Bloggen Livets glädjeämnen!

Glittrande dagar

Av
den
16 mars 2018

Nu är det glassigt värre, ögonen bländas av starkt solsken och i kombination med kritvit snö är resultatet rinnande ögon. Och nej tack, jag hör redan alla säga att jag ska ta på mig solglasögon, men se dem gillar jag inte. Världen blir helt overklig, jag ser jättedåligt och trivs inte alls. Så jag kisar allt vidare och struntar i kråksparkarna som blir allt fler runt ögonen!

Titta vilken glad överraskning jag fann i postlådan!
Ett färgglatt vackert kort från andra sidan jordklotet, Vietnam, och ett handskrivet brev från nyligen återfunna barndomsbästisen!

Torsten vill följa med på promenad: “Vänta på mig!” jamar han höggljutt

Självklart blir han utskälld av Blinka som tycker han är en sölkorv..

Här kan många katter gömma sig..

Jag stannar och väntar

Ett glittrande glimrande “pörte” som tyvärr står och förfaller

Zoomar man kameran kan man se början till små videkissar i sälgen

Nu fick några grenar följa med hem, det blir lagom påskpynt när de förhoppningsvis börjar knoppa! Fast Torsten tycker de inkräktar på hans fönster-revir!

Även idag verkar det blir en kanondag, iskall natt som nu mildras när solen börjar värma.
Själv ska jag glimra och glittra på loppis, så jag önskar dig som tittar in en ljuvlig vårvinterhelg!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Astrid Larsson

  16 mars 2018

  Vi är så lika i mycket
  Jag skulle aldrig ta på mig solglasögon heller
  Mina ögon får rinna som de vill
  Vi är ju skapta så
  Här skiner solen idag och jag borde sitta ute i solen
  Men jag tror att det är kallt
  solen skojar med mig bara

 2. Svara

  "LillaSyster"

  16 mars 2018

  Jag som alltid har glasögon har valt som tillbehör att de ändrar sig efter ljuset – och det är så skönt! Men gillar man inte så får man kisa. Synd när hus förfaller. Underbara Torsten som går med på promenad, och du Blinka jag tror inte att det hjälper att skälla på Torsten….. =) Ja, du har mysiga och roliga djur du. Ha en bra jobbarhelg då! Kram

 3. Svara

  BP

  16 mars 2018

  Vilka helt underbara glittrande bilder på istapparna, som jag dock inte skulle vilja ha i skallen om man säger så. Använder nästan aldrig solglasögon när jag är ute, men sätter på clip-ons på mina läsglasögon när jag ligger i solstolen på balkongen. Gillar faktiskt kråkfötter, de ger karaktär:-) Det konstiga är att jag också har rinnande ögon under vintern när det är grått. Idag med strålande och värmande sol slutade dom rinna… Inte mig emot såklart.
  Bilderna på Blinka och Torsten är för sköna. När jag ser Torsten tänker jag osökt på katten Gustaf:-)

 4. Svara

  BP

  16 mars 2018

  Svar: Det finns faktiskt tvättkuddar från VIA även i Sverige sedan några år tillbaka. Men tyvärr håller dom inte lika hög klass som Ariels tre i ett. Förtvätt, huvudtvätt, sköljmedel “all in one”. Å tvätten doftar ljuvligt, jag lovar:-)

 5. Svara

  miatankar

  16 mars 2018

  Vilka häftiga istappar, inte kul att få en sådan i huvudet!

  Soligt har vi haft idag, men också isande vindar från Vättern! Men helt OK med en promenad i solen om man inte stannar upp för länge åt gången!

  Tonade gasögon skulle jag behöva, men glömmer ta på dom. Ljuskänslig är jag och just solsken på kritvit snö är jobbigt.

  Kort från Vietnam… det har jag aldrig fått. Ett vackert och intressant land jag besöke för cirka 15 år sedan. Min allra bästa semesterresa, faktiskt.

