Fem en fredag

Fem-en-fredag # 51 God Jul

Av
den
20 december 2019

God Jul!

Vad gillar du mest med julen?

Snön, förutsatt att vi har någon, denna jul är det tveksamt, just nu har vi bara modd på gatorna!

Hur kommer du spendera årets jul?

Precis som jag brukat de senaste åren, hemma i pörtet med mina djur där vi alla hjälps åt att tömma julmatsfaten!

När slutade du tro på tomten?

Va!?! Finns han inte? Han bor ju i Rovaniemi!
När jag var barn minns jag hur jag ställde ut tomtegröt på balkongen och på julaftonkvällen var skålen tom och istället låg det en säck med julklappar i, julgubben hade för bråttom för att hinna stanna!

Byter du någonsin en julklapp du får?

Jag varken får eller ger julklappar, men kom just ihåg att jag faktiskt ropade in ett julpaket på syauktionen som jag inte har en aning om vad det är, och det ska jag försöka komma ihåg att öppna på julafton!

Brukar du ha uppesittarkväll?

Jag har uppesittarkväll nästan varje kväll , det som skiljer är att jag griljerar skinkan och sen är det avsmakning på knäckemacka! Bingolotto har blivit så segdraget så det överlever jag inte..

Vill du veta hur andra firar jul kan du kika in hos Elisa som håller i de roliga fredagsfrågorna!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  20 december 2019

  Som vanligt hittar du så fyndiga bilder till dina kommentarer.
  För mig skulle julen kunna vara vilken dag som helst, men visst är det trevligt att få träffa nära och kära som man inte träffar så ofta.
  Kram och GOD JUL!

 2. Svara

  Karin Eklund

  20 december 2019

  Så skönt att läsa om ditt ” julfirande “. Ungefär lika här förutom att vi inte har några pälsklingar att dela maten med. Ibland firar vi lite mera om barn o barnbarn kommer på besök men i år är vi alla på olika ställen
  Allt gott!

 3. Svara

  Minton

  20 december 2019

  Då firar vi jul på samma sätt. Minton och jag myser här hemma med något gott på tallriken. Minton får en ny reflexväst som vi skall åka och köpa imorgon.
  Kram och puss till Blinka

 4. Svara

  "LillaSyster"

  20 december 2019

  En lugn och skön jul, det kan man kalla julefrid på högsta nivå. Ja, glöm nu inte ditt paket. Kram

 5. Svara

  Geddfish

  20 december 2019

  Jag har mina fyra barn och några barnbarn och vi delar upp oss. Jag sitter inte själv på just julafton, men alla andra högtider gör jag det och det går så bra.
  Trevlig fredag och kram!

 6. Svara

  Mia

  20 december 2019

  Julen har blivit nästan (bara nästan) en dag/helg som alla andra, tycker jag. Gillar dina svar <3 Kram på're

 7. Svara

  Hanneles bokparadis på Hisingen

  20 december 2019

  snödrömmar har jag gett upp för några decennier sedan, Mukavaa Joulua!
  Min blogg tar inte julledighet än… Vi åt alltid upp halva skinkan den 23:e, godast varm… nu köper jag färdigskivat.

 8. Svara

  Ditte

  20 december 2019

  Tack för dina tankar och de härliga bilderna. Och vet du! En liten hemlis. Jag ska i år till Kemi och Rovaniemi och bör vara där på julafton. Ska se om jag får till ett besök- Jodå, det är allvar jag kommer att vara där på julafton. Hela dagen. Tyvärr är jag inte så tomteintresserad men kanske kan jag/vi hitta en snöscooter. Tror i alla fall jag får uppleva både snö och kyla.
  Vad gäller uppesittarkväll så har jag nog också det året runt. Och absolut inte när andra tycker jag ska ha det. Men sedan barnsben har jag lyssnat på radion och hört Jussi Björling sjunga in julafton med “O helga natt”. Hoppas jag kan höra detta även uppe i norra Finland.
  Kram !

 9. Svara

  bpz3

  20 december 2019

  Då firar vi jul ungefär på samma sätt, fast utan inropad present;-)
  Det är så roligt att googla varifrån jultomten kommer. Danskarna hävdade ju att han kommer från Grönland och svenskarna insisterade att han bodde i Mora. Men majoriteten placerar honom nog i Rovaniemi, så det så;-)
  Åsså är vi ju nattugglor båda två, så uppesittarkvällar är ju en vana för oss, fast absolut utan Bingolotto. Det är ett mirakel att det programmet har överlevt i 30 år…

 10. Svara

  Anki

  21 december 2019

  Kul att läsa dina svar … som nog var som jag tänkte mig att du skulle svara 🙂 Vi firar julafton hos äldste sonen och barnbarnen, men resten av helgdagarna håller vi oss hemma.
  Kram

 11. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  21 december 2019

  Nån snö hoppas jag inte att vi ska få, numera är man ju så känslig för is (trots dubbar) så jag är glad så länge jag slipper halka runt på vägen när jag rastar Santos. Däremot älskar jag allt annat med julen, tyvärr också all den goda maten som det brukar slinka ner alldeles för mycket av. Jag tröstar mig dock med att vi har inga nötter, ingen godis och varken kakor eller bullar för vi dricker inte kaffe och gillar inte godis. Men lite god lyxig choklad brukar vi ha…så helt utan godis är vi inte!
  GOD JUL /Susie

 12. Svara

  Ama de casa

  21 december 2019

  God Jul!

  Så dom lurade dig att tomten fanns och kom smygandes på natten… Jag blev lurad att coca-cola var jättedumt för tänderna. En tappad mjölktand la mamma i ett glas med coca-cola och den var helt borta på morgonen efter! Oj, oj, oj. Men inte hindrade det mig att dricka cola, hade ju sett hos farmor att det fanns andra tänder att tillgå som man placerade i ett glas vid sängen på natten. Då var det kanske viktigt att inte byta ut vattnet mot coca-cola på natten, men det vore ju slöseri av den goda drycken 😉 En annan fördel med löständerna tyckte jag var att man kunde skicka in dom per post till tandläkaren och slippa följa med själv. Men det var ju långt före postnords tid, dom verkar inte fungera lika bra överallt som dom gör hos dig 😀

  Ooops… Nu spårade jag ur lite, sorry!

  Hoppas att allt är väl med både dig och Blinka!

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  21 december 2019

  Snö har jag här men på måndag åker jag söderut och där är det troligtvis bara blött och mörkt. Men vad gör det när jag får vara tillsammans med alla mina barn och några till 😀 Jag slutade tro på tomten när jag såg pappas näsa i skägget. Vet inte hur gammal jag var men jag hade inte börjat skolan i alla fall.
  Jag önskar dig och hela din flock en underbart härlig jul och kanske kan det falla några snöflingor hos er på julafton 😀
  Kram

 14. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20, nu specialpedagogstudent ?

  21 december 2019

  Så mysigt det där med att ställa ut gröt till tomten, det är något jag aldrig gjort men som jag någonstans alltid tyckt varit fint. Måste varit helhärligt att göra det som barn 🙂

 15. Svara

  Pirjo Saloniemi

  21 december 2019

  Jag hade hoppats på snö till jul men det verkar inte bli det i år…

 16. Svara

  Moi

  22 december 2019

  Tänkte bara kika in och önska en God Jul till dig

 17. Svara

  Gun-San

  22 december 2019

  Lugn jul i pörtet skönt?Tar det också det riktigt lugnt, efter höstens strapatser som jag skrivit om idag i min blogg.
  God Jul på dig Blinka, Torsten och Astrid.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 294
 • 363
 • 1 626 688
 • 5 069
 • 65 363
Sök här