara

  Susjos

  5 september 2020

  Haha, underbara bilder till dina svar i fem en fredag!
  Tänk att den cypressen i Carmel ( 17-miles-drive utanför Carmel) var vi också till, å visst var stan charmig?
  Tre timmar har jag också gärna på mig när jag är ledig på “morgonen” och ska göra mej i ordning och äta frukost mm mm….
  Det är verkligen skönt att inte behöva gå upp tidigt för att åka och jobba.
  Springa är inte speciellt kul , det tycker inte jag heller, fast jag har sprungit sen året 1995! Men lyckan att komma hem, svettig och nöjd att man trots allt gick ut den där stunden och sprang, den är inte dum! Och att sen äta brunch efter en dusch, det smakar såååå gott!

  Bredvid mej nu ligger en liten söt kattunge och sover…jag vill nästan inte kliva upp ur soffan….vilken lycka att få hem henne!

  Kram!

 10. Svara

  Anki

  5 september 2020

  Härliga svar på frågorna … den resan i USA låter trevlig – jag har aldrig varit “over there”.
  Vi har gjort en del lite längre resor med både personbil och husbil, men jag har ingen koll på hur långt.
  Dina morgnar liknar mina … nu när man inte har någon tid att passa. så kan man ta hur lång tid som helst på sig – visst har vi det bra!
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 september 2020

   Ja visst har vi det bra, fast du är ju uppe med tuppen! Önskar så här i efterhand att jag fått chansen till flera resor, längre fram är inget alternativ, jag hade velat resa medan jag var frisk och rask i kroppen. Men man kan inte få allt. Och med allt teknik vi har idag kan vi genom olika media nästan uppleva att man är med ute o reser i tvfåtöljen! Kram

 11. Svara

  Ama de casa

  5 september 2020

  Haha! Jag springer inte heller i “onödan”. Kan kanske vara när jag ska med nån buss eller så, men då småtrippar jag mest, eller tar långa steg 🙂

  Vi har bilat en hel del i USA och det är alltid lika roligt. Finns huuur många fina ställen som helst 🙂

  Härliga svar på frågorna!

 12. Svara

  Geddfish

  5 september 2020

  Jag har “bara” varit i Chicago och där åkte vi bil, buss och båt på en massa utflykter under en vecka. Rätt långt ibland, tyckte jag, men kanske feltyck.
  Härliga svar du har, hihi.
  Jag KAN faktiskt gå länge i morgonrocken om jag känner för det, också! Det är lycka att kunna göra som man vill!
  Kram

 13. Svara

  LillaSyster

  5 september 2020

  Oj en till tre timmar. Jag kan lämna huset på en minut om det krävs och det gjorde det för ett tag sedan då Syrrans bil lade av påvägen till jobbet och hon ringde mig. Det var bara på med kläder upp med oborstat hår i en knut och iväg. Normalt sett vill jag gärna duscha och äta frukost så runt 30min. Kan bara le åt svaret du gett om att springa. Ha en bra eftermiddag, nu ska jag packa ner maten jag köpt åt mamma och pappa, de är på ingång att hämta den. Kram

  • Svara

   Paula

   7 september 2020

   Självklart kan jag anpassa mig om jag behöver ge mig iväg på morgonen! Men det händer ju sällan numera, o jag kan ju inte hjälpa någon i nöd då jag saknar bil…Fint att du handlar till mor och far, uppskattas säkert mycket

 14. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 september 2020

  Vilken fantastisk roadtrip du har gjort och vad synd att du inte kan visa bilder därifrån. Men så är det med diabilder och sådana finns det gott om hos många av oss. Min man köpte en ganska billig diabildskonverterare och la in massor av våra bilder på datorn och det är jag väldigt glad för nu. Jag kan bli klar på en kvart om det krävs men helst vill jag ta det lugnt. Då tar det ca en timme innan jag är klar. Springer gör inte jag heller numera men innan jag blev en värkmänniska sprang jag vid ett tillfälle “hemglassmilen” i Strängnäs. Det var de kvinnliga bankanställda som kom överens om att vi skulle göra det och jag kan med stolthet säga att jag inte gick en meter. Men min springstil var nog ganska skrattretande. Tiden blev 64 minuter och för mig var det en bra tid 😀 Jag tränade i ca tre månader innan. Jag är alltid tidig till alla möten och jag får nästan alltid vänta.
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 september 2020

   Min dåvarande sambo o jag bestämde när vi separarerade efter sju år att han behöll diabilderna och jag behöll pappersfotona. Tyvärr har de lidit enormt mycket genom åren, bleknat och var ju redan från början så små…men minnena i mitt hjärta finns kvar ograverade.
   Har du också jobbat på bank? Vilken då? Jag jobbade på bank i Finland i sex år innan jag började på Nordea när jag flyttade till Sverige 1978 Sen bytte jag till finska Okobanken 1986. Jag vill också alltid vara ute i god tid! Kram

   • Svara

    ibod11 - Ingrid

    8 september 2020

    Jag jobbade på Sparbanken i Strängnäs i tre år. Sedan kom bankkrisen och alla som hade färre än 5 tjänsteår fick sluta pga arbetsbrist. Men jag lärde mig massor på den korta tiden och konstaterade att alla skulle behöva gå en bankaspirantutbildning.
    Kram

 15. Svara

  Klimakteriehäxan

  6 september 2020

  Jag är inte heller nån vidare löpare … men tar mig fram ändå!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 545
 • 590
 • 1 641 826
 • 5 101
 • 65 753
Sök här