Bloggen

Förnekelsen har börjat!

Av
den
4 november 2019

Ja titta bara! Efter chocken kommer förnekelsen!

Så idag var det hög tid att rota fram…

vinterkläderna ur förrådet.

Vantar, mössor, halsdukar, raggsockor, varm vinterjacka, och min bästis, thermokjolen!
Ice bugs-kängorna står och stampar av förväntan i garderoben!
Om man bara kunde bli bättre i den eländiga hälsporren också, och kunna gå som folk, men det kommer väl!

Det var för all del inte så himla kalla grader, -4 i förmiddags, solen sken men ack vad man bedrog sig
En isande nordanvind gjorde utevistelse allt annat än behaglig..

Nu börjar isen så smått få grepp på sjön..

Det lär dröja ett tag innan snöskotrarna brummar över sjöisen…

Nu har vi firat halloween och Alla helgon,

men själv firade jag (som vanligt) med..

god mat!
En mullig lammstek fick gotta sig i lergrytan ett par timmar i sällskap av diverse rotsaker.
Jag hittade passligt ett recept på en arabisk (?) kryddblandning som heter “Raz el hanout” och den lät så spännande att jag var tvungen att testa den på lammet
Du blandar lika delar mald
-kardemumma
-nejlika
-ingefära
-muskotnöt
-kanel

Resultatet blev en riktigt smakrik men inte för stark blandning som passar utmärkt till just lamm men säkert till annat kött också.

Julbordsplaneringen har börjat, ja jag säger då det…
Innan vi vet ordet av står julskinkan på bordet!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Elisabet Halvarsson

  4 november 2019

  Du, den där cirkeln, jag tror jag har passerat förnekelsen och är på väg in i ilskan! Men sååå himla arg är jag inte om jag ska vara ärlig 🙂 Täckbyxor (thermokjol verkar intressant) , mössa, vantar, vinterjacka och kängor, ja allt det där är framplockat och använt sen en tid tillbaka, på morgnarna och kvällarna “sjunger” det i sjön när isen blir allt tjockare, det låter riktigt otäckt kan jag säga….spöklikt!! Kryddreceptet har jag sparat, gör nog en laddning i morron! Kram på’re

 2. Svara

  Minton

  4 november 2019

  Ja nu är det vinterkläder som gäller har använt vantar och tjock jacka ett tag.
  Kram

 3. Svara

  Susjos

  4 november 2019

  Haha, eller vad ska man säga om årets månader i Sverige! Stämmer ju himla bra!
  Du är fantastisk på att laga mat! Den där kryddblandningen låter väldigt intressant.

  Svar angående min mans jobb: Han är flygtekniker på SAS, Arlanda så visst jobbar han skift också, 12 timmars pass och varannan helg, lite tufft kan jag tycka, men han slipper nattpass ( tack vare sitt höga blodtryck).

  Vi båda ser fram emot lite semester på soligare breddgrader snart!
  Kram!

 4. Svara

  bpz3

  4 november 2019

  Vilka bilder! Fotot på tjejen är ju enormt bra! Å lamm i lergryta – mums!!! Älskar lamm!
  Vinterkläderna plockade jag fram förra veckan, dock inte Icebugs än, då det fortfarande är torrt ute. Vinterkängorna har hittills också fått fortsätta sin “förnekelse”, men inte länge till. Det var nollgradigt idag och soligt. Men det behövdes både t-shit, hoodie och vinterkappa. Fast dunjackan väntar jag med…

 5. Svara

  Karin Eklund

  4 november 2019

  Ja, jag håller med ovanstående! Vilka bilder Paula! Så vackra! och lammet ser gott ut och du gav mig påminnelse om min lergryta som känner sig ensam i skåpet med sin kompis. Vi har två lergrytor, en för fisk och en för kött. Nu ska här lergrytas. Det blir ju så gott.
  Ja, vinterkläderna ska på nu!

