Bloggen

Frusna ögonblick..

Av
den
26 november 2013

Idag sket sig alla mina goda föresatser!
Vaknade före klockan, steg upp och fixade kaffet, kröp ner under täcket för det var jättekallt och sen kröp jag inte fram igen förrän klockan var tio! :zzz:
Tjena, då hinner man inte med flera dagsljuspromenixer!

Som straff har jag fått en typ av nackspärr, fast den sitter inte i nacken, utan strålar från nacken och ner längs halva ryggen. Det gör alltså ont när jag nickar med huvudet, och det gör man ju hela dagarna 🙂

Maken smetade på Voltaren-salva innan han stack så kanske släpper det så småningom.

fruset3

I helgen tog vi en promenad vid Stenälven. Som namnet antyder finns här en del…sten 💡

fruset4

Underbara isformationer hade bildats runt växtligheten

fruset5

Här mynnar sjön ut i älven

fruset6

Tung och massiv är isen efter bara några dagars köld

fruset8

Och fortfarande strömmar vattnet fritt

fruset9

Det var mina frusna ögonblick, nu ska jag koka ärtsoppa! :mums: Ja jag vet att det är “fel” dag men det struntar jag i, jag testar nämligen en ny produkt, snabbärtor, soppan ska bli klar på tio minuter, tro det den som vill.
Berättar imorgon hur det smakade… 😀

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Astrid

  26 november 2013

  Det blir intressant att höra hur ärtsoppan smakar . Väldigt fina formationer på isen nästan som hängen
  Skönt att få sova ut men jag vet dagen blir förstörd, men du behövde nog den sömnen
  Hoppas att nackspärren ger med sig snabbt, för det är så irriterande att ha

 2. Svara

  Mia

  26 november 2013

  Man förundras hela tiden över naturen som konstnär, ständig utveckling där utan skolning helt underbart!!!! :love:
  Åh ska du koka på de halverade ärterna???? Visst var det så?? Det blir spännande att höra hur det går, man blir lite tveksam när man tänker på, att det krävs blötläggning i vanliga fall 😕
  Hoppas att din värk släpper, har du blivit kall, legat fel…???? Hur som helst så “krya” på dig!
  Jag hör av mig så fort jag kan, kram på dig!!!!! :kiss:

 3. Svara

  Sylvia

  26 november 2013

  Vackra isklockor du visar på bild. Visst hinner man fler än en dagsljuspromenad även om man vaknar kl 10. Men då blir det bara någon timmes rast emellan promenaderna 🙂

 4. Svara

  britten

  26 november 2013

  Men vilka fantastiska bilder och vilken fantastisk natur.
  Krya på sig lilla frun

 5. Svara

  Agneta

  26 november 2013

  Asch, har du fått som jag. Jag hade ju total nackspärr som läkaren kallade det för svårartad kramp vilket tilltalade mig lite grand – jag kände mig speciell och det är ju alltid välkommet. Jag fick piller, och det är två veckor sen och något bättre, och 3 ggr om dagen lägger jag mig på min yogamatta och vrider sakta på huvudet….jaaa, hoppas du snart blir bra.

  Ja, jag får nog ta och ändra mig när det gäller att läsa ut alla böcker jag börjar på. Det har kanske något med med skolgång att göra, då var det läsa som gällde. Men jag går ju inte skolan längre……När det gäller Munro blundade jag och pekade så vi får se vad det är!

  Agneta kram

 6. Svara

  Eva-Lena

  27 november 2013

  Men gud vilka otroligt vackra bilder, men riktigt känner hur vattnet strömmar! Spännande med snabbärtsoppa, det är ju annars något man måste planera, med blötläggning och lång koktid, men så gudomligt gott!

 7. Svara

  anki

  27 november 2013

  Oj har ni så kallt så de e is i vattnet? vackra bilder hur som. Minns jag fotade Emån när vi bodde i Småland, där var alltid så där fina konstverk i is. Snabbärtsoppa, de kan kanske vara något för mig som aldrig kokt sånt. De finns ju god i korvförpackning, den duger gott till oss 🙂 Min mamma var ingen sopp mamma o så blev inte jag heller de – tyvärr.

  Kramiz

 8. Svara

  "LillaSyster"

  27 november 2013

  Fina frusna ögonblick! Hoppas att soppan var värmande och god! Ha en fin dag! :thumbsup:

 9. Svara

  Gun

  27 november 2013

  Vilka underbara bilder du bjuder på i dina inlägg. Julmarknader är det nog på gångs lite överallt nu, priserna brukar vara lite väl upptrissade här i varje fall tyvärr. I går morse hade vi -10 och i dag vid nollan igen, kallare är nog på kommande lovar dom. Barnbarnen längtar efter snö och vi skulle ju nog ha mycket roligare ute om det skulle vara möjligt att åka pulka och annat som finns i förrådet 🙂

 10. Svara

  Kicki

  28 november 2013

  Dina frusna bilder är magiska.
  Du borde ha en utställning med dina naturbilder. Kan du inte kolla med biblioteket.
  Problemet är väl att det inte är helt billigt att framkalla dom. Men många skulle säkert vilja se dom.
  Kramen

 11. Svara

  Raija

  29 november 2013

  Fina kalla bilder du fångat.

  Tråkigt med nackvärken som inte släpper. Jag har också problem med nacken och har lärt mig att göra vissa övningar för att få igång blodcirkulationen. Då brukar jag få loss låsningar själv, utan att behöva besöka kiropraktor.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 210
 • 770
 • 1 610 878
 • 5 044
 • 65 072
Sök här