Bloggen

Fyndat på loppis!

Av
den
3 april 2012

I helgens lokala annonsblad fick jag syn på en liten notis om en flyttloppis i grannbyn.
Loppisen startade igår måndag och gissa vem som var först på plats :mrgreen:

Det var ett äldre par som bodde i huset men som nu pga sjukdom skulle flytta in till lägenhet i en större stad.
Oj vad prylar dom hade!!! 😆
Damen ursäktade sig över alla överfulla hyllor och sade att man samlar ju på sig under åren…och det kunde jag lätt konstatera!
Jag kände åter en befrielse över att vi under alla våra flyttar varit tvungna att minska på bördorna och att jag redan skänkt en hel del porslin till dottern.
Lergods, tavlor, vaser och prydnadsföremål trängdes på borden och hyllorna för att inte nämna alla hyllmeter med böcker

Det blev nästan för mastigt att ta in, och några prylar var jag ju inte så intresserad av heller, just nu är jag mest på jakt efter saker att pryda trädgården med.

När vi vandrat runt i källarplanet där jag hittade en tung stor glasvas som jag köpte, övervåningen där vi inte hittade något spännande förutom en häftig gammal fåtölj som dock var för dyr för vår plånbok, 1500,- så sade damen att det fanns mera prylar utomhus!

Och där hittade riktigt roliga prylar!

Hönan behöver lite ny färg innan hon får en plats i trädgården..

Grodor ska inte vara vackra, men om man ska pussa denna så kan han få en makeover först!

Svanen var stor och maffig och kommer att bli ett blickfång i trädgården!

liksom den bedårande söta flickan med en kattunge i famnen

Fyndade också två stora jättetunga lergodskrukor.

Förutom allt pynt köpte vi också två trädgårdsredskap, en hacka och en kratta.
Totalpriset för redskapen, stora vasen och alla prydnadssaker till trädgården landade på 200 riksdaler!
Blir man glad eller blir man glad!

Nu tillkommer ju en kostnad för färgen men då har jag också fixat lite sysselsättning åt mig i påskhelgen.
Har du något bra förslag på vilken typ av färg man ska använda, vill helst köpa pyttesmå hobbymålningsburkar i olika färger, men de måste ju vara väderbeständiga. Jag har aldrig målat något för utomhusbruk förut.

Det kyliga kalla vädret verkar bestå och den isande vinden likaså, men Astrid har hittat en ny sysselsättning, att ligga blickstilla på marken och spana in alla läckra fåglar vid fågelbordet.

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  3 april 2012

  Jissessssss vilka fynd du har gjort…för det är ju verkligen FYND!!! Varför hittar jag aldrig såna fynd???? 😉
  Men ett sånt ställe där folk ska flytta till mindre boende, måste ju vara det bästa…då är det ju inte bara skit som på många loppisar….
  Kram till dig och hoppas du lyckas lösa det där med färgen!

 2. Svara

  annette

  3 april 2012

  Snacka om fynd av väldigt läckra saker, kommer att bli urläckert i trädgården, någon färg kan jag inte tyvärr inte tipsa Dej om, säger som jag alltid gör, googla eller lokal handlare som även troligtvis har små provburkar som Du kan köpa för en billig peng.
  Men gör inte grejorna för fina;)

  Här är det lite skönare temperatur idag, eller kanske känslan beror på att det inte blåser en iskall vind längre!?

  Kramen!

  annette

 3. Svara

  Anki

  3 april 2012

  Var är min kommentar??? jag skrev ju massor förut..snyft..

 4. Svara

  lisa

  3 april 2012

  Kul att Astrid kom med på en bild!. Fina grejor du fyndade. Fråga i färghandeln vilka färger du skall använda, Så det inte bärjar flaga på en gång. Ha en go kväll. Kram Lisa.

 5. Svara

  Mona-Stina

  3 april 2012

  Tidigare hade jag en hobby att måla på stenar och lägga ute i trädgården. Det blev nycklpigor, grodor, trollsländor, igelkottar och en hel del annat. Jag målade med vanlig hobbyfärg och lackade sedan med båtlack. Detta var flera år sedan och föremålen har legat ute året om och har samma fina klara lack som när jag målade dom.
  Värt ett försök.

 6. Svara

  AprilSus

  3 april 2012

  Vilka underbara fynd du gjort! Mycket för pengarna… 😀
  Har tyvärr inga goda råd vad det gäller färger, men letar du på nätet så hittar du säkert bra tips. Färghandeln vet säkert också, men då finns det nog en risk att det blir onödigt dyrt? Personligen TROR jag att färgen har mindre betydelse och att det du ska satsa på är en riktigt bra lack som tål väder och vind.

  Det börjar arta sig på damm fronten här hemma, men än återstår en del jobb och slit. Jag skulle önska att någon kunde ta ut mitt lilla hundskrälle när jag dammsuger för hon studsar och skäller som en besatt, trots att hon kan välja att gå undan till en annan del av lägenheten. 😈 Om hon inte skärper sig snart, så kommer hon kanske få agera dammvippa åt mig. 😉

  Kramis! ?

 7. Svara

  Cina

  3 april 2012

  Vad smart att ordna loppis innan en flytt.Det skulle vi behövt göra för vårat garage är proppfullt av gammalt skit.Vilka loppisfynd du gjorde!Någon färg kan jag tyvärr inte tipsa om då det inte är mitt område.

 8. Svara

  Saija

  3 april 2012

  Nää måste bara fylla i en epostadress….

 9. Svara

  Marketta

  3 april 2012

  Vilken tur du hade. Synd att man inte läste annonsbladet bättre :mrgreen: . Fast det kanske var tur för dig att vi inte gjorde det 😉 .

  Men jag tror också på det där med hobbylack, sen båtlack över det.

  Kramizzar
  Marketta

 10. Svara

  Nette Cecilia

  4 april 2012

  😉 Fina fynd du gjorde ,här är en som legat magsjuk igår så det får bli att sitta hemma idag ,trött som bara den ,o hela kroppen är sjuk ,fick säkert inte tillräckligt mycket vätska i mig igår ,kram Nette 😯

 11. Svara

  Saija

  4 april 2012

  Det spelar ingen roll vad du använder för färg egentligen, de där små hobbyburkarna duger alldeles utmärkt, finns på bland annat Ica Maxi i Borlänge vet jag.
  Sen måste du lacka ordentligt, det finns ju spraylack, smidigt…. köp billigt på tex biltema eller Jula.

  Lycka till mamsen! Puss

 12. Svara

  Gun

  5 april 2012

  Ja du Paula här i landets sydligaste stad har vi sol men många minusgrader på nätterna, men alla småfåglar väcker mig omkring kl 5 och i början låter dom lite hesa men efter en stund har dom hittat sin stämma, det är magiskt. hur gör dom? Jag låter lika eländigt hur mycket jag än sjunger, tror jag………..

 13. Svara

  Ninni

  15 april 2012

  Vad kul att hitta så fina grejer för så vettigt pris! De var verkligen fina! Måste jag börja gå på loppis??? Är dålig på det men kan man göra såna fynd så är det ju otroligt. Jag tycker annars att det mest är rammel som jag inte alls vill släpa hem. Jag gjorde ju mig av med massor innan jag flyttade hit till Järvsö och vill inte dra på mig en massa nytt rammel.
  Kram.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 314
 • 499
 • 1 641 005
 • 5 101
 • 65 744
Sök här