Fem en fredag

Fem-en-fredag # 46 Riktning

Av
den
19 november 2021

# 46 Riktning

Vad är något du kommit över?

Mina dåliga vägval i livet, man behöver samla på sig erfarenheter och jag har landat med fötterna före till sist vilket jag får vara nöjd med!

Vad har du precis avklarat?

Mina double-shots! Tog två sprutor idag, inget att vela eller fundera över längre, gjort är gjort!

När gjorde du senast ett avsteg?

Det blev ett tråkigt avsteg i fredagsrutinen idag då jag avstod veckans bastubad!
Med tanke på att jag vaccinerat mig idag tyckte jag att det kanske var bäst att inte utsätta kroppen för extra påfrestning..

Vad har du på gång?

Efter en del velande valde jag att ta en prenumeration på Viaplay och få tillgång till deras vintersportsändningar…

Självklart finns SVT också med i min vintersportplanering…

När läste du senast en vägbeskrivning?

Förra veckan då jag skulle hitta till min nya vårdcentral, jag tyckte att jag hade koll, men sen var det viadukter, broar, parkeringar och annat som gjorde att jag ändå irrade omkring en liten stund…Idag var jag på samma mottagning och nu var det lätt som en plätt att hitta!

Flera som deltar i temat hittar du hos Elisa

Trevlig helg!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  19 november 2021

  Bra svar tycker jag och skönt att du fått båda sprutorna. Har lyckats boka 3:e sprutan idag och får den på vårdcentralen i Rottne så skönt.
  Kramar från oss

 2. Svara

  bpz3

  19 november 2021

  Visst har man kommit över sina misstag vid det här laget. Ändå ångrar jag ingenting. Tror nämligen att jag inte skulle uppskatta mitt liv så som jag gör om jag inte hade lärt mig den hårda vägen.
  Dubbelvaccinerad – då är det gjort! Hoppas du inte får några biverkningar. Det gick ju bra senast så…
  Viaplay – är det Jihde och ??? som håller i deras vinterstudio? Tyckte Jihde var så otroligt bra och i frontlinjen när han jobbade på svt, men sedan “pengarna” blev mera intressanta än självaste journalistiken har jag tappat intresse för honom. Hans innebandyspelande bror jobbar väl också för Viaplay, eller har jag fel.

  Älskar att kolla på kartor och är flitig besökare hos Google Maps och hitta.se

 3. Svara

  Bokdamen

  19 november 2021

  Intressant att läsa dina svar. Så två vaccinsprutor, covid och flunsan eller? Visste inte att det går bra att ta dem samtidigt om det var dem du tog, men en lär sig så länge en lever. Ha en bra kväll!

 4. Svara

  LillaSyster

  19 november 2021

  Smart att avstå dagens bastubad och tänk jag hade rätt att det blev två sprutor för dig. Mamma och pappa fick dubbla förra veckan. Hu vad det blåser nu ikväll går knappt att öppna ytterdörren, men ändå skönt att det blåser på det hållet då blåser det från hus och garage. Hörde att det gått av lite träd inte så långt bort. Ha en bra kväll! Kram

 5. Svara

  Ditte

  19 november 2021

  Lika roligt som vanligt att läsa dina svar. Tycker ofta det blir lite tradigt med frågor och “bara svar”. Du gör så mycket mer av det hela.
  Vad gäller misstagen man gjort är det ju inget man kan åtgärda nu. Bara att gå vidare.
  Så då bestämde du dig för två sprutor idag. Lika bra det. Jag hoppar influensa vaccinet. Har aldrig tagit det men har inga små barn i närheten. Då hade jag nog resonerat som du.
  Kartor läser jag gärna men helst inte Google maps utan “riktiga”. De ger mig betydligt mer och en bättre helhet.
  Och nu är sporten igång. Kul!
  Kram!

 6. Svara

  p169sun

  19 november 2021

  Håller med dig, det är inget att vela kring. Jag fick också två sprutor idag. Jag hade ju tidigare fått 2 Astra Zeneca så jag frågade vad den 3:e blev, en halv dos Moderna. Men det – tror jag – gjorde mig ruskigt trött hela eftermiddagen. MEN, imorgon blir det bastu som vanligt!

 7. Svara

  Mirjam Halvarsson

  19 november 2021

  Man lär av sina misstag sägs det och det är sant men ibland är man dum och gör samma misstag igen….fast i slutänden så har man väl lärt sig ändå 🙂
  Bra svar av dig som vanligt, Paula! Grattis till sprutorna också, skönt att det blev gjort ändå <3
  Kram på dig!

 8. Svara

  Hanneles bokparadis

  19 november 2021

  har inte badat bastu på decennier… och någon influensaspruta behöver jag inte, har inte ens varit snuvig på flera år… “ta i trä”… hittar man inte, så kan man fråga, ha en fin helg.

 9. Svara

  Geddfish

  19 november 2021

  Intressanta svar och jag försöker också utveckla mina. Allting beror ju på situationen man är i just nu och det är då man svarar.
  Nästan aldrig varit några bastubad för mig, lätträknade, men sköna.
  Jag har gärna karta men är inte främmande för att fråga heller.
  Kram!

