Bloggen

Klippt var det här!

Av
den
1 april 2011

I morse var åter en mardrömsmorgon fast av ett helt annat slag…
Jag vaknade då Hasse ropar från köket: “Nu är rörmokaren här!”
Iik, kommer han så tidigt, tänkte jag då…
Han var nämligen här igår för att fixa våra rinnande vattenkranar men behövde reservdelar så han skulle återkomma idag.
Nå, ingen större skada skedd tänkte jag, jag gör väl entré i min snyggaste plysch-morgonrock i himmelsblått..
Men, då hör jag Hasses röst: “Ja o så har vi problem på toaletten, den står och brusar när vi spolat!”
Men hallå, han kan ju inte börja fixa det innan jag hunnit med ett toabesök!!
Men, det var för sent tänkt, han var redan på väg till toa…
Jag låg blixtstilla i sängen för att inte fresta på blåsan mer än nödvändigt men det var svettiga minuter innan han var klar där!
Puh..vilken pärs!
Har du hört talas om aggressivt vatten?
Grrrr, det har inte jag! Men enligt rörmokaren är det vad vi har här!
Det betyder att vattnet orsakar att packningarna nöts och att det blir fläckar och avlagringar i diskhon.
Jisses, undrar om vi har radioaktivt vatten…

Sen var det dags att sätta sig i frisörstolen!
Jag har grunnat länge nu, och bestämt mig, den långa kalufsen ska bort!
Jag har ont i armar, axlar och händer och det känns inte ett dugg skönt när jag ska tvätta och borsta håret. Dessutom har jag ändå alltid håret uppsatt i en tofs!
Snart blir det (i bästa fall) sommar och blötdjuret ska simma. Mycket opraktiskt då med lång hårman…

Frissan var onekligen lite orolig över att jag plötsligt skulle ångra mig, hihi, men jag lovade att så inte var fallet!

Visst känns det jättekonstigt, jag har ju haft långt hår i flera år nu, men ack så skönt!

Lyckas man inte banta på annat sätt så kan man ju alltid klippa av sig ett par kilo! Här ligger mina spikraka “lockar” som nog räcker till några skatbon..

Titta vad min duktiga make har för sig idag på sin lediga dag!
I morgon ska nämligen nyinköpta gardiner upp i rummen, nu ska våren göra entré om inte utomhus så åtminstone inne i pörtet!

Önskar alla en härlig helg, hoppas ni inte blev alltför mycket lurade idag!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Gun

  1 april 2011

  Ja du, jag hade långt hår ner till rumpan mellan 15- 40 år, sen bestämde jag mig för att klippa mig, till min mans stora sorg, hade din nya längd i början sen blev det kortare och kortare nästan stubb, nu har jag lite mer hår igen…

 2. Svara

  annette

  1 april 2011

  Wow, det var en revolutionerande händelse, förstår att steget var enormt stort att ta, för Du hade så fint långt hår, men det bev en snygg längd och en väldigt fin frisyr.
  Nu kan Du bada och njuta och bara “skaka” till lite knoppen så är håret och frisyren klar;)
  Har ju ingen “Hasse” som tvättar fönster, och jag vägrar att hålla på själv numer, så min fönsterputsare kommer den 16;e april och gör det vårfint här hemma;)

  Hoppas vi får ngt bättre väder i helgen!

  Ha det så gott!

  Kramar!

  annette

 3. Svara

  TT

  1 april 2011

  Wow, vilken grej! Så snygg det blev med nya frillan!!
  Och vilket gott recept i förra inlägget, det ska testas!
  Ha en trevlig helg, kram!

 4. Svara

  BrittMarie

  1 april 2011

  Det var helt otroligt vad långt hår du hade! Så förstår jag att det blir väldigt mycket mer lättskött nu. Fint blev det också!
  Fönsterputsningen skjuter vi på ett tag. Vi ska ju måla om huset, så då har man anledning att låta bli ett tag till 😀 Under tiden får man väl försöka bearbeta sin gubbe 😎
  Ha en fin helg!

