Bloggen

Förbaskade krämpor..

Av
den
7 april 2011

Jag har sedan ett par dagar ordentligt ont i magen och det är inte kul! Det värker inte direkt utan gör ont när jag rör mig, när jag andas och skratta är inte att tänka på, haha!
Förstår inte varifrån smärtan kommer, försökte vila bort den igår då Hasse tog med Blinka i bilen men det hjälpte föga.
Gjorde misstaget igår att läsa på de oändligt långa packlistorna till mina nya mediciner och det gick upp ett Liljeholmens…
Jag hittade inte direkt någon biverkning som kunde förklara min onda mage, men tyvärr bra många andra krämpor, som t.ex svullna händer och anklar, domningar och myrkrypningar i händer o fötter, yrsel, ledvärk, sömnlöshet, alla dessa räknades in som “vanliga” biverkningar! Och alla dessa symptom har jag!
Det är inte kul eftersom dessa mediciner är livsviktiga för mig, det finns inga alternativ om jag vill fortsätta leva ett tag till…
Nåväl, ska ta en diskussion med doktorn nästa gång jag har kontakt med honom, kanske ska man äta medicin mot biverkningar av medicinen?

Det stormar här som på många andra ställen idag. Halva stora björken ligger ute på vägen så jag ska ringa och varna maken som kommer hem när det blivit mörkt.

Isen på ån börjar släppa i kanterna, det handlar nog bara om dagar nu innan den sköljer

Porlet har övergått i ett högljutt brusande!

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  7 april 2011

  Ojoj…äta medicin för att bli av med biverkningarna till medicinen…usch det låter inte bra alls, men om det inte finns andra alternativ, så vad gör man??? Kolla magen! Omedelbums!!!
  Jisses vad det har blåst hos er! Här har det för en gångs skull varit lugnt på den fronten, annars tycker jag det har blåst hela vintern, ovanligt för att vara här uppe…
  Gillar Torsten jag…dom brukar vara lite speciella, röda kissar…eller inbillar jag mig???
  Kram på dig och krya på dig nu!

 2. Svara

  Synnöve

  7 april 2011

  Hej i pörtet.
  Inget vidare med smärtor av medicinen. Hoppas du och doktor kan komma på en bra lösning.

  Har fått blodtrycksmedicin här och det funkar. Min huvudvärk är borta. Så skönt. Men man funderar på hur länge man ska äta den….Har en återbesökstid så även jag ska diskturera med doktorn.

  Häftig bild på björken. Tur att ingen fick den över sig. Hoppas att de hinner få bort den till Hasse kommer hem.

  Din bild på ån som brusar allt högre älskar jag…. Hör nästan porlet hela vägen hit.

  Katterna kan leka dom. Lekte han med sig själv? Eller var Greta där med?

  Nu ska jag smörja in min armar. De känns att man satt en stund i solen på verandan idag.

  Ha det nu så gott och njut av våren.
  Kramar från en nabokäring till en annan :))

 3. Svara

  Malin

  7 april 2011

  Nä fasen vad jobbigt att du inte får vara frisk o smärtfri. Hoppas verkligen att det går att göra ngt åt detta dilemma, eller elände rättare sagt.

  Vi har varit befriade från söderns stormar, skönt.

  Ja visst kan det vara bra med en käpp att luta sig mot på semestern :mrgreen:

  Hälsn Malin

 4. Svara

  åsa

  7 april 2011

  Visst är det konstigt att det är så mycket biverkningar på medicin man måste äta för att överleva..
  Just det där med myrkrypningar, svullna leder, magproblem och en massa annat, det känner man ju igen, det är lika bra att inte läsa, man blir ju sjuk utav bara det!
  Det värsta jag hört, det var en bekant till oss som var deprimerad, fick medicin mot det och när han läste om biverkningar så var en “självmordstankar”..!?
  Han sket i att ta medicinen!
  Hoppas att du blir bättre i din mage, det är ju så jobbigt med värk, tar så mycket energi och vet man inte riktigt vad problemet är så blir det ju ännu jobbigare…
  Ha dé!/Kram

 5. Svara

  Eva-Lena

  7 april 2011

  Kära vän vad du ska prövas! Visst är det väl jättetråkigt med biverkningar! Tyvärr verkar det ju inte finnas någon multimedicin som tar bort biverkningar av andra mediciner, den som kommer på det borde få Nobel-pris direkt.

