Bloggen

Upp med humöret!

Av
den
21 maj 2012

Tänk att jag alltid ska bli grinig och sur då det är dags att städa…
Men, idag är det bara att bita ihop och få det gjort så jag kan sätta mig ute i solskenet sen.

Jag måste snart ringa till kommunen och klaga, man har fortfarande inte sopat gatorna rena från vinterns grus här i byn, och det är helt ofattbara mängder sand både hunden och vi själva släpar med oss in. Det måste vara en hel månad sedan de sopade inne i köpingen!

Igår var vi ute en tur med bilen och gick i en ny skog som visade sig innehålla dyrgripar! Murkelögonen var på, även om dom var kluriga att få syn på!

Det blev nästan hela soffan full i gästrummet!

Självklart fanns det en sjö i närheten där vi kunde inta medhavd picknick, nämligen….kranvatten!

Idag fick Hasse ta Blinka in till en djurvårdare vi brukar anlita för att klippa hennes klor.
Nu har nämligen fästingsäsongen kommit igång på allvar och som vanligt sätter sig fästingarna helst i ansiktet på Blinka.
Hon är så pjoskig att det är helt omöjligt att få ta bort dem!
Vi utkämpade många krig ifjol och det har inte blivit lättare…
Hos djurskötaren finns hjälpmedel som håller hunden stilla så man har en chans att komma åt.
Hon är dessutom extra pjoskig när det är jag som ska göra något, kanske har jag fel handlag även om jag tycker att jag är bestämd.
Hur vi ska göra i sommar diskuterar vi nu för förra årets örtbaserade medel hjälpte föga.
Kanske får det bli fästingmedel från apoteket i år, hur gör ni?
Torsten har fästingar som jag plockar varje dag, ibland har dom hunnit bli stora och ibland kryper dom fortfarande omkring i pälsen.
Dock är han en cool kille så det är inga problem med att ta bort dem.
Konstigt nog har inte Astrid haft en enda fästing på sig trots att de två rör sig på precis samma mark! Hur nu sånt kan komma sig?

Nu måste jag sluta svamla och återgå till mitt städprojekt.
För att glädja både mig själv och er så bjuder jag på en vacker vårblomma, en liten och näpen Vanessa!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Barbro Z

  21 maj 2012

  Ha ha ha – ja, du Paula. Det där med dåligt humör när du städar är du sannerligen inte ensam om. Övriga familjen drar sig helst undan och då blir/nej, blev jag arg för det. Nu har jag insett att det är bäst jag är för mig själv. Ilske-energin hjälper mig att få det gjort. 🙂
  Fãstingproblematiken har jag ju inte (tyvärr, även om det inte är fästingar utan hund som jag daknar. 😉
  Ett sådant litet underverk du visar oss idag. Så fin!

 2. Svara

  TT

  21 maj 2012

  Till hundarna pressade jag lite vitlök i maten någon gång i veckan och de hade väldigt lite fästingar.
  Städa lugnt! ;o)

 3. Svara

  åsa

  21 maj 2012

  Har “peppar, peppar” inte sett någon fästing på Elvis ännu, mer troligt att han får löss eftersom han och igelkotten tycks trivas tillsammans under lekstugan!
  Hade ju örtpreparat till honom hela förra sommaren och jag tror ju att det funkade, plockade inga fästingar, men som sagt “peppar, peppar”…
  Tycker lika illa om att städa som du, men det är ju så jäkla skönt när det är gjort fast det skulle ju kunna hålla sig nystädat lite längre…
  Vanessa, hon är så otroligt fin!
  Ser ut som en liten docka!
  Ha dé!/Kram

 4. Svara

  Sigge Svamphund

  21 maj 2012

  Här kör vi med tjärsalvan, en klick på händerna som stryks över pälsen och noll fästingar.
  Nervgifter från Apoteket är totalbojkottade här har hört alldeles för många hundar som blivit sjuka. förresten vem vill sätta på sin hund gifter som är totalförbjudna attanvända i naturen, men tillåtna i halsband? Vitlök är GIFTIGT för hundar så det ska man inte använda. Möjligen spraya på pälsen men absolut inte invärtes!

 5. Svara

  Evy Andersson

  21 maj 2012

  Grattis till alla murklorna, Paula!! Vilken ljuvlig liten tjej Vanessa är! Hoppas du nu blivit klar med städningen och kan sitta ute vid ån och bara njuta!!! Hoppas ni har lika fint sommarväder hos dig som vi har här! 🙂

 6. Svara

  Kicki

  21 maj 2012

  Nä, städning är knappast prio 1 här heller 🙁
  Bättre att vara ute och leta murklor 😉
  Jag plockar bort fästingarna allteftersom dom dyker upp, anväder inga gifter. Än så länge är fortfarande de fästingburna sjukdomarna inte så vanliga här. Värre är det söderut.
  Fungerade inte rosmarinsprayen? Det har den gjort för mig, det sämsta är bara att jag glömmer att man måste spraya VARJE gång man går ut, det dunstar väl bort mellan varven.
  Sätt “nosgrimma” som jag visade dig, eller skaffa munkorg till Blinka, sen gäller det bara att du är bestämd nog. Det är ju lättare om du vet att hon inte kommer åt att nafsa.
  Nu ska jag ut och gräva lite i landen.
  Kramen

 7. Svara

  Malin

  21 maj 2012

  Fästingar kan jag inget om, lustigt att det skiljer mln katterna!

