Gamla och nya favoriter

Hade jag inte haft så ont i mitt knä sista veckorna innan flytten så hade jag traskat runt till de flesta av mina favoritställen, men nu blev det tyvärr inte så då jag inte vågade riskera att få större besvär.
Men i byn..

..blommade äppelträd..

..och syrener.

Hjortronen blommade även de

..och jag hittade violer i massor!

En ensam svan simmade omkring, jag hoppas partnern låg och ruvade eller skötte om små bebisar…

Den här bron har jag passerat åtskilliga gånger genom åren..

..och den här gången blev den sista…på ett tag (?)

Idag när jag gick till affären stod som av en händelse bokbussen parkerad utanför!
Självklart gick jag fram och pratade, trots att jag på hemsidan läst att man måste in till huvudbiblioteket för att fixa ett lånekort.
Men se det behövde man alls inte, det kunde personalen i bussen ordna, lätt som en plätt!
Tyvärr så tar bokbussen semester från midsommar framåt, men med ett registrerat kort kunde jag glad i hågen vandra hem och beställa böcker för hämtning nästa vecka!
Jag alternerar mellan lilla biblan här i byn och bokbussen som kan leverera det mesta jag kan önska i läsväg från stan!

Nya vyer har jag också skådat, man kan ju inte trampa på samma gator hela tiden…
Dottern blev lite orolig över att jag hinner upptäcka allt innan hon hinner hit på semestern, hihi
Alls inte, hon kommer redan imorgon kväll och vi har massor kvar att utforska.

Dagens blomma blir:

..en målad kurbits!

5

15 Comments:

 1. Vad roligt att hänga med på en runda i din gamla by. Så fina bilder från en fin trakt.
  Roligt med bokbussen och att du kunde genast kunde få ett lånekort. Perfekt att du kunna beställa böcker och få dem levererade så att du nu har lektyr inför sommaren-
  Roligt med dottern som kommer och ni kan ju gemensamt utforska mer av din nya hembygd.
  Ha det gott!
  Varm kram

 2. Kul med bilder från din gamla by.
  Bokbussen som löste dina bokproblem allt faller på plats.
  Blomman är så vacker tycker jag som gillar kurbits.
  Kramar från oss

  • Jag gillar också kurbits och skulle vilja lära mig att måla så. Problemet uppstår när du ska måla den andra, spegelvända sidan exakt likadan. Man kan förstås fuska med att rita upp motivet i förväg, kanske är det så även konstnärerna gör. Kram från pörteborna

 3. Härliga bilder!
  En fin kurbitsblomma – och så bra att du kunde få ett lånekort i nya kommunen.
  Ha det gott!
  Kram

 4. Det blev en bildsvit av avsked från ditt kära Fredriksberg med omnejd.
  Men jag tycker det verkar som det blir nog så fint även på nya stället.
  Så bra att du enkelt fick ditt bibliotekskort, nu är läsningen räddad.
  Kram

 5. Väldigt vackra bilder som jag hoppas ger dig mycket glädje och inte bara vemod. Du har haft turen att bo nära vacker natur och samma tur har du nu. Det är klart att man vill upptäcka sin närmiljö så snart som möjligt men det finns nog så att det räcker till nya upplevelser tillsammans med dottern :D
  Kram

 6. Mirjam Halvarsson

  Nu blev det en liten nostalgitripp, en väldigt trevlig sån och de nya omgivningarna kommer också att ge dig stor glädje, det är jag helt säker på! Kram fina Paula <3

  • Sitter varje dag och ser fram emot bilder på kattungarna, det är ju så härligt även för att de påminner så mycket om Astrid och Torsten, bara två och i samma färger! Hoppas ni får lika stor glädje av dem som jag fick av mina! Kanske får någon ett nytt hem vad det lider…? Kramen!

 7. Vackert så att det nästan gör ont….
  Ditt nya Pörte med en liten uteplats , där kommer du att trivas bra.
  Bra att du ordnat med lånekort.
  Ha nu en härlig fredag!

 8. Tror du miljoner av saker att upptäcka där nya pörtet ligger. Härliga minnesbilder på vackra och doftande blommor. Måste ju bara säga att kurbitsblomman var otroligt vacker. ha en skön fredag nu. Kramar från nabolandet.

  • Tack bästa nabon, ja nu har jag bråda dagar, fast ändå inte. Men nu då allt blommar för fullt vill man passa på att vara ute dagarna långa! Dottern har semester och är hos mig, barnbarn och dito barnbarnsbarn hälsar ofta på, full rulle mao. Kram från nygamla pörtet

 9. Vilka helt underbara bilder! :-)
  Skönt att det löste sig så smidigt med lånekortet, ibland blir man positivt överraskad då byråkratin inte är så himla stel och strikt :-)

  Ha det gott!

 10. Bruket är ju som vackrast just nu. Helt otrolig blomrikedom överallt. Nu när det regnat så är ju dofterna också helt otroliga, man vill dra inåt av doften hela tiden men det blir lite problematiskt.
  Ha det gott i den berusande sommaren…….

  • Ja nu är sommaren som vackrast, o jag såg att även knotten hittat till Säfsen! Inga här ännu, bara enstaka mygg. Vi törs dock inte sova med öppen altandörr, hela nattfriden kan bli drabbad. Vi berusar oss vidare av rosen- och andra ljuva dofter.

 11. Fina avskedsbilder. Ser fram emot alla nya bilder från nya pörtet. :)
  Lånekort är bra att ha. Jag hade två lånekort förr. Ett i Alfta och ett i Bollnäs. Har ingen aning om var de tagit vägen. Nu verkar jag ha ett som gäller i hela länet via HelGe-biblioteket på nätet. Det verkar räcka med mitt personnummer så kan jag låna. Kunde även låna i Järvsö, när jag bodde där, utan att ens ha ett lånekort där. Smidigt är det i alla fall.
  Nu önskar jag dig en skön semester tillsammans med dottern. Hälsa henne också. :)
  Kramen.

Kommentera