Vinterns sista skälvande minut..

..står för dörren!
För nu vill jag ha isfritt och lite värme!

Gick en promenad ner till badsjön idag, här ska jag hoppa i om ett par månader, tro´t om ni vill!

Badbruden nummer ett, skulle aldrig falla henne in att frivilligt doppa sig!

Sådär ja, nu var kameran tömd på vintermotiv!

Nu står då påsken för dörren och jag har fått en kommentar i min gästbok att jag genast ska sluta upp med att förtala den finska delikatessen memman!
Jag läste idag att den är rena hälsobomben, innehåller bara 115 kcal per 100g, är gjord på rågmjöl och rågmalt, består av 10% nyttiga proteiner jämförbara med laxen och har ett fiberinnehåll på 13%
Men vad spelar det för roll när den ser äcklig ut och smakar ännu värre, haha
Ja, jag äter då hundra gånger hellre surströmming så det så!

Nä här lagas det pörtets egna brygder, man ska ju bli flygfärdig också!

Ser ni något i skyn så är det bara vi!
Blåkulla nästa, vi ses där precis som förr om åren!

0

14 Comments:

 1. :razz: Memma är ju nog en delikatess om man äter den rätt med socker o grädde.Önskar att vi kunde få skicka iväg vintern men det ser ut som om det ska komma mera snö ,suck :???: kram Nette

 2. Memma…ja, jag vet inte jag..
  Har provat det några gånger (syster var gift med en man med finskt påbrå) men jag har liksom aldrig fattat var det goda sitter i..
  Håller med dig om att det kan få vara slut med kyla nu, nu är det dags för lite vårvärme!
  Hoppas ni får en riktigt Glad Påsk du, Hasse och de små pälsklingarna!
  Ha dé!/Kram

 3. Håller med, inte förtala memman :twisted: . Jag köpte i söndags på Ica i Fagersta. Då får man den otinad och kan stoppa in i frysen för att avnjutas när man vill. Den han säljer på torget hinner ju tina upp så den kan man inte lägga i frysen igen. Tror jag måste gå och köpa en laddning till så att jag till midsommaren eller nåt ;-) .

  Jaså, så Blinka gillar inte heller och bada. Samma lika här, ingen av våra 4 vill doppa sig.

  Kramizzar
  Marketta

 4. Ja skäms på dig Paula, memma som är så gott!!!!

  Här skälver inte vintern ett endaste dugg.

  Kram

 5. Ja nu får de vara slut på vinterbilder:) i o för sig länge sedan man kunde ta de här. En hund som inte gillar att bada?? där ser man, mina är mer fiskar än hundar när de ser vatten:)

  Japp, vi ses i morgon på ön:)

  Kramiz o Glad Påsk :mrgreen:

 6. Visst är det fina bilder o Blinka ser lite frusen ut i sin nyansade päls. Ha en go tur till Blåkulla. Hoppas att det är varmare där. Påsk kramar från Lisa.

 7. Glad Påsk säger jag här, ifall du inte skulle känna igen mig bland alla påskkärringar på Blåkulla. Det var värst vad det var segt med isen hos er. Nu verkar det i alla fall ta på den, det är ju vatten i kanterna. Snart är det nog vår hos er också, men i morgon ska det visst komma lite mer snö igen, men sen så…

 8. Memma, ja det väcker barndomsminnen, vi fick ju inget godis på den tidn och memman var ju ganska söt! Men i dag har jag ingen längtan efter den här mastiga, verkligen lite för mastiga eferrträtt

 9. Oj,du är den första finnen jag hört talas om som inte gillar memma :shock:
  Ari tjatar varje påsk om den där förbaskade memman och varje påsk så glömmer jag.Tycker ärligt talat mest det liknar något som brukar ligga i kohagarna.
  Nej,nu ska jag inte förtala “eran”nationaldelikatess något mer.
  Glad Påsk på dig i Pörtet!

 10. Ja tänk att äta memma var ju något man längtade efter som barn men numera är det inget jag måste ha till påsk, ganska så mäktigt man blir fort proppmätt….

 11. Jag har ju ingen aning om vad Memma är för något, men gott såg det väl inte ut. Men det kanske är gott om man får smaka på det.
  Vackra bilder är det i vart fall på vårisarna. Jag gillar ju fortfarande vinterbilder.
  Här har det varit sol varje dag men ack så blåsigt o kallt.
  Jag såg ingen påskkäring i går och inte såg jag nån som flög förbi från pörtet heller. jag trodde nästan att rutten gick häröver.
  Ha en riktigt GLAD PÅSK nu alla i Pörtet!Kram!

 12. Men du, nu har ni snart isfritt…när det börjar släppa i kanterna tar det inte lång tid..
  Vad fin Blinka blev efter trimningen! Snyggo…. *L*
  Vad är det du säger om memma???!!!! Så gott, men det ska vara i lagom mängd, för mycket är INTE bra :shock: :oops: :roll:
  Kram på er och ha en fin påskafton! =)

 13. Heja “Pörtet”, stå på Dej, man behöver inte gilla allt som kommer från det egna hemlandet;)
  Jäkla trevligt men kallt det var på Blåkulla i år, min brygd tog slut direkt, tror “någon” kopplade ett sugrör till “dunken”;)

  Kramen!

 14. Härliga bilder!
  Jag har hört talas på memma men aldrig smakat det och efter att ha läst innehållsförteckningen på en förpackning i en matbutik i Ljusdal så bestämde jag mig för att memma nog inte är nåt för mig…

Kommentera