  Jag har för närvarande (säkrast att skriva så) inga smärtor i ryggen, så skönt att kunna röra sig igen.

  Hoppas att du får klarhet i vad det kan vara, blir du inte bättre måste du söka läkare i morgon, så där kan du ju inte ha det. Det behöver ju inte var en biverkan just det här, för då borde du fått den tidigare.

  Kram och lycka till!

 6. Svara

  Anki N

  7 april 2011

  Uch o aj…biverkningar. Fast biverkningar brukar gå över när man vant sig. Visst är de väl så? Vet att jag fick lite i början när jag käkade min tablett för trycket, men nu har jag vant mig o är som vanligt. Hoppas de blir så för dig också, man ska ju inte behöva ha massa annan skit uppe på de man har.
  Men de här med magen. KOLLA DE OMGÅENDE med din läkare, plinga, pling till honom. De låter som en aning konstig magåkomma. Sånt ska man alltid kolla upp, om man vet med sig att man inte gjort något för att framkalla de själv.

  Storm..jo tack de har vi också idag så de heter duga. Oh när vi körde hem från Köpingen idag brann de på vägen hem o då undrar man ju.
  Hur fa## kan folk vara så dumma att de eldar ris en stormdag? Ja de var vad de gjort o de gick ju naturlivis åt skogen. Några nedfallna träd har jag inte sett, oh nej jag vill inga se heller. Hoppas de fick bort de där innan Hasse kom hem.

  Kramiz Anki
  Oh jo Pärla bad om en rosa täcke… :mrgreen:

 7. Svara

  Menageriet

  7 april 2011

  Så tråkigt att Du har så ont! 🙁 Det är inte från ryggen, tror Du? Om jag inte minns fel, så har Du ryggproblem också. Men, bäst att gå till doktorn i alla fall!
  Här finns inte en gnutta snö kvar. Men någon större värme kan man inte påstå att det är. Men jag värmer mig med “Stora vårröjningen”, både i källare och på datorn.
  Såg att Du hade satt upp så fina gardiner. Jag blir riktigt avundsjuk och dessutom har Du en fönsterputsare också.
  Nu har jag bara 4 fönster och en balkongdörr att putsa, så jag ska inte klaga. I huset hade jag 8 spröjsade med innanfönster. Det var jobbigt!
  Nu måste jag göra kissrundan med hundarna, så ha det så gott och tack för kommentaren! :mrgreen:

 8. Svara

  Eva

  7 april 2011

  Hoppas att Du alldeles snart blir bättre i Din mage.
  Skämt åsido, så kan det ju bli så som Du säger, mediciner mot biverkningarna, och ett snurrhjul av alltihopa 🙁

  Storm här med.
  Jisses så det blåsit/blåser. När jag stannade vid rödljuset med jeepen vid sjukhuset så brakade det till, och hela stooora sjukhusskylten som satt en bit uppe i luften på en ställning släppte nästan helt från den…!

  Kram, från Eva

 9. Svara

  messan

  7 april 2011

  Inte vidare värst roligt med smärtor…och jag hoppas de lättat nu. Ni har en vår
  som visar sig från bästa sidan med allt vårflöde:) Har snön smält hos er? här är det grönt på gräsmattan…det är bara vovvens tasssavtryck som syns:).

  Just nu tänker jag mest bort sjukdomar…
  Kramar

 10. Svara

  Kersti

  7 april 2011

  Stackare. Hoppas att din doktor kan hitta på något bra så att du slipper ont och biverkningar. Har idag sett årets första tussilago, i stort sett all snö är borta. Vår kan tänka. Kramar från ett väldigt blåsigt Enskede.

 11. Svara

  TT

  8 april 2011

  Det där med magen låter inte bra… kanske bör kollas upp?
  Hoppas det ger se i alla fall och att ni får en trevlig helg utan stormvarningar.
  kram!

 12. Svara

  Britten sa

  8 april 2011

  INGEN ! tar så levande naturbilder som du…äälskar..

