Helgen sprang förbi

Värst vad helgerna har bråttom nuförtiden, dom bara springer förbi utan att man hinner ikapp!
För mig är ju dagarna ganska lika här hemma, men det är på helgerna man lever upp när även gubben är ledig!

Här är udden, min nygamla kontemplationsplats, inte lika nära som ån i Björsjö förstås, den var ju på tomtgränsen, men bara ett par hundra meter bort och det duger gott!

Jag har nu samlat på mig ganska mycket foton att njuta av nu när färgprakten försvinner i en farlig fart.
Idag var det allt annat än mysigt väder, bara ett fåtal grader och dis och duggregn. Det är det allra tristaste väder så jag hoppas faktiskt på snö som jag sett har fallit lite längre norröver.

I fredags däremot, strålande sol och knallblå himmel, helt underbart….och det vet vi ju att underbart är..kort!

Katterna har skött sig exemplariskt flera dagar nu och det tackar jag särskilt för. Jag tror de måste känna på sig när vädret är dåligt för idag har det knappt lyft en tass för att förflytta sig, allra minst be att få gå ut!

Jag har hållit maken i arbete under helgen med att sätta upp tavlor och lampetter och annat smått och gott, med varierande resultat, alltid tar något slut och något är trasigt och….ja ni vet, men visst börjar lägenheten kännas som ett riktigt hem!

0

9 Comments:

 1. Egentligen är det det där små sakerna i hemmet som tar längst tid att få på plats, de stora (möblerna) går mycket fortare…men så blir det ju lite mer hemkänsla med saker och ting som man älskar….
  Ja usch, här har det också regnat idag men även här i närheten har det fallit snö, om än inte i några mängder…jag skulle vilja ha såna där friska, soliga höstdagar innan vintern kommer…
  Stor kram på dig, finaste du!

 2. Det kan inte vara lätt för dom små liven med en flytt. Och dessutom en trappa upp.Hoppas att har börjat känna igen var dom bor och snart hittar dom egna små revir.Hoppas att ni trivs! Och du Paula har hittat några kompisar att fika o gå hundpromenader med.Ha det gott Kramen Lisa.

 3. Ja helgerna går alldeles för fort. Fina bilder:)

  Kramiz

 4. Ja nog rusar helgerna förbi allt. Men för mig som har gubben hemma för jämnan nu så rusar även vardagarna förbi. Vet inte var tiden tar vägen. Fort går den i alla fall.
  Härliga höstbilder! Vi fick ju vinter vi… men inte har jag fått till nån blogg inte.
  Nog är det typiskt att saker och ting tar slut eller är trasigt då man är mitt i och vill bli klar med något. Tja, det är väl inget som springer ifrån Hasse nu under veckan så han får väl ladda upp till nästa helg. ;-)
  Kramen.

 5. Mana inte hit den där snön, den vill jag inte se på länge än. Möjligen dan före dopparedan ;-) . Sen kan den försvinna lika fort som den kom. Har för mig att du skrev en gång om att se på rönnen hurdan vinter det blir. Men kommer inte ihåg vilken av versionerna du gick efter. Det kan man ju sen tvista om hur länge som helst vilken av dom som är den rätta :mrgreen: .

  Krammizzar
  Marketta

 6. Nu när jag har följt era flyttar ett antal gånger och sett den ena fantastiska bilden efter den andra på de respektive omgivningarna så trodde jag inte att det kunde bli lika vackert men ack vad jag bedrog mig! Jag dreglar nästan över fotot på din kontemlationsplats…..guuuuud så skööööön den ser ut,mmmm! Det andra fotot tar andan ur mig,vilken oootroligt fin och vilken färgprakt…..gosh! Du är verkligen en makalös fotograf :smile:

  Det måste kännas skönt att det börjar bli ordning på pörtet.Jag ser nyfiket fram emot ett hemma-hos-reportage,tsss!

  Nu ska jag plocka upp hakorna från golvet och “fånga dagen”….vädret är skit, på ren svenska, så det får bli hemmapyssel .Just nu är jag inne i en vill-ändra-fas och vill ändra på allt men det ska helst vara gratis,hehehehe! Så jag återvinner/ändrar om det jag redan har. I källaren hittar jag fortfarande grejer fast jag trodde att det mesta var bortrensat.Vissa grejer kommer jag inte ens ihåg,tsss.Hittade t.ex en hylla som jag tänkte prova att “måla” med kaffe…kul att se hur/om det funkar.Blir det bra så åker den tillbaks i källarmörkret tills jag får nästa “ljusa” idé ;-)

  Slutpratat för idag :smile: Önskar er alla,två o fyrbeningar en skön början på veckan,kraaaam!

 7. Men åhhhh sötaste bilden med hunden o katten, nästan som Blinka o Torsten!

 8. Svar: Vi behöver färg på vintern!!! Så är det bara…att enbart bära svart blir man ju lätt deprimerad av, tycker jag….nä, fram med färgerna, glädjen, värmen!!! :-)
  Kraaaaam!

 9. Underbar bild på de två vännerna, “lånar” den ;-)

Kommentera