Bloggen

Friskluftsförgiftad

Av
den
19 maj 2012

Jag tror minsann jag blivit friskluftsförgiftad idag.
Mest hela dagen har vi varit utomhus på tomten så ikväll lär vi somna ovaggade!

Det är hög tid att hyfsa till buskar och rabatter.
Och är man duktig får man som belöning en god makaronipudding!
Ni skulle se hur lycklig maken kan bli av något så enkelt, när han äter ute i veckorna finns den maträtten sällan eller aldrig och här hemma har jag slutat nästan helt med pastarätter…
Men nu smakade det bra med lite lagom stabbiga och mättande makaroner som jag piffade upp med lite torkad Kalle och några nävar förvällda nässlor.

Att påta i rabatter är ingen favoritsysselsättning så det låter jag bli. Möjligen kan jag om jag känner igen ett ogräs rycka upp det om jag får syn på det men våra rabatter består mest av just ogräs så det är inte görligt att hålla efter…
Nu har alla på hela gatan klippt gräset utom vi!
Till det finns det två skäl, dels blommar det fullt av gullvivor och små violer i gräset, dels har maken “glömt” bort att lämna in gräsklipparen på service. Den käkar nämligen tändstift, sisådär ett i kvarten!

Igår åkte vi ut “på skogen” och tro nu inte att jag fotat en vitsippsbacke för det är harsyra som blommar i mängder här!
En soppa på harsyra hade jag kunnat få ihop till, men orkade inte kröka rygg.. så de fick stå kvar.

På hygget där vi ifjol plockade så mycket murklor hittade vi nu en endaste en! Nu har jag tre murklor på tork, hihi

Hockeyn gick åt fanders trots att man i Finland låtit bläckfisken på akvariet sia om utgången och han hade minsann valt den finska flaggan!
Vem kan lita på en bläckfisk???
Däremot har vi tittat på simhopp med stor förtjusning, Anna Lindberg vann idag!
Nu ikväll ägnar vi sportfånar oss åt fri-idrott, vi har spelat in Diamond League som gick i eftermiddags för så dags vill vi inte sitta inomhus en fin majdag!
Tänk, snart är det OS, tjihoo va kul det ska bli!

TAGS
7 kommentarer
 1. Svara

  BrittMarie

  19 maj 2012

  Oj då, nu är vårbruket igång i pörtets garden ser jag! Fina vårblommor har ni också! Angående vårruset så tycker jag nog du kom med ett väl så bra förslag på vårrus, på förstutrappan. Jag kanske tar det nästa gång. Det är nog bättre för benen. Nej, så duktig är jag egentligen inte. Skrytbloggen är ju bara igång de dagar jag gjort något bra. 😀
  Kram

 2. Svara

  Eva-Lena

  20 maj 2012

  Mmmmmakaronipudding! Det var länge sedan jag gjorde det! Det måste snarast åtgärdas.

  Tack för tipset!

  Vi har varit i vår trädgård (skogstomtem vid stugan), men bara suttit och ätit och spelat Alfapet. Tids nog får vi väl åtgärda det som behövs…

  Ha det gott!

 3. Svara

  Ragnvi

  20 maj 2012

  Morning i Pörtet! JAG har klippt gräsmattan här för första gången på tre år! Var banne mig nästan roligt….fniss! Friskhetstecken kanske?!
  Svampen har jag inte sett….men jisses vad med harsyra det finns i år! Och vitsippor!
  Längtar till OS gör jag också!
  Kramen!
  Ragnvi

 4. Svara

  Malin

  20 maj 2012

  Vi har oxå röjt lite i trädgården och varit iväg med grenar o kvistar. Jag är inte heller så mycket för att påta i rabatter. Mina lever mest sitt eget liv.

  Ähh vad ska finland i VM final att göra om de inte får möta Sverige 😉
  Vi får ta omtag ett annat år.

  Kram ?

 5. Svara

  Lena

  20 maj 2012

  Halloj i Pörtet,
  Har inte kunnat njuta så mycket av solen och värmen eftersom jag måste hålla mig i skuggan pga antibiotikan 🙁 som dessvärre inte verkar fungera nu heller. Men skam den som ger sig. Imorgon blir det att ringa igen till käkkirurgen och fråga om man inte kan blocka nerven så att jag slipper förlamningen runt munnen.
  Ha en fortsatt skön söndag.
  Kramis

 6. Svara

  Kicki

  20 maj 2012

  Det känns som om sommaren kom idag, prognosen talar ju dessutom för fortsatt värme hela kommande vecka (den som lever får se)
  Jag har struntat i trädgården idag. Har i stället plockat murklor 😉
  Kramen
  PS
  Jag har svarat på din fundering i kommentaren på min blogg
  DS

 7. Svara

  Marketta

  21 maj 2012

  Finns en hel del som borde göras här med. Men först skall jag nog koncentrera mig på att träna Lizzie så att vi fixar lydnadstävlingen vi är anmälda till. Jag har nu skrivit svar på min bildgåta.

  Kramizzar
  Marketta

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 51
 • 575
 • 1 641 907
 • 5 101
 • 65 754
Sök här