 6. Svara

  Åke Blomqvist

  17 mars 2018

  Så vackra bilder och snacka om hund & katt 🙂 Snygga bilder på istapparna med. Jag fick en fullständig redovisning av din plats i veckan av en arbetskamrat som bott i SCA stugor där nere under sportlovet, hon åker ofta dit på sportlovet berättade hon 🙂 Vad kul med brevännen från Vietnamn.

 7. Svara

  Anki

  17 mars 2018

  Härliga bilder … men hur blir det när all denna snö ska smälta bort!?
  Trevligt med brev från barndomsvän och vykort från Vietnam 🙂
  Ha en bra helg!

 8. Svara

  Anki

  17 mars 2018

  Många kramar till dig!

 9. Svara

  Ama de casa

  17 mars 2018

  WOW!!! Vilka vackra bilder med solen i istapparna! Ja, dom andra bilderna är ju fina dom med, såklart 🙂
  Lite taskigt att sabba Torstens plats sådär… 😉

 10. Svara

  dogladyn

  17 mars 2018

  Va roligt att Torsten väljer att följa med. Vad händer om ni får ifrån honom? Att han inte hinner med alltså?
  Härliga vinterbilder. Jag väljer solglas jag! Har så ljuskänsliga ögon och ser inget om jag inte har glasögon.
  /P

 11. Svara

  Ditte

  17 mars 2018

  God sen kväll. Läggdags här . Har haft svårt att kunna koma in på din blogg idag. Men jag gav mig inte. Envis, du vet.
  Jättevackra bilder och jag fastnade både för den med solen i istappen och Torsten ute i snön. Månne han tro ibland att han är hund. Blinka och torsten verkar trivas väldigt bar tillsammans, Så fina!
  Hoppas du haft en bra loppisdag. Själv har jag mött kinesiska muren i snö för första gången. En speciell känsla var det.
  Tankar till dig.
  kram!

 12. Svara

  Ninni

  17 mars 2018

  Vilka härliga bilder du har! Jodå, jag har sett att det är fint väder jag med. 😀 Men ingen promenad förstås. Och vi har också en istapp. Men fy vad tråkigt med pörtet som står och förfaller. 🙁 Sånt är aldrig roligt att se. Men snyggt med alla istappar där. Jag tycker det är fint med istappar men jag vill ju helst inte se dem på mitt hus för då läcker det ut mycket värme uppåt och det är inte bra.
  Igår var jag hos Ellinor och diskade nyflyttat porslin och städade alla köksskåp då städfirman hade “missat” att städa ur dem. Huvvaligen vilka snuskiga skåp! Hennes lägenhet i övrigt är ljus och fin och hon har fått nymålat och tapetserat nästan överallt.
  På eftermiddan följde jag med pappa på underhållning och fika och fick höra fin musik.
  Idag har vi blivit sittande framför tv:n hela dan och sitter där än (sambon) för det är bandyfinal. Jag får väl ta tag i middagsmaten om vi ska äta innan det blir natten. 😉
  Kramen.

 13. Svara

  Gärdsmygen

  18 mars 2018

  Å vad jag tycker om Sixten! Fast jag bara sett honom på bild 🙂

 14. Svara

  Gunnel Moberg

  18 mars 2018

  Jag gillar inte heller solglasögon, , men tyvärr måste jag nog börja använda sådana ändå. Jag ser nästan ingenting när jag kommer ut i starkt solljus. Trevlig helg.

 15. Svara

  Marja

  19 mars 2018

  Åh, så vackra bilder. Istapparna glänser i solen och Torsten i snön är så mjukt och fint. Jag hade solglasögonen på mig i dag när jag var ute… eller jag har såna där glasögon som blir mörka i ljuset. Fotokromatiska kallas dem och de är bra, för färgen försvinner ganska fort när man kommer in.
  Du frågade hur memma smakar. Den är sötad med lite sirap och malt i sig är sött, men det är ju sockret som man strör på (om man vill) som ger den största sötman. Jag sockrar aldrig, utan äter en liten klick med grädde och jag tycker det är gott. 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 150
 • 189
 • 1 654 984
 • 5 128
 • 66 118
Sök här