Bloggen

Glassigt väder,,

Av
den
13 februari 2018

När jag hejat klart på svenska och finska sprinters i spåret och gratulerat allas vår dalkulla Stina till segern, ja då sken solen!
Glassigt värre!

Hänger med hänget vid tvättstugan och passar på att boka en tvättid nästa vecka.

Detta måste väga ton, och nu hör man faktiskt dripp dropp från istapparna, hur många soliga dagar innan detta brakar i backen?

Ljuset är mycket starkare än ögonen är vana vid, dessutom gör kontrasten mot den vita snön sitt till

Jag använder aldrig solglasögon för jag ser väldigt dåligt genom mörka glas

Så jag får kisa i solskenet, tur man kommit över åldern då några kråksparkar runt ögonen var katastrof!

Självklart måste jag fram och fota vid vattenfallet

Strömmande vatten, is och vit snö utgör en härlig kombination

Tog risken att få vattenstänk på kameralinsen..

Skoterspåren går kors och tvärs över byn

Här kommer någon att få skotta. Bakom snövallen gömmer sig både staket och grind och sedan en trappa upp till ytterdörren…det som göms i snö..

Nu vänder vi hemåt

Det är ju otroligt hur mycket livsandarna vaknar av en solig promenad!

TAGS

15 februari 2018

16 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  13 februari 2018

  istappar och snö är kanske bäst i foto.

 2. Svara

  BP

  13 februari 2018

  Stort GRATTIS till en helt underbart solig dag och Stina Nilssons OS-guld:-) Dina bilder är helt fantastiskt att titta på (framför datorn), men jag skulle inte vilja stå under det taket när snömassorna ramlar ned kan jag säga. Otroligt egentligen att taket håller. Det ligger ju några kilon snö däruppe…

  PS. Om du mot förväntan skulle tröttna på solen kan du skicka ner den till Täby. Använder heller inga solglasögon, trots att jag faktiskt har ett par slipade. Precis som du ser jag väldigt konstigt och oskarpt med dom, trots att de ha rätt styrka. DS.

 3. Svara

  Ditte

  13 februari 2018

  Vi hejade också på Stina och de finska åkarna idag. Och gladdes verkligen med stina i hennes fantastiska lopp. Så roligt!
  Trots att jag här har haft en solig men blåsig dag och +17 så njuter jag av dina vackra vinterbilder. En helt ljuvlig promenad där jag gärna gått med dig om det inte varit alltför kallt. (Mitt ansikte är skadat och behandlat och tål inte mer än sådär -12 och då måste det vara vindstilla. Men det finns ju mössor typ, “rånarluvor”….

  Så vackert du bor! Och med så mycket snö.
  Tack för den soliga promnaden tillsammans med dig.
  Kram!

 4. Svara

  Carita Liljendahl

  13 februari 2018

  Ahaa! Solen var hos dig 🙂
  Därför har den LYST med sin frånvaro hos oss!

 5. Svara

  "LillaSyster"

  14 februari 2018

  Oj, vilket häng på tvättstugan – livsfarligt då det brakar loss.
  Härligt soliga bilder hos dig – jag njuter! Ha nu en fin alla hjärtansdag min fina bloggvän! Kram

 6. Svara

  Anki

  14 februari 2018

  Ååhh … vilka härliga bilder! Precis så här på bild är vintern som allra bäst! 🙂 Visst var det kul att Stina tog guld – duktig tjej!
  Den ingången till huset är jag verkligen glad att slippa skotta. Jag såg ett norskt program på Kunskapskanalen igår – “I alla slags väder” – där var det också gott om snö. Det är en norsk serie och den finns på Play: http://urplay.se/serie/203449-i-alla-slags-vader
  Ha en fin dag!
  Kram

 7. Svara

  Gun

  14 februari 2018

  Njuter av vintern på dina bilder vill säga! Gillar den bäst på avstånd, nån vinter har vi ännu inte haft, det har inte varit minusgrader 5 dygn i streck, men den kanske kommer ?