 6. Svara

  Ditte

  4 november 2019

  Härliga bilder! Men jag har fortfarande sommar. Nu i kvällen, i skrivandets stund strax efter klockan 22 har jag +23 och myggfritt. Helt ok. Men som du vet uppskattar jag de svenska årstiderna också..
  Är man hemma i Sverige så kan jag tänka mig att cirkeln är helt passande. Nu byter jag ju då och då mot lite varmare trakter i Spanien så lite mer positivt är det. Men jag ler och känner igen mig.
  Vinterkläder känns ännu fjärran och det är de mer somriga varianterna som gäller.
  Skriver som BP att fotot på denna Halloween tjej är så fint. Är det månne din dotter….
  Halloweeen firade vi inte alls men god mat är alltid en källa till stor glädje. Och jag hänger gärna med på din lammstek.
  Men vad gäller julbord så avstår jag nog och väljer skaldjur. Om så är möjligt.
  Kram

 7. Svara

  kajsalisasblogg

  5 november 2019

  Usch, is redan, men kul näsborresmycke, aldrig sett ett sånt förut.

 8. Svara

  "LillaSyster"

  5 november 2019

  Väck mig i mars =) det är precis så det känns. Det är verkligen deprimerande nu, brist på ljus. Men det är väl bara att bita ihop, en dag i taget och idag är det jobb, men än funkar det med gympaskor här! Kram

 9. Svara

  miatankar

  5 november 2019

  Ojojoj, is så tidigt! Tack och lov är vi förskonade för det, men isande vindar tycker jag det är emellanåt även här. Vackra bilder! Lergryta…. har jag den kvar… ska kolla. Tror inte jag städat ut den ur huset, men vääääldigt länge sedan jag använde den. Maten ser god ut, även om lamm inte är riktigt i min smak.

  Ha det gott, klä dig varmt när du går ut, för det låter som det behövs hos dig!

 10. Svara

  Kicki

  5 november 2019

  Vackra bilder, som vanligt. Med 6 minus på morgonen är det nog dags att plocka fram den nyinköpta vinterkappan/jackan, vantar har jag haft några dar redan och kängorna sitter på året runt när jag går i skogen.

  Den kryddblandningen lät intressant, jag är inte mycket för pepparstarkt, så den där kan nog passa mig. Jag skriver ner den på en gång.
  Kram

 11. Svara

  annettejuhlin

  5 november 2019

  Så fina bilder! Och så god mat, receptet lät verkligen spännande, det vill jag också testa. Och så årets månader i Sverige… jag brukar inte ogilla någon årstid, men i år är det första gången jag känner direkt ovilja mot november. Jag fryser hela tiden och jag får tvinga mig att göra saker jag mår bra av för att hålla mig på gott humör. Thermokjol verkar vara ett smart plagg, många som rider använder det för att inte frysa om låren som man annars ofta gör. Själv har jag börjat bo i min vinteroverall, och nu använder jag antagligen den ända fram till i mars 🙂 Ha en fin tisdag!

 12. Svara

  Ama de casa

  5 november 2019

  Vilken otroligt vacker bild på isen som lägger sig på sjön! Börjar nästan längta till frost och is, men bara nästan 😉 Här har vi perfekt väder just nu. Runt 25 i skuggan på dagarna. Fast det har blåst en hel del… Ja, ja. Alltid hittar man nåt att klaga på 😀

  Ha en fin kväller!

 13. Svara

  ibod11 - Ingrid

  5 november 2019

  Wow, vilka vackra bilder över den bitvis frusna sjön. VIsst är det härligt. Inte alls så som det anges i första bilden 😀 Jag njuter och stortrivs i mitt rimfrostiga Jämtland. Långkalsingar och andra varma kläder är framplockade men här har vinden hållt sig borta och det har varit väldigt skönt trots dimma. Dimman kan också vara vacker 🙂
  Fy för spindlar i och på näsan. Tur att det bara är en prydnad 😉
  Kram

 14. Svara

  Anni

  7 november 2019

  Cirkeln stämmer inte riktigt på mig, jag tycker att januari och februari är värst. Oktober- november- december är månader jag gillar, faktiskt. Om det inte är så kallt som det är just nu, förstås.

 15. Svara

  Carina Larsson

  11 november 2019

  Vad skönt det var att få ta på sig de gamla men sköna vinterstövlarna när snön kom i fredags. Och mina älskade lovikkavantar som min mamma stickade till mig för en massa år sedan – de använder jag då jag skottar snö bl.a.
  Nä, inte har jag lust att förneka vintern iaf. Nu försvann ju alla löv som jag inte krattat upp i höst. 🙂
  Det där med muskot har jag lite svårt för. Knepig smak på den. Lamm är heller inget vi äter här hemma. Jag skulle vilja testa men sambon vill inte så…
  Kramen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 109
 • 497
 • 1 652 531
 • 5 119
 • 66 012
Sök här