Fem en fredag

Fem-en-fredag # 49 Film

Av
den
4 december 2020

#49 Film

Detta var nog det knivigaste temat någonsin för mig att svara på! Jag är sannerligen ingen cineast, vet inte när jag senast ens tittade på en film!

Vilken film sätter du på för att bli glad?

Tveklöst American Gigolo den enda film förutom Sound of Music som jag sett otaliga gånger!

Vilken film skulle du kunna tänka dig att leva i?

Highlander, rätt epok (1500-tal), rätt miljö (skotska höglandet)!

Vilken film är minst som ditt liv?

James Bond-filmerna har inte så mycket med min verklighet att göra, men gillar verkligen Sean Connery!

Vilken genre stänger du av på en gång?

Jag blir allergisk bara av ordet “actionkomedi”

Vilken är en populär film du aldrig har sett?

Jag tittade på listan som Elisa hade länkat till och konstaterade att jag fick bläddra till Gökboet på nr 18 för att hitta en film jag hade sett!
Det säger väl det mesta om min film-entusiasm…

Som vanligt hittar du flera svar hos Elisa

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  4 december 2020

  jag ser nog nästan en bra film varje dag i svt, lika roligt som läsa en bra bok.

  • Svara

   Paula

   4 december 2020

   Att du hinner! Jag har bortrationaliserat filmer just för att få tid till läsning, dator, målning, hundrastningar o annat

  • Svara

   Hanneles bokparadis

   4 december 2020

   hinner….? har ungefär 16 vakna timmar! Promenerar tre.

 2. Svara

  Anna-Lena

  4 december 2020

  Skulle vara kul att se listan på filmerna, där Gökboetcär nrv18.Gillar att se film och serier, men glömmer dem snabbt. Håller med dej, actionfilmer är förskräckliga! Se om en film, nej, nej. Varför skulle msn? Läsa om en bok? Nej, varför!? Kul att uppleva nytt …

 3. Svara

  Bokdamen

  4 december 2020

  American gigolo har jag sett några ggr, nostalgi. Actionkomedi väcker inga bra vibbar hos mig, action kan vara helt ok att se, om det är bra gjort, men actionkomedi nej det brukar inte funka för mig.

 4. Svara

  bpz3

  4 december 2020

  Hahaha! Trots att vi är olika i många saker så är vi på pricken lik varandra idag kan jag säga. Började mitt inlägg ungefär som du och avslutade på samma sätt – hahaha:-)
  Om det kan vara en tröst så säger mig American Gigolo, Highlander och Charlie’s Angels precis ingenting – oooops! Så initierad i filmvärlden är jag:-) Men James Bond känner jag åtminstone igen Tycket Sean Bond var den absolut bästa Bond av de filmerna jag sett. Har inte sett en enda med Daniel Craig…

 5. Svara

  Minton

  4 december 2020

  Film vad är det. Den enda jag kommer ihåg är Djungelboken. Gillar tecknade barnfilmer trots min ålder.
  ?

 6. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  5 december 2020

  blir nyfiken på American Gigolo. actionkomedi låter förfärligt det håller jag med om. visst var Sean Bond bäst!

 7. Svara

  Mirjam Halvarsson

  5 december 2020

  Godmorron i Pörtet denna lördag 🙂 Film…ja där är vi nog ganska lika måste jag säga!
  Men så började jag tänka, varför är jag så dålig på film? Vi “hyr in oss” på grannens Netflix, inte en film har vi sett! Tycker det tar för lång tid att sitta vid tv:n men efter lite tankearbete och funderingar, så inser jag att vi ser serier och då minsann kan vi sitta och se ett par avsnitt i taget….kära nån det tar ju minst lika lång tid som att se en film 😀
  Stor kram till dig och så önskar jag dig en fin lördag med lite skidskytte kanske 🙂 <3

 8. Svara

  Anki

  5 december 2020

  Haha … dina svar hade kunnat vara mina, förutom American Gigola, som jag inte ens visste om. Har inte varit på bio sen sönerna var små och då såg vi Djungelboken 😉
  Kram

 9. Svara

  Ditte

  5 december 2020

  Jag är heller ingen filmentusiast och ser, om jag ser, en film helst på bio. Jag läser också hellre. Men ibland ser jag en film som går på tv. Vill jag skratta så kan jag se någon sv Lasse Åbergs “Sällskapsresefilmer”. Har sett dem många gånger men jag gillar dem. Gökboet har vi gemensamt.Minns också “Forest Gump” liksom Brokeback Mountain spm jag sett ett par gånger och läst boken.
  Vad gäller serier på tv är jag inte mycket för dem heller. Men där försökte jag följa “Vår tid är nu”.
  Och visst har jag på bio sett en del James Bond och där gillar jag också Sean Connery bäst.
  Kul att läsa dina filmtankar
  Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  5 december 2020

  Jag tittar gärna på film men det var år och dar sen jag var på bio. Ofta missar jag dock slutet eftersom soffan är så skön 😉
  “Min” Bond är Roger Moore. Förmodligen för att han var den första jag såg i den rollen.

  Ha en fortsatt fin helg!

 11. Svara

  LillaSyster

  5 december 2020

  I år har vi inte varit på bio en endaste gång…..det är för sorgligt. Tur att vi har Netflix =) Du ha en bra lördag!

 12. Svara

  Kina Hellquist

  5 december 2020

  Vi är många som inte är så frekventa besökare i biosalongerna, eller framför TV-filmerna heller. Men Scooby Doo och Djungelboken väcker minnen från när sonen var yngre. På jullovet sändes ju ofta tecknade filmer på mornarna, och dom tittade vi på tillsammans. Det var så mysigt!

 13. Svara

  Karoleen

  5 december 2020

  American Giggolo har jag aldrig sett, borde jag se den? Känns som en klassiker! Bondfilmerna är ju verkligen inte som mitt liv men älskar filmerna, men det ska vara de äldre filmerna för min del. Sean Connery helst!

 14. Svara

  ElisabetR

  5 december 2020

  Engelska kostymfilmer med historisk bakgrund inte så dumt. Downton abbey t.ex. Svenska gamla filmer med lyckliga slut och mycket sensmoral och roliga förvecklingar där allt slutar väl är väll för härligt. Sånt ser man inte idag, så oförargligt. Sean Connery var ju bara bäst i mitt tycke, nu spelar han ju ovan där.
  Ha en trevlig andra advent.

 15. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 december 2020

  Jag är ungefär lika bevandrad i filmernas värld som du 😉 Nu går det många dåliga julfilmer på tv och jag tittar på en del av dem. Bara som lite förströelse där man inte behöver anstränga hjärnan så mycket.
  Kram

 16. Svara

  Susjos

  5 december 2020

  Gud så härligt att läsa att du också gillar “American Gigolo”, jag såg den på bio när den kom ut och snacka om att dregla efter Richard Gere!!! Herregud så betagen jag blev i denna man!!! Men den filmen glömde jag helt när jag svarade på “fem en fredag” oops! Men “Sound of music ” glömde jag inte, har också sett den ett flertal gånger, det var också den första “kvällsfilm” jag såg som barn i Falun.

  Highlander är en film som min man gillar, och jag har nog också sett den? Skottland är inte dumt, inte Sean Connery heller. Men vad gäller Bond så är det Roger Moore som gäller för mej, precis som för Ama, men så är vi samma årgång också, Sean kom ju lite tidigare. Men jag har verkligen inget emot dagens Daniel Craig heller!

  Actionkomedier, där håller jag med dej, inte så kul alls. Men minns en deckarserie med snygga Pierce Brosnan som jag gillade ( han var inte dum som James Bond heller!), vad hette den nu….måste googla.. jo Remington Steele!

  Ha en fortsatt bra helg!
  PS nämnde dej i min blogg i torsdags då jag la ut bilder på Molly igen! .DS
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 224
 • 415
 • 1 718 414
 • 4 910
 • 63 174
Sök här