Bloggen

Jämmer och elände förbyttes mot glädjefnatt

Av
den
18 november 2021

Det har varit tungt några dagar när det trista strilandet tagit överhanden på humöret

Så här har det sett ut med hundkläder på tork, de har inte ens hunnit torka upp mellan promenaderna.
Det är väl en sak om man bor i stan och kan smita in lite här och där men när man bor på vischan och dessutom har hund är man mycket mer beroende av väder-leken.
Och den har inte direkt lekt….

..förrän idag då dimman lättade och..

..solen sken så skarpt att ögonen tårades..

frysta pölar..

..eller brustna förhoppningar, tolkningarna är fria och sitter i betraktarens ögon

Ser ett märkligt fenomen, det ångar om tallen!

Nu kom kameran äntligen fram och jag knäppte och knäppte

..utan att jag behövde oroa mig för vattenskada!

Allt blir så mycket vackrare vid sol och någon minusgrad, kan vi få ha det så nu, är det för mycket begärt??

frost i skägget…

Blicken fångar något som rör sig i ån..

Änderna ägnar sig åt vattenlek, titta och njut!

Jag kunde inte välja bild så jag lägger ut allihop, jag njöt i fulla drag där jag stod dold bakom en tall och knäppte korten i motljus

Och på hemvägen flög en hel skock mindre fåglar och landade på åkern.

Vi brukar inte möta andra hundar på vår förmiddagspromenad men idag lockade det fina vädret. Jag kopplade loss och kopplade på Daniel ett flertal gånger, först mötte vi en setter, sedan en 12-veckors Golden-valp som hette Bruno och som fick leka lite med Daniel tills han tyckte valpen blev för dryg.
Det gick bättre med Isa, 4-årig blandis, söt som socker!

Medan hundarna kutade runt och lekte passade jag på att fota rådjuren som betade vid skogsbrynet, dock för långt borta för bra foton.

Efter frukost var både hund och matte lite möra…

I morgon tar jag tredje covid-sprutan och blir samtidigt erbjuden influensa-vaccin. Och jag velar ännu, ska jag för första gången ta influensasprutan eller låta bli?
Har vänner som blivit rejält sjuka av sprutan, men samtidigt varnas det för att det kan bli mycket intensivare influensa i år och dessutom träffar jag småttingar ibland.
Jag ska ta ett snack med personalen och sen får vi se om det blir ett eller två stick i armarna…

Helgen närmar sig och skidsporten med den!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  ElisabetR

  18 november 2021

  Härligt att du fått lön för promenadmödan. Och vi betraktare också. Tack för ljuvliga bilder. Lycka till med spruteriet………

  • Svara

   Paula

   20 november 2021

   tack det gick så bra, taggad så det räcker nu! Ha en fin fortsättning på denna helgen

 2. Svara

  Gun Wiik Pils

  18 november 2021

  Tycker du ska ta influensavaccin, små barn kan va riktigt ” giftiga” tog det i förra veckan kändes absolut ingenting inte ens ömhet efter sticket.

  • Svara

   Paula

   20 november 2021

   Tog till mig dina och andras ord och tog bägge sprutorna. Nu är jag redo för julfirande o annat…Kram

 3. Svara

  Mirjam Halvarsson

  18 november 2021

  Underbara frostbilder <3 aldrig har jag väl sett ett träd som andas, så kul 🙂 När det gäller influensavaccinet så har jag också tvekat men jag har bestämt mig, jag tar det! Syster har ju KOL så henne har jag absolut övertygat! Lyssna på personalen och rådgör med dom, dom vet bäst <3 Kram på're

  • Svara

   Paula

   20 november 2021

   Det är väl samma fenomen som när det ångar ur marken, men man lägger nog inte märke till träden så ofta. Sprutorna är tagna och inga konstigheter alls, bara lite ömt i armen precis som förra gången. Kramen

 4. Svara

  Anna-Lena

  18 november 2021

  Vilka fantastiska bilder du tagit. Och det I tråkiga november. Ska bli kallare här också sägs det. Barfrost hoppas jag på. Inte snö. Men det blir som det blir. Ingen fara att ta en influensaspruta! Ha det gott! Kram!

