Fem-en-fredag # 42 Rutiner

Vecka 42 Rutiner

Hur ser din morgonrutin ut?

Ofta har morgonen gått över i förmiddag innan jag samlar ihop mig och kliver upp, så här års vill katterna in fortare än kvickt och de är hungriga som vargar! Efter djurutfodring får jag äntligen några koppar kaffe i lugn och ro vid datorn med nyhetsuppdateringar från när och fjärran!

Hur ser din kvällsrutin ut?

Så fort vi tagit sista promenaden hunden och jag då ryker kläderna och på kommer mysmorgonrocken. Sen blir det datorn, bloggarna, youtube, kanske teve, men inte nödvändigtvis. Jag väljer bort tv mer och mer..När kvällen gått över i natt återstår bara nattkiss för både Daniel och mig innan vi nannar kudden

Vad måste du göra varje dag?

Gå ut med hunden!

Läsa!

Har du någon rutin som andra troligtvis inte har?

Jag vill helst inte ha så mycket rutiner, de begränsar. Men, nu speciellt under pandemin då man inte kan umgås som man vill med vem man vill, åka vart man vill osv. då visar det sig att rutiner passar mig ganska bra, jag får struktur på mina dagar och känner mig inte särskilt låst av den knäppa situationen vi alla lever i nu.
Bara att gilla läget!

Vad gör du sällan som andra gör?

Titta på bilden, alla pysslar, städar, snickrar osv….och jag blir alldeles kallsvettig!
Visst rycker jag upp mig ibland, men jag njuter inte av varken städning eller andra hushållssysslo,jag gillar att laga mat och kan riva ner halva köket medan jag håller på, för att sedan då jag ätit strunta i disken…tills nästa dag

Flera deltagare till temat hittar du som vanligt hos Elisa

5

20 Comments:

 1. Tur att det är flera ån mig som gärna vill ligga och dra mig på mornarna nu för tiden Förut var jag uppe med tuppen älskar däremot kvällarna

 2. Efter att ha läst dina svar så måste jag säga att vi har rätt mycket gemensamt här – förutom hund- och kattbestyren alltså.
  Det där med att gå upp sent, att vi anpassat oss till dagens läge och att det faktiskt inte stör oss så mycket, att vi ogillar städning, kollar sällan tv (finns ju ingenting vettigt att titta på) och att vi bli kallsvettiga när man ser folk som fixar och donar hela tiden. Rätt roligt med så många gemensamma “faktorer” faktiskt, då du bor på landet och jag i storstad. Är man funtad som du och jag, spelar det liksom var man bor. Bra så:-)

 3. Trevligt att läsa dina svar Paula och ännu trevligare är det härliga bilderna du illustrerat inlägget med.
  Trevlig helg!
  /Ingrid

 4. Kan känna igen mig i en hel del här hos dig vad gäller vanor. Och jag ansluter också en hel del till BPZ tankar. Är inte mycket för pyssel, men jag läser mycket. Ser heller inte så mycket på tv men lagar gärna mat. (Här tar maken hand om disk och städning så det kan jag helt koppla bort.)
  Och jag tar det lugnt på mornarna. Vaknar när jag vaknar och vill inte ha bråttom.
  Vet ju att du ofta ger dig ut i skog och mark. Jag ger mig ut men inte så ofta i skog mer i park och park-
  Vad gäller hund så har jag ibland en till låns, dotterns labrador. Men jag går ut med mig själv och ibland med maken. Men han slipper koppel.
  Kram!

 5. förr i tiden var jag morgonmänniska, men det är jag inte längre. och jag gillar att starta dagen väldigt långsamt med prasslande tidning, kaffe och sudoku. jag gillar inte hushållsgöromål som städning och matlagning. men jag gillar att baka bröd. och jag läser jättemycket. vad gjorde en utan böcker?

 6. jag har tröttnat på matlagning…

 7. Rutinerna har jag börjat med nu under corona-perioden, annars skulle jag nog bara ligga där i sängen och knappt gå upp och klä på mig. Nejdå, så farligt är det inte, men det har varit skönt att gå upp en bestämd tid och att börja dagen med gympasset, sen frukost och sen göra mig i ordning. Livet i karantän behöver lite mer struktur än i vanliga fall för min del. Ha en bra helg!

  • Bestämd uppstigningstid är att föredra, tyvärr är jag för odisciplinerad, somnar gärna om under duntäcket. gympass? hjälp, det vet jag inget om. Gick på gym några gånger på äldreboendet dit vi i PRO fick tillgång, men när coronan kom blev vi mobbade…men jag gillar inte styrketräning på gym, boring!

 8. Ja, ja tänker jag och tänker lite till …Vad gäller rutiner så har jag de i en salig blandning, ibland bohem, ibland ordning. Nu för tiden uppe tidigt, i säng förhållandevis tidigt, det följer oftast den mörka årstiden. Sommaren blir annorlunda.
  Lite periodisitet över det … Sista åren i jobbet med utmattningsyndromet som en snara kring livet behövde jag rutinerna för att klara av en tid.
  Nu behövs de inte alls då ju iden är min egen, men som sagt det flyter lite till och från.
  Utomhus är jag några timmar varje dag, ibland mer med fika och bok med mig.
  Kul få del av ditt Paula :-)
  Kram

 9. Förr låg jag alltid och drog mig till framåt nio – om jag fick – men numera nä jag lägger mig tidigt så vaknar jag enormt tidigt. Idag t.ex. 05.30 och var tvungen att ligga och läsa en timme tills jag somnade om….. *fniss*
  KRAM/Susie

 10. Jag tycker du har väldigt sunda rutiner. Det blir väl lite mer strukturerat när man har djur att ta hand om :-)

  Ha en fortsatt fin helg!

 11. Rutiner….vet inte om jag har speciella rutiner, tom i huvet börjar visst bli en rutin :) fast jag måste ha lite att göra på dagarna, så att skriva att-göra-lista får nog räknas som en rutin, sen de sedvanliga morron- och kvällsrutinerna, om som de flesta har. Hoppas ni får en härlig lördag där i Pörtet, kram och nospussar <3

 12. Rutiner hade man nog av på den tiden sönerna bodde hemma och så länge man arbetade. Numer har jag inga rutiner alls – gör som jag vill för det mesta – och idag blir det nog skogen :)
  Ha en fin dag!
  Kram

 13. Trevligt, gott och blandat och finurliga bilder!
  Glädje, ja det kör vi på! Kram

 14. Ååå jag skulle aldrig kunna gå och lägga mig med ett kök som är kaos =) Det är tur att vi är olika =) Ha en bra eftermiddag.

 15. Skrattade när lag läser dina svar. Jag gör likadant och vill inte ha fasta rutiner. Endast Mintons promenader.
  Kramar från Minton och mej

 16. Du verkar ha en liknande inställning till rutiner som den jag har. Vissa rutiner är bra för att få struktur och de behåller jag. Men alla pyssel- och fixarmåsten struntar jag i tills det inte går längre. Jag tittar t ex hellre på andras trädgårdar än jag har en egen.
  Kram

 17. Vilka roliga och passande bilder du valt! :D

 18. Roliga bilder till svaren som alltid. Hunden som går ut med hundarna ser ju bara för härlig ut. Ha en bra lördagskväll.

 19. Pingback: Fem en fredag v. 43: Hopkok - elisamatilda.se

Kommentera