 5. Svara

  Ninni

  2 april 2011

  Jag trodde Hasse första april-lurade dig med att rörmokarn kom. 🙂 Tur du inte hann kliva upp då när han började inne på toan. Jo, jag har hört talas om aggresivt vatten nån gång.
  Vad långt hår du hade! Jag trodde inte att det var SÅ långt. Men vilken härlig frisyr du klippte. Ser fräscht och ungdomligt ut. Och säkert mycket mer lättskött och det blir billigare med hårschampo också. 😉
  Usch, prata inte om fönsterputsning. Mina fönster är så skitiga så jag lider när solen skiner för då syns det så väl. Men än är det ingen större idé att jag lägger ner jobb på att putsa fönster för det håller inte länge den här årstiden. Jag skjuter på det ett tag till och gruvar mig som f-n för all värk fönsterputsningen ger mig.
  Ha en skön helg!
  Kram.

 6. Svara

  Ragnvi

  2 april 2011

  Morning du nyklippta! Modig du! Men såå bra det blev! Jag har mina funderingar jag med…har sparat ut håret under nåt år nu men…blir nog att jag gör som du! Men då måste jag börja föna o dona igen…aaa…..kan inte bestämma mig!
  Är en jäkla tur att landstinget betalar våra glasögon…jag hade inte råd annars! Hemma får jag klara mig med såna där billiga du vet…
  Kramen!
  Ragnvi

 7. Svara

  Ragnvi

  2 april 2011

  Förresten…skulle det där med toan hända mig på morgonen…då blev det total katastrof…..av nummer två!
  Kramen igen!
  Ragnvi

 8. Svara

  Malin

  2 april 2011

  WOW Paula vilket lyft m nya frisyren! Du blev jättesnygg! Det kommer att vara mycket lättare att sköta det, hoppas du kommer att trivas!

  Sist jag var hos frissan klippte jag 10 cm så nu kan jag inte sätta fast det i svans å andra sidan så tycker jag att det blir mer frisyr som passar mitt ansikte nu.

  Undrar om maken skulle tänka sig att tvätta ngt köksfönstret så jag får sätta upp min vår/sommargardin, det skulle kännas upplyftande. Tyvärr blåser det som tusan nu.

  Trevlig lördag!

 9. Svara

  Christina

  2 april 2011

  Jättesnyggt!!!
  Det är härligt att klippa av sig håret och det blir så mycket lättare att sköta också 😉
  På ta om vatten.För ett par år sedan så campade vi på Öland och där hade vi satt oss på en resturang för att beställa in 2 öl.När vi fick ölen så sa jag till Ari att han måste gå in och be om nya glas för våra var inte diskade.Han gick in,men kom tillbaka och kände sig som en idiot.Det är ju deras vatten som innehåller så mycket kalk att glasen ständigt ser skitiga ut fast de är nydiskade.Där tror jag vi blev klassade som dumma turister.

 10. Svara

  Anki N

  2 april 2011

  Who vad du är tuff Paula, men de blev snyggt, jättesnyggt. Men de blir ju jobbigare att hålla de snyggt nu när du har kort frisyr. Fast nja de e ju inte så kort så de går kanske med lite vanligt ruft…klart!! fniss.

  De var en jädra rörmockare då, till att ränna tidigit hos folk, fast ja de börjar väl vid 7 så där. Tur du kunde hålla dig annars hade blivit blött i sängen.

  Kramiz antar du sitter vid TV:en nu, de gör min gubbe o jag väntar o väntar för vi ska åka bort till brossan o mossan med.

 11. Svara

  Kicki

  2 april 2011

  När jag började läsa om din morgon så var jag säker på att Hasse skulle säga April April. Men det var ju på blodigt allvar 😉
  Oj, så jättelångt ditt hår var. Kunde du inte behållit de avklippta hårmassorna och låtit en hårkulla göra nåt vackert minne av lockarna.
  Snyggt blev det nya iaf. För oss vanligt korthåriga, så är ju det där också långt hår. Men allt är ju relativt.
  Kramen!

 12. Svara

  Kristina

  2 april 2011

  Skönt att få droppet fixat, men förstår ditt morronkissdilemma;) Hit kommer rörmokaren på måndag morron, vi har problem med avloppet på den mest använda toan.
  Men duu så fin du blev i håret me like! Så bra med en händig man, här finns det en också, om man frågar snällt 😉 Ha en skön lördagskväll vännen! Kraaam!

 13. Svara

  Gunvor

  2 april 2011

  Meen va fin du var i kort hår också. Jättesnyggt blev det! Du har så härligt tjockt hår ser det ut som. Men det blir nog tjockare när det blir avklippt så där. Snygg färg också. Tufft gjort! Själv är jag kortklippt.
  Härligt med en egen fönsterputsare. Och nya gardiner..härligt!
  Må så gott i Pörtet! Kram.

 14. Svara

  Mia

  2 april 2011

  Men Paula, så snyggt det blev med håret!!! Wow!!! Och lite modigt faktiskt *L*
  Hörru när mannen din har putsat klart, så finns det fler fönster här ;-))
  Renar ja….kom och hämta! Det finns flera hundra här uppe, varje tur på väg till och från jobbet så får jag kryssa mellan dom…men nääääää, jag gillar INTE renkött, möjligen rökt eller i form av korv, men annars inte…*ryser* Men jag gillar ju inte får eller lamm heller för den delen…
  Kram på er i Pörtet!

 15. Svara

  Monica

  2 april 2011

  Vågat Paula!! Jag har kanske hälften av din längd på håret och har funderat och funderat…. Ska nog ta och bestämma mig en dag för att låta saxen göra sitt.
  Du blev jätte snygg i nya frillan 😉

 16. Svara

  britten sa

  3 april 2011

  När jag var 18 klippte jag för första gången av mig mitt långa år….sen har det fått växa i perioder..just nu så är det på väg att bli kort igen ..tar det i etapper …du blev jättesnygg i ditt korta ny friserade hår.

  Tack för alla boktips som jag suger åt mig

 17. Svara

  Snigel

  3 april 2011

  Så snygg du blev i håret! 😛

  Och visst är det skönt och lättskött med kortare hår? Även om man river sig en del på halsen när man borstar det de första dagarna…

 18. Svara

  Punatukka

  4 april 2011

  Om det gick så skulle jag hoppa jämfota i stolen över hur snygg din frisyr är.Klart det känns konstigt men man vänjer sig snabbt…Nu är det bara att ruska på huvet så är du klar 🙂 Jag hade långt hår när ungarna var små och minns att dom nästan inte kände igen mig när jag klippte mig kort,kort,tsss!
  Susar vidare i cybern…ha det gott allihop,kraaaaam!

 19. Svara

  Eva-Lena

  4 april 2011

  Alltså: Jag är mållös! Hur kan du klippa bort ditt fantastiska hår!? Jag älskar långt hår, och håller på att kämpa ut mitt, just för att det är så jobbigt med kort hår. Men det klart så långt som du hade kan nog vara jobbigt det också. Jag tycker att din nya frisyr blev fin, men ditt lååååånga hår; VILL HA!

  Kram och tack för dim fantastiska blogg, korthåring (fast ditt är fortfrande längre än mitt) 😉

 20. Svara

  Doris

  6 april 2011

  Grattis till din nya frisyr ! Tufft gjort 😉 .
  Gillar också dina nya gardiner och de matchar ju bilden på väggen ;-).
  Sköt om dig !
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 548
 • 590
 • 1 641 829
 • 5 101
 • 65 753
Sök här