 8. Svara

  ibod11 - Ingrid

  14 februari 2018

  Jag skulle gärna ha hängt med på den promenaden. Vilka härliga bilder 🙂 Jag fascineras alltid av vatten, is och de formationer som bildas så jag hade nog stannat en stund vid det forsande vattnet 🙂 Solen och glittret i snön tillför det där lilla extra som höjer humöret flera snäpp. Jag förstår att du njöt av din sköna promenad 🙂

 9. Svara

  Gunnel Moberg

  14 februari 2018

  Det ser ut som ett sagolandskap det du har fotograferat. Hur vackert det än är så är jag glad att jag inte är där. Kram

 10. Svara

  Lillian Flaskerud-Lillegård

  14 februari 2018

  Det er et håp om sol her også i dag, litt sprekker i skydekket. Værmeldingen har lovet litt solskinn i dag i alle fall. Herlige fossebilder du byr på. Et tips er å ha med seg klut til briller, de kan du pusse kameralinsen med om du får sprut på den når du er på tur. Jeg bruker heller aldri solbriller, det blir så rare farger på alt da. Ikke er det så enkelt å ta bilder med de på heller. Det er synd det er så dårlig vær i OL-byen. Ikke noe hyggelig når flere kommer på sykehus. Håper vi slipper det i alle fall!

 11. Svara

  Ama de casa

  14 februari 2018

  Vilka helt UNDERBARA bilder! Hur vackert som helst med snön och vattnet och solen och… Ja perfekta kombinationer alltså 🙂
  Inte alls så dumt med ett OS i en tidszon långt bort – då behöver man inte slösa bort en solig dag med TV-tittande samtidigt som man inte behöver missa guldkornen. GRATTIS till Stina!

  sv: Ja, vi är många bloggare här i Torrevieja, och många bloggläsare också som vi träffat och lärt känna via bloggen. På en bloggträff vi hade här så var vi över 30 pers med, och då är inte alla nere samtidigt. Och jomenvisst känner Ditte och jag varandra 🙂

 12. Svara

  Ama de casa

  14 februari 2018

  Glömde: Ha en härligt solig Alla hjärtans dag! 😀

 13. Svara

  Åke

  14 februari 2018

  Så härligt vackert du beskriver din dag både i bild och ord. Där du utsätter linsen för blöta gillas skarpt ? Jag har tappat räkningen hur många kameror jag badat med (oförvitligt) Köpte en sån där vattentålig till x antal meters djup och det blev bra bilder tills jag tog den till min badtunna… då pratar jag mer än droppar på linsen ? Vackra bilder du bjuder på, takdroppet påminner oss om ljusare tider? Jag bor granne med havet och fick lära mig fiska tidigt från min släkt så lutfisk är bara så underbart ? Min mor och mormor ja även farmor lade in själv från grunden… jag har inget recept men min sambo kan som riktigt kommer från ett fiskarsläkte. Min svärmor fyller 97 om en månad… hon är uppväxt på strömming ? Du vet: måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag och på söndag var det potatis till ? I somras var jag till fiskeläget där Johan höll till och de minns honom än fast han lämnade jordelivet på tidigt 70 tal… En bildinställning sitter uppe där.

 14. Svara

  Mia

  14 februari 2018

  Ljuvliga bilder, Paula!! Så där ska vintern se ut….med en föraning om den vackra vårvintern med takdropp…
  Kram på’re

 15. Svara

  Marja

  15 februari 2018

  Vilken härlig promenad och vackra bilder! När solen skiner på snön får man vårkänsla.
  Kram!

 16. Svara

  Anni

  15 februari 2018

  Vilka underbara vinterbilder du bjuder på! Fantastiskt mycket snö och så solskenet därtill. Ja, på bild tycker jag om vintern 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 345
 • 552
 • 1 609 693
 • 5 043
 • 65 049
Sök här