Bloggen

Grannsamverkan

Av
den
3 oktober 2015

1-P1070210

Här ser ni tre söta tjejer på vift, hon i mitten lystrar till namnet Blinka, äldst, minst, och ettrigast!

Idag gick vi om varandra vi granntjejer, Blinka fick vara hos henne några timmar medan jag var på loppis.
Numera är det så mycket kunder att det är svårt att ha hund i lokalen.
När jag kom hem på eftermiddagen var det grannens tur att åka på jobbpass, så då tog jag med hennes jyckar på promenad

Kanon när man kan hjälpas åt!

1-P1070181

Måste passa på att visa vilka kostigar min svampplockande väninna och jag åker på då vi är ute “på skogen”..

1-P1070195

Kostigen tog oss till Kölaråsen, en liten högtbelägen by där jag bodde under ett par år i slutet av 90-talet

1-P1070196

Vi bodde inte i detta pittoreska gamla hus, utan i byns gamla skola som inte alls var en lika gammal och vacker byggnad.

1-P1070182

Häruppe finns dock flera gamla hus och rior, nästan som ett Skansen i miniatyr

1-P1070189

Och i skogens famn har någon gått och tappat galoschen!

1-P1070180

De vackraste svamparna är inte ätliga!

Imorgon blir det kanske en ny skogsrunda. Jag kämpar mot en förkylning men tror jag går segrande ur striden med hjälp av medicin i lagom dos, den heter Famous Grouse och smakar inte alls som medicin brukar utan tvärtom mycket smakligt!

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  3 oktober 2015

  Det är bra med hjälpsamma grannar. 🙂
  Jag har inte kommit iväg ut i skogen än… känns tomt på nåt sätt men vad göra när gubben inte vill följa med. Kanske mor och jag åker upp till deras stuga nån dag till veckan och tittar efter svamp. Ja jag får väl gå i skogen medan mor stannar vid bilen eller i stugan. Min pappa är en vecka på korttidsboende så mamma får sova ut och gissa om hon sover! Skönt för henne att få vila ut.
  Här har vi gjort höst med alla uteblommor idag. Känns för himla korkat att kasta alla blommor som blommar men vi har mest pelargoner så dem har vi knökt in i matkällarn där de ska få vila ett tag. Har en massa skott i glasburkar också för att få till rötter så jag kan plantera dem sen och ge bort till våra nysvenskar.
  Ha en skön helg!
  Kram.

 2. Svara

  Titti Melender

  3 oktober 2015

  Åh så fina bilder! Vad skönt att man har hjälp när man behöver! <3

 3. Svara

  "LillaSyster"

  3 oktober 2015

  Bra medicin du har fått tag i.
  Visst är det underbart med bra grannar. Vi är också lyckligt lottade med det, här hjälps vi åt att vara kattvakter när någon ska åka bort. Absolut det bäst både för katter och hundar att vara kvar i hemmet och omgivningarna den är van vid.
  Fina bilder på svamparna där i mossan. Jag undrar bara hur man kan tappa en galosch eller en sko…. det är ofta man ser det utmed vägkanter och i skogen.
  Men sist då jag gick hem från stan hade någon tömt hela sitt skoförråd på trottoaren, där fanns både höger och vänster av samma sort och många sorter var det! Ha nu en härlig söndag :party: Kram

 4. Svara

  BrittMarie

  3 oktober 2015

  Så kul att det är sådan kommers på ert loppis! Då har du fullt upp, när du springer omkring i skogen också. Så mysiga husen är, där ni går omkring.
  Ronja är allt husses katt än så länge. Det är ju han som är mest hemma. Nu har jag förstås varit hemma fredag och lördag, så jag börjar också ligga bra till. Hon blir tryggare och tryggare för var dag hos oss. Det har nog varit annorlunda på katthemmet, med så många andra katter att passa sig för. Än så länge är hon innekatt. De sa att hon bör vara det i tre veckor, innan vi börjar släppa ut henne. Själv tänkte jag innekatt över vintern, men vi få väl se hur det går.
  Ha det så bra i höstvädret.
  Kram

 5. Svara

  Gun-San

  4 oktober 2015

  Skogen är ju som terapi, kände det då vi var i Finland, men jag fick också närkontakt med dom hemska älgflugorna, dom fanns inte när jag var barn, bord ha kommit ihåg så äckliga kryp. Den där medicinen kan jag också tänka mig.. :party:

 6. Svara

  Ruth

  4 oktober 2015

  Tur man har vänner att byta tjänster med och att båda har hundar. Härliga skogar att vandra omkring i, fina bilder. Gillar också gamla hus, men sova där en natt skulle jag tacka nej till haha, är nog mycket som lever kvar i dessa gamla väggarna.
  Kram vännen.

 7. Svara

  Raija

  5 oktober 2015

  Nostalgi är det verkligen med dessa gamla hus. Min mormor bodde i ett omålat gammalt hus från mitten av 1800-talet i Finland, långt inne i skogen. Huset var större än den här på bilden.

  Fint att ha grannar som man kan byta tjänster med och få hundvakt när det behövs. Vi har samma tur att vi har väldigt snälla grannar.

 8. Svara

  Bia

  5 oktober 2015

  Härligt när grannar hjälps åt. Du har ju inte så många grannar som jag, på nära håll. Men här är det svårt att få kontakt. När jag inte kom in i tvättstugan (fel på nyckeln) tänkte jag att någon granne kunde hjälpa mig, men se det gick inte! Här är vi misstänksamma!

  Riktigt snygga svampar! Synd att de är oätliga. Men det är som med människor, de vackraste kan ibland vara giftiga… 🙂

  Nu tar vi och kryar på oss!
  Kram från en annan sjukling!

 9. Svara

  Gunnel

  5 oktober 2015

  Vilka vackra bilder! Sån tur att ni kan hjälpas åt. Det behövs ibland. Den där medicinen har jag hört talas om men jag visste inte att man kunde köpa den på Apoteket. Fick du den på recept? Skål!

 10. Svara

  Kicki

  5 oktober 2015

  Vad trevligt att ni kan hjälpa varandra.
  Den skogsvägen hade jag nog inte vågat ta med vår bil.
  Fina bilder som vanligt. Stod stugorna tomma?
  Loppis, ja. Jag funderar på att hyra bord på Coop i Borlänge, som har loppis varje lördag.
  Kramen

 11. Svara

  Malin

  6 oktober 2015

  Superbra att hjälpas åt!!!

  Idag har vi superfint väder och jag har lust att checka ut tidigare fr jobbet då det är lite lugnare. Blir sugen på att gå ut och fota när jag ser era promenader.

  Kram

 12. Svara

  Eva-Lena

  6 oktober 2015

  Du är då en äkta stigfinnare! Dessutom lyckas du fånga allting så fint med kameran. De vackraste hus jag vet är just gamla grå timmerhus.

  Vi har ett timrat (modernt, uppfört 1983) härbre på vår stugtomt som kommer ifrån Finland fick vi veta. Det har förra ägarna släpat i delar/stockar över isen vintertid eftersom det inte fanns någon väg till vår halvö då. Tyvärr är det laserat/betsat i brunt, men har ändå blivit härligt åldrat på vissa ställen.

  Tack för trippen!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 404
 • 574
 • 1 610 314
 • 5 043
 • 65 061
Sök här