  Ja jag tycker absolut du måste diskutera med doktorn om dina biverkningar det måste gå göra bättre…

 13. Svara

  Kristina

  8 april 2011

  Så tråkigt att du har det så här.. Tyvärr är det ju väldigt ofta så här med mediciner, de ska hjälpa mot något, men biverkningarna kan bli precis lika besvärande som krämporna. Inte är det lätt!
  Säger som de andra, prata med doktorn! Hoppas du får en skön helg i ditt fina pörte 🙂 Kraaaam!

 14. Svara

  elisabeth

  8 april 2011

  tack igen för en dos av mycket vår, det går rätt fort nu för snön att smälta, skönt det i alla fall. Du visar så fina bilder och färgerna blir så rättvisande och lugna att titta på…… ja det är tråkigt det där med biverkningarna……. . Hoppas ni får en fin helg tillsammans.
  kram elisabeth

 15. Svara

  BrittMarie

  8 april 2011

  Jag kan se att snön börjar smälta undan i Dalarna också. Det är väl skönt att våren börjar närma sig med sol och issmältning. Trist att du har så ont i magen, med knepig värk som bara kommer när du rör dig. Hoppas verkligen att det går över, men är det biverkningar kanske det finns någon annan medicin. Usch vad jobbigt när man inte vet vad det är! Hoppas ändå på en bra helg för dig. Det kanske är någon sport på tv 😉
  Kram

 16. Svara

  Ninni

  9 april 2011

  Jag kan ju tycka att det borde finnas nånting att ta för att slippa dessa biverkningar. Jag har 3 mediciner som är mot biverkningar och om jag inte redan haft kortison så hade jag ev behövt även det mot det illamående man kan få av cellgifterna.
  Bra att du tar upp det med läkarn för annars vet han ju inte att du har biverkningar. Många går nog med sina biverkningar just för att de inte talat om för läkarn att de har såna besvär och det är fruktansvärt onödigt. Man ska väl inte behöva bli sämre av sina mediciner heller.
  Lycka till hos doktorn.
  Kram.

 17. Svara

  Doris

  9 april 2011

  Håller med om att du borde ringa din doktor inte senare än NU och förhoppningsvis kan du få något mot magontet, så kan du ju inte ha det !
  Hoppas att du får en skön helg, kram.

 18. Svara

  Gun

  9 april 2011

  Hoppas du blivit bättre i kistan! Det suger ju all energi att gå omkring och ha ont. Det är tyvärr så med alla mediciner att dom har ganska många biverkningar, kanske det finns liknande preparat som du tål bättre?
  Strålande väder här i dag och stormen har bedarrat för den här gången! Här har vi ju öppet hav in på knuten, då menar jag öppet, inte minsta lilla kobbe så långt ögat kan se, så man får vänja sig vid att det blåser för det mesta…………

 19. Svara

  Ragnvi

  9 april 2011

  Meeen….! Hoppas du mår bättre idag lördag?! Annars tycker jag du ska kontakta sjukvården! Nåt med lungorna kanske?
  Styrkekramar!
  Ragnvi

 20. Svara

  Christina

  9 april 2011

  Ajaj.Ont i magen är inte roligt alls.Ingenting i kroppen fungerar ju om inte magen är okej.Hoppas det går över snart.Ser att ni också börjar få vår.Här har det varit toppenväder hela dagen och vi har varit utomhus nästan hela tiden.Både tvåbenta och fyrbenta.

 21. Svara

  Marketta

  10 april 2011

  Ja, du kommer nog säkert få medicin mot biverkningarna också. Det kom ju upp när vi var till Falun i veckan, när det gällde mammas mage. Då sa hon bara att hon hade medicin mot biverkningarna också :mrgreen: . Blir ju nästan mätt bara av och titta på hennes pillerhög 😯 .

  Kramizzar
  Marketta

  PS. Vi blåser inte bort när vi tränar än, för vi är o våran hall fortfarande 😆

 22. Svara

  Paulas Blogg

  10 april 2011

  Hejsan på dej! Ja, usch vad tråkigt med biverkningar! FAttar vad du skriver om. Hoppas Att du får hjälp..
  JAg har ny blogg:) Välkommern dit. Många kramar

 23. Svara

  Boman

  10 april 2011

  Du har möjligen inte fått Simvastatin? Den ger en massa otrevlig biverkningar och är absolut inget den med ens tendens till diabetes bör ta. Men den är billig och föreskrivs ofta av den anledningen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 149
 • 505
 • 1 628 903
 • 5 076
 • 65 457
Sök här