Fem en fredag

Fem en fredag: önskningar

Av
den
24 maj 2019

Önskningar

Vilka tre önskningar skulle du be en ande om?

-en friskare kropp, för nu är den sliten och många delar skulle behövas byta ut..


-en vedeldad bastu vid en strand, tillgänglig året runt

-immunitet mot alla typer av insektsbett, obs, fästing är en insekt, orm är en insekt

När gick din senaste önskan i uppfyllelse?

När Paulina, yngsta barnbarnet fick jobb!

Har du någon gång sett ett stjärnfall?

Nej, attans det skulle jag förstås svarat i mina tre önskningar!

Önskar du dig något när du blåser ut ljus på tårtan?

Vet inte om jag någonsin har blåst ut några ljus, har aldrig gillat tårta och har blivit förskonad från den!

Vad önskar du inte din värsta fiende?

Svår fråga, måste tänka…..hmmmm
-Att gå genom livet med hat och bitterhet i sinnet…

Betänk nu att mina svar här är spontana och inte kanske helt genomtänkta…”ler”

Flera som deltar hittar du hos Elisa

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  24 maj 2019

  förskonad är fel ord när det gäller tårta 🙂

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  24 maj 2019

  Det verkar visst som om du har tänkt igenom önskningarna en del. Om dina tre önskningar skulle uppfyllas skulle ditt liv bli bra mycket lättare och tänk att slippa alla bergränsningar som en värkande kropp ger. Jag är inte alls lika klok när det gäller önskningar. I alla fall var jag inte det för ett antal år sedan. En gång, när jag pratade med mina då ganska unga barn om vad vi brukade önska oss, fick jag veta att medan jag alltid brukade önska mig pengar så brukade båda döttrarna önska att jag skulle bli frisk. Då fick jag mig en tankeställare 😉
  Kram

 3. Svara

  bpz3

  24 maj 2019

  Din första önskning borde jag också har skrivit, men glömde bort mitt ryggelände;-) Bilden på bastun är magnifik. Bra knyckt;-)
  I motsats till dig fick jag faktiskt tänka till en aning, då jag varken tror på anden eller egentligen inte på önskningar heller. Får se vad du tycker om mina svar. Idag har vi svarat helt annorlunda.

 4. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  24 maj 2019

  Dina icke genomtänkta svar verkar väldigt genomtänkta, tycker jag…dom är bra!!
  Kram på’re

 5. Svara

  Ditte

  24 maj 2019

  Intressant läsning att se dina svar. Och när jag såg frågorna funderade jag också på hur jag skulle svarat,. Kan känna igen mig i flera av dina svar. Allra mest den första…
  Kram!

 6. Svara

  bpz3

  24 maj 2019

  Svar: Glömde som vanligt att länka. Men nu har jag gjort det. Åldern du vet. Glömmer ibland att länka även till Sannas utmaning. Men brukar komma på misstaget före midnatt i vanliga fall;-) Stort tack för påminnelsen!

 7. Svara

  Anki

  25 maj 2019

  Helt spontant så delar jag din första önskning, för tänk om man slapp värk och annat elände 🙂 Bastu klarar jag mig utan – fast vi har ju faktiskt en 🙂 Älgflugor är vidriga, så dem skulle jag gärna slippa också!
  Ha en fin dag!
  Kram

 8. Svara

  Ama de casa

  25 maj 2019

  Härligt spontana svar! 🙂
  Bastu har jag inte saknat sen vi flyttade till Spanien, men jag älskade den lilla rackaren vi hade i Sollentuna. Där hade vi utsikt över grannens häck (ja, en syrenhäck, alltså). Perfekt med ett fönster som man kunde öppna – det blir så förskräckligt varmt i dom där små rummen… 😀
  Dessutom var det väääldigt användbart den gången jag skulle rulla mig i snön och råkade låsa mig ute i bara mässingen, till och med handduken blev kvar inne… Kunde påkalla uppmärksamheten genom att springa runt huset och knacka på fönstret 🙂
  (Reservnycklar fanns hos grannarna tvärs över gatan, men jag hade ingen större lust att springa dit spritt språngandes naken och ringa på…)

 9. Svara

  tantaugusta

  25 maj 2019

  Vilken bastu! Och vilken utsikt. En sån skulle man ha 🙂

 10. Svara

  Helen

  27 maj 2019

  Jag gillar dina spontana svar och den där bastun ser helt fantastisk ut! Så runda och fina former i den men jag kan tänka mig att den inte är gratis :-).

 11. Svara

  Elisa

  30 maj 2019

  Tycker det är kul att läsa allas variationer på svar, och alla är ju lika “rätt” oavsett nivå man svarar på. 🙂 Den där bastun var riktigt läcker. just på vintrarna hade inte jag heller haft något emot en att kunna värma mig i.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 209
 • 363
 • 1 626 603
 • 5 069
 • 65 363
Sök här