  • Svara

   Paula

   20 november 2021

   Några av mina vänner måste ha haft extremt otur när de blev så sjuka. Jag tog dock alla sprutor dom erbjöd. Nu kan jag fira jul utan oro. Kram

 5. Svara

  Minton

  18 november 2021

  Frost bilder som är underbara och jag längtar. Här har det regnat hela veckan. Klart du skall ta influensavaccinet jag tog min för några veckor sedan. Tredje covid sprutan får jag inte ta förrän slutet december. Tydligen får man inte den på vårdcentralen utan måste åka till en lokal i utkanten av Växjö. 3,5 mil enkel resa och hur man bokar vet jag inte. Tänker inte ta den.
  Daniel har många kompisar precis som Minton.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   20 november 2021

   Asch då att du ska behöva vänta så länge. När jag tog första två sprutorna fick jag åka buss till Folkets Hus, 6 mil enkel resa! Nu fick jag visserligen också åka buss men bara in till stan en mil. Har hört många i Stockholm som försökt gå på drop-in utan att lyckas pga enormt långa köer…Kanske ändrar man systemet där du bor så småningom, du behöver kanske inte vara först i kön….jag tar alla sprutor jag får nu pga småbarnen i familjen, annars hade jag inte brytt mig med mitt lilla umgänge…
   Kram från pörteborna

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  18 november 2021

  Ja, här var det massor med fotoglädje. Vilken lycka det är att efter en regnperiod få så fint väder och dessutom frost. Härliga foton på natur, vovvar, fåglar, rådjur och annat. Dimma, sol och frost i samma inlägg – underbart 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   20 november 2021

   Ja tänk vad lite sol kan göra i november. Nu är ordningen återställd, grått och dimmigt…
   Kram

 7. Svara

  LillaSyster

  18 november 2021

  Kan tro att du njuter nu , äntligen lite bättre väder. Trevligt för prinsen att få leka med lite nya kompisar. Jag tror att det blir två stick för dig =) kram

 8. Svara

  bpz3

  18 november 2021

  Vi har haft ungefär samma väder som du, fast här har temperaturen legat på plussidaden. Och nu ska det bli nio grader imorgon. Inte mig emot. Inklusive idag så har Stockholm har haft fyra soldagar i november så här långt…
  Dina bilder uttrycker verkligen dina känslor – fantastiska foton:-)
  Du läste/hörde väl vilket kaos det blev bland annat på Medborgarplatsen när spruta nummer 3 erbjöds. Ditte bloggade om det hon också. Snacka om miss i huvudstaden – igen.
  Har tagit vaccin mot influensa en enda gång 2009. Då i kombination med vaccination mot svininfluensan. Vi blev sjuka båda två och fick högt feber. Det var första och sista gången vi tog en spruta mot “vanlig” flunsa. Hoppas du kommer fram till ett beslut som känns rätt för dig.

 9. Svara

  Ditte

  18 november 2021

  Helt ljuvliga bilder. Njuter av alla. Du är verkligen en duktig fotograf. Denna runda, liksom andra som du generöst bjuder på skulle jag gärna gå med på,.
  Bra att du får din dos 3 mot covid i morgon. Jag fick min idag. Känns fint eftersom jag gärna ä rute och rör mig bland en del människor. Men jag avstår influensavaccinet. Har inga små längre som jag träffar. Har heller aldrig haft influensa.
  Diskutera med personalen och följ “ditt hjärta”.
  Kram

 10. Svara

  Anki

  19 november 2021

  Vilken fotoglädje du drabbades av – och tack för att du delar med dig! Härliga bilder, som gör mig glad!
  Jag har i år vaccinerat mig mot influensa för första gången i mitt liv, just med tanke på att det sägs att årets influensa kan slå hårt och att min läkare tyckte det med tanke på mitt hjärta. Fick den i lördags och har inte känt av den alls. Tredje covidsprutan får jag om ett par veckor.
  Önskar dig fler soliga dagar! Här var det tjock dimma i morse … nu mulet och +6.
  Ha en fin fredag!
  Kram

 11. Svara

  Ama de casa

  19 november 2021

  Vilka underbara bilder! Fast det ser allt lite kallt ut…
  Nu är det vår tur (otur) att har regnigt, fast precis just nu kom solen fram igen och inger lite hopp ändå.

  Lycka till med sticket/sticken idag – hur många dom nu blir.

  Här har vi snart blivit gamla nog för att göra oss förtjänta av tredje sticket, hittills har det varit 70plussare som fått ta den sprutan.

 12. Svara

  Susjos

  21 november 2021

  Åh vad lite sol och frost kan göra, nog är det bra mysigare än regn!
  Jättefina bilder!
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 493
 • 499
 • 1 641 184
 • 5 101
 • 65 749
Sök här