 10. Svara

  Kina Hellquist

  19 november 2021

  Det är väl misstagen man lär sig mest av, så det är en salig tur att man gjort en del. Och att ånga dom, vad skulle det tjäna till? Nej på´t igen bara! Ha det gott! önskar en som avskyr bastubad! ??

 11. Svara

  ElisabetR

  19 november 2021

  Vilken härlig bastu, säkert skönt att gona i den.
  Gillar kartor, trevligt att resa på Google Earth. Tänk om man kunde resa så snabbt i verkligheten. Lätt och smidigt också idag med vägbeskrivningar via GPS:en.
  Jag ångrar nog bara sånt jag inte gjort, det andra får man försöka lära sig nått av.
  Får jag brodera, sticka eller virka under tiden så går det nog att kolla med ett öga på sport, likaväl som annat.
  Önskar dej en trevlig helg.

 12. Svara

  Anki

  20 november 2021

  Som alltid roligt att läsa dina svar … och så bra att du beslutade dig för att ta även influensasprutan.
  Bastubad är inget för mig … och vintersport räcker med det som visas på sportnytt 🙂
  Vägbeskrivningar och kartsök ägnar jag mig åt tämligen ofta … hur ska man annars hitta till en ny plats 🙂
  Önskar dig en fin lördag!
  Kram

 13. Svara

  Ama de casa

  20 november 2021

  Grattis till dubbelsticken! 🙂

  Jag ångrar inga vägval här i livet som jag kan minnas… Ja, det skulle kanske vara när jag såg till att vi kom ut på en betalväg i Portugal genom att lura Anders ut på fel avtagsväg. Fast ännu har det inte dykt upp nån betalningsanmodan från Portugal, så det kanske inte var ett sånt dumt val trots allt. (Betalningsstationerna är ibland automatiska och det hela övervakas av kameror…).

  Då har du en riktigt sportig tid framför dig nu då 😀

  Ha en fin lördag!

 14. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  20 november 2021

  Utan alla misstag man gjort under åren skulle man vara en mycket tråkigare människa. Det är iaf vad jag tröstar mig med….. 🙂
  KRAM/Susie

 15. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  20 november 2021

  jag ångrar en del val men kanske ännu mera allt det jag av olika skäl inte prövade. har ännu inte tagit spruta nr tre och inte influensasprutan. avvaktar kallelse

 16. Svara

  ibod11 - Ingrid

  20 november 2021

  Min syster brukar säga i sina föreläsningar att man borde älta sina framgångar i stället för sina misstag och samma inställning fungerar när det gäller livets upp- och nedgångar. Man måste bearbeta och sedan leva vidare. Det som är gjort är gjort och vi har lärt oss läxan. Skönt att du har klarat av alla årets vaccineringar. Jag är också färdig och nu hoppas jag att det dröjer ett tag till nästa gång.
  Jag har också nyss skaffat viaplay men inte så mycket för sportens skull som för en del serier. Kanal 6 hade jag redan och där sänds viaplays vintersport. Nu har vi många timmar med olika sportevenemang framför oss 😀
  Kram

 17. Svara

  Helen

  20 november 2021

  Det är bra att komma över sina misstag istället för att älta och leva i ånger. Det är för sent att göra om något efteråt men vi får lära oss och försöka göra något mindre misstag i framtiden.

 18. Svara

  bpz3

  20 november 2021

  Svar: “Ingenting att se” är visst ingen deckare enligt Robert. Vet inte om hans böcker finns på biblioteken. Skulle vara roligt om du läste just den boken också. Jag brukar ju inte läsa annat än deckare, så det hade varit kul att jämföra våra åsikter.

 19. Svara

  LillaSyster

  20 november 2021

  Svar: jo jag stöttar med gamla cykelhjul, det syns på en utav bilderna. . Jag surrar fast hjulen på buskstöd och låter sedan pionenerna växa upp igenom ekrarna. Hjulen får man gratis hos cykelhandlaren, de ska ju ändå skrotas. Pioner bryr sig inte om, om det fattas ekrar eller om hjulen är skeva.

 20. Svara

  it_is/Anette

  21 november 2021

  Viaplays erbjudande är lockande, gillar vintersporter – men jag avstod till slut för jag kommer inte ha tid att utnyttja det ändå. Helt rätt det där med att man måste samla på sig erfarenhet, o det är något man ska känna sig nöjd med, ingen mening med att tänka på saker man hade velat göra på annat sätt – på just det sättet att det gav kunskap o erfarenhet. Ha en fin söndag.

 21. Svara

  Susjos

  21 november 2021

  Härligt att du tagit båda sprutorna, bra val, och med tanke att du träffar de små.
  Ja, visst har man gjort sina misstag i livet, och visst lär man sig av dem . Ångrar nog ingenting jag gjort heller, tror jag!
  Ha en fin söndagkväll!
  Kram

 22. Svara

  Sognafaret

  27 november 2021

  Jeg avstår fra badstue hele tiden, det er ikke en ting jeg liker selv om jeg liker at det er varmt.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 542
 • 590
 • 1 641 823
 • 5 101
 • 65 753
Sök här