Bloggen

Halta-Lottas krog…

Av
den
29 oktober 2009

Halta-Lottas krog, nä, men Halta-Paulas Pörte kanske?
Tur jag har mina bad två gånger i veckan, för nu blir det inte mycket promenader!
Igår klämde sjukgymnasten på min häl och domen var: Inflammation i hälsenan.
Och? undrade jag, vad gör man?
Väntar tills det går över, var det lakoniska svaret jag fick…
Jag tänker knapra i mig makens kvarvarande anti-inflammatoriska tabletter för på måndag åker han iväg några dagar och då har jag två hundar att rasta, flera gånger om dagen!

Att gå utan att sätta ner hälen, ja, det kan nog bara balettdansöserna, inte jag!
Någon som har erfarenhet av onda hälar och vad man kan göra för att påskynda läkningen? Alla tips på huskurer, humbug, trollkonster och häxbrygder är välkomna!

Efter en lång period “inne i dimman” har solen återkommit ett par dagar. Så här ser det nu ut hos mig i södra Dalarna

Halta-Lotta har tagit sig upp på promenadstråket.
Inte mycket höstfärger kvar, björkarna står kala och fryser förutom kanske en sista tuss med löv som klänger sig kvar på dom översta grenarna

Utsikten däremot blir ju bara vackrare när lövträden inte hindrar sikten.

Men det var ju de sista höstfärgerna jag skulle fånga med kameran, och visst finns dom!

Himlen är knallblå

Hittar ett riktigt praktexemplar

även vissna löv kan vara konstverk

Lärkträdet lägger man inte mycket märke till på sommaren men vilken vacker höstkostym det har!

Surt sa räven….

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Eva-Lena

  29 oktober 2009

  Jösses, du överträffar dig själv med fotograferingen hela tiden! Lärk tycker jag i o f s alltid är vackert, men höstskruden var mäktig.

  Illa detta med din hälsena, speciellt som det är svårt att vila när man har hundar att rasta. Jag har ingen patentlösning, men stretching är ju alltid bra, och så ska man väl se till att hålla sig varm.

 2. Svara

  åsa

  29 oktober 2009

  Enda “tips” jag har för att avlasta hälen, det är ju att använda kryckor, men det förutsätter ju att man ett par förstås…
  Hoppas du blir bättre i din häl för det är ju inget vidare att vara tvungen att belasta, vilket du kommer att göra vid hundrastningarna..
  Ja, visst är lärkträd fina, är inte de det enda barrträd som ändrar färg?
  Dottern har ett stooort lärkträd på sin tomt och det är så vackert.
  Ha dé!/Kram

 3. Svara

  Anki

  29 oktober 2009

  Mmmm..de där lärkträdet hade verkligen en annorlunda höstkostym. Kanonfint.
  Hösten är en fin tid, men hur länge pågår den igentligen, när säger vi “nu är det vinter”!!
  Tyvärr har jag inga förslag till din häl….de är ju dumt när värk sätter sig där, alltså fötterna är man ju i mest behov av när man ska använda kroppen i framåtgående tillställning. Vilket j…elände. Stackas du!! Hoppas du kommer på nått som skyndar på läkningen.
  Kramiz Anki N

 4. Svara

  Gunvor

  29 oktober 2009

  Åhh stackars halta Paula. Jaa du fötterna behöver man ju hela tiden för att förflytta sej, så det blir nog riktigt jobbigt för dej att rasta dina vovvar. Men det brukar lösa sej! En katt kan ju ha låda inne men det går ju inte för en hund eller två. Hoppas det fixar sig.
  Vackra höstbilder bjuder du på. Jag är väldigt förtjust i rönnar.Dom är så vackra alla årstider och i år har dom varit enormt bärrika på sina ställen. Men här hos mej finns det nästan inga bär på rönnarna. Såå synd tycker jag för dom lockar ju till sej sidensvansarna också och tycker jag är så vackra. Din rönn är super!
  Ha det så gott som det går med onda hälar!Kram!Kram!

 5. Svara

  Doris Eriksson

  29 oktober 2009

  Vilka fina bilder ..å vaa mycke rönnbär..
  Hoppas din häl blir bra fort
  Mvh
  Doris

 6. Svara

  Ingegerd

  29 oktober 2009

  Det var verkligen ledsamt med Din hälsena! De råd Du fått här bland kommentarerna är goda tycker jag. Och de stackars hundarna, har de fått rävskabb! Klåda är ju så plågsamt både för djur och människor. Hoppas nu att även Loppan blir fri med nästa spruta.
  Sedan är det ingen katastrof om hundarna ett par dagar får hålla till godo med korta rastningar.

 7. Svara

  Malin

  29 oktober 2009

  Jag gillar rönnbären precis som du fotat dem, röda rönnbär o bruna grenar. I år var det så lite rönnbär så de är uppätna av fåglarna nu.

  Jag hade mycket problem m mina hälsenor när jag var i tonåren och tränade längdskidåkning. Jag minns att det enda som hjälpte var vila vila vila, MEN jag tror nog också att jag hade ätit lite smärtstillande inflammationsdämpande för att påskynda. För två år sedan hade jag inflammation i ett ledband i foten och jag tyckte Pronaxen hjälpte bra.

  Oj oj vi börjar låta som gamla skröpliga tanter! 😉

  Kram

 8. Svara

  Anki

  30 oktober 2009

  Skärvor betyder lycka!! Vad skönt du sa det – hade inte en aning faktiskt!!!
  Hoppas din häl är bättre idag…och att Ni får en skön o mysig Alla helgonhelg.
  Kramiz Anki N

 9. Svara

  Ulla

  30 oktober 2009

  Nu har jag läst ikapp några av de senaste inläggen. Visst är hösten vacker med alla sina färger. Mitt favoritträd är nog rönnen. Jaha ett litet Stockholmsbesök har hunnits med. Den lilla hon var ju bara så söt. Men sen vet jag inte om det var så bra att AIK vann. Vi som bor i Göteborg håller ju i dagsläget på Blåvitt nu när slutspelsmatchen närmar sig. Slutspelsmatchen är ju mellan just AIK och Blåvitt. Önskar dig en go fredag!

 10. Svara

  Nilla

  30 oktober 2009

  Hur går det för Halta Lotta? Hoppas att det har gett med sig. Vilka härliga höstbilder du har.
  Kram

 11. Svara

  Monica

  30 oktober 2009

  Aj, aj, aj för ond hälsena. Hur ska du kunna gå utan att trampa ner hälen – det går ju inte :nervous:

  Vilka fina foton du tagit av hösten. Hösten är finare på bild än i verkligheten… i alla fall i min verklighet. :cursing:

 12. Svara

  BrittMarie

  30 oktober 2009

  Oj då. Hoppas du kan vila hälen i helgen innan maken åker iväg. Jag läste någonstans att det kan lindra med ett inlägg i skon, så hälen kommer upp lite. Stadiga skor har du säkert redan.
  Fantastiskt fina bilder som vanligt i din blogg.
  Jag återkommer angående Igelkottens elegans. Än har jag inte läst 100 sidor, så det får väl bli mitt första mål.
  Kram

 13. Svara

  Marketta

  31 oktober 2009

  Ojojoj, vilken tjocka det har varit. Men nu har ju dom här sista dagarna varit riktigt fina.

  Snygga bilder.

  Kramizzar
  Marketta

 14. Svara

  Mia

  31 oktober 2009

  Mmmmmm, villka härliga höstbilder, härligt att se nu när det knappt finns ett löv kvar här 🙂
  Tyvärr kan jag inte erbjuda nåt tips ang din hälsena, mer än att du får nog träna på att gå som balettdansaren…!!! 8)

 15. Svara

  britten

  31 oktober 2009

  Som vanligt tack för boktips..uppskattas ska du veta…Ser att du varit i stora staden och hälsat på ….hoppas du hade det riktigt skönt…

  Jag har också jätteproblem nu med inflamatioener både i arm och nacke och höft…suck !….men men…” en gör sä gött en kan typ “….

  Så härligt vackert du bor och alltid inne hos dig längtar jag upp till gården.

  Önskar dig och de dina en fin helg
  / Kram

 16. Svara

  marma

  31 oktober 2009

  Åhh, så har jag aldrig sett ett lärkträd förut – såå vackert!

  Tyvärr så tror jag inte det finns nåt mirakelmedel mot din hälåkomma. Det är nog vila som gäller men det kan ju bli besvärligt när hundarna ska ut.
  Jag är också haltande för närvarande – inte kul. Det verkar vara en spricka i benet strax ovanför fotknölen. Jag blir så irriterad när det tar tid at röra sig men det är väl inget annat att göra än att vänta på bättre tider!

  Önskar dig en skön helg/marma

 17. Svara

  Ninni

  31 oktober 2009

  Åh, vilka underbara höstbilder! Det har en fördel med hundpromenaderna och det är naturen du får se. Hur man botar inflammerade hälar vet jag inget om men någon salva som är inflammationsdämpande kanske kan vara till hjälp? Fråga apotekspersonalen för de brukar kunna sånt där. Annars är det vila och högläge kan jag tänka mig. Blir mycket läsning nu då?
  Kram och tack för att du delar med dig i både bild och text.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 421
 • 574
 • 1 610 331
 • 5 044
 • 65 061
Sök här