  Städa gör jag oxå för att man måste, men visst det är trevligt när det väl är gjort.

  Har nog aldrig sett en sötare baby än Vanessa, sötare än en docka!!!

  Kram

 8. Svara

  Eva-Lena

  21 maj 2012

  Vanessa är nog det sötaste barn jag sett någonsin! Så fulländad!

  Tufft med Blinkas skräck för att ta fästingar. Vi har provat med något preparat som heter Front Line några år, men det tar ju inte bort alla, men det blir i a f något färre av dem. Det tycks som att säsongen för fästingar bara blir längre och längre och de blir fler och fler. Usch!

  Jag är precis som du, blir sur och irriterad när det ska städas. Det är så urbota tråkigt. Samtidigt så har jag med åren blivit mer känslig för när det är rörigt omkring mig. Och ändå så lyckas jag hela tiden strö prylar överallt…

  Njut nu av ditt nystädade hem så länge det varar:)

 9. Svara

  sylvia siverling

  21 maj 2012

  Ja det var en riktigt söt blomma du visar upp.
  Fästingar är ett otyg.

 10. Svara

  Nette Cecilia

  21 maj 2012

  Det är första året vi har problem med fästingar , dom tycks finnas överallt nu .Selma tycker om när vi klipper klorna på henne hon ligger på rygg o tycker det är kul ,Städa det kan man ju aldrig bli glad av .När det också tar illa i alla muskler förut så blir det ju inte bättre av att städa ,kram Nette 🙂

 11. Svara

  Menageriet

  21 maj 2012

  Hej i stugan!
  Äntligen är kontaktsvårigheterna fixade! Men, gör mig en tjänst? Prata inte om städning, för det har jag fått nog av på flera år! :mrgreen:
  Fästinghalsband är det enda jag använder till mina hundar. Gift är bra i lagom doser. 😉 Visserligen dyrt, men effektivt och mina hundar har då aldrig fått några sjukdomar, håravfall eller annat hemskt som alla har för sig att dom kan få.
  Att klippa klor eller göra något annat på en hund som sprattlar och skriker är inte lätt, så det enda råd jag kan ge är att fortsätta hos veterinären eller hos någon annan och att använda riktigt fästingmedel från apoteket så är Du av med det problemet!
  Visst är det märkligt med katterna? Jag har ju 3 och en av dom får bara några fästingar i början på säsongen, men sen inga fler, även om dom inte har fästingmedel. Men det kanske är som med människor och mygg? En del klarar sig från plågoandarna.
  Ja, vilken liten söt blomma hon är, Vanessa! Så otroligt söt!
  Kikar in en annan dag och läser ikapp allt som hänt!
  Kram och ha det så gott! 🙂

 12. Svara

  Boman

  21 maj 2012

  Frontline vet, det enda som funkar på Pellekatt.Han är ju ute i “spenaten” hela tiden nu. ligger och sover i slyet eller på gräset. Inga fästingar, loppor eller annat fastnar med det medlet. Han sover ju i vår säng, så annat vore otänkbart. Han har använt medlet så länge han funnits och det verkar gå bra.

 13. Svara

  Mia

  22 maj 2012

  Usch tvi och fy för fästingar! Men nog är det märkligt att dom “fäster” mer på den ena än den andra???? Hoppas verkligen du hittar en bra lösning på det problemet… Du har ju fått en del tips *L*
  Vilken fin bild på dig, där vid vattnet! Helt underbar… (att jag är avundsjuk på dig för murklorna ids jag inte tala om!)
  Och Vanessa….sötare än socker! Vad månde bliva…ojoj!!!!
  Kram på er i Pörtet!

 14. Svara

  messan

  22 maj 2012

  Inte illa med murklor:) Attans så gott det är med:)!
  Jo, jag såg att det var i Stockholm som jag skrev:) för inte kan det gå så fort er:).
  Nu kika på Estelle:)! Vilken söt liten prinsessa vi har nu:).

  Kramis

 15. Svara

  AprilSus

  22 maj 2012

  Städa är ingen favorit precis, men det är skönt när det väl är gjort. Jag sitter just nu och våndas över att jag måste ta tag i eländet nu, har skjutit upp det allt för länge.

  Så sent som igår var på apoteket och kikade i deras hylla, men jag har inte bestämt mig ännu. Har inte sett någon fästing på Nala ännu, men jag vågar ju inte hoppas på att hon ska klara sig undan. Kloklippning är ett problem för oss också, då jag tycker att det är läskigt och Nala rycker undan tassen.

  Jag har nog inte sett en sötare bebis än Vanessa sedan Mathilda var liten. 😉
  Kramisar! <3

 16. Svara

  britten

  23 maj 2012

  Tic clip halsband helt giftfritt fungerar bra på Molly i alla fall..prova…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 146
 • 497
 • 1 652 568
 • 5 119
 • 66 012
Sök här