Bloggen

Höns, katter och kaniner

Av
den
25 juni 2017

Tre tama kaniner möter mig på granngården. I år går de lösa, har ett underbart liv med massor av bon inomhus och utomhus.

Man kan nästan se ett visst släktdrag… :mrgreen:

..och vackra blå ögon! Tyvärr känner jag inte till ev. namn på dem, men så behöver jag ju inte ropa på dem heller…Blinka struntar i dem och de i henne. Ingen närkontakt överhuvudtaget.

Hönsflocken är decimerad på grund av glupsk räv, nu släpper jag inte ut de återstående utan de får hålla till i hägnet.

Fin är han, tuppen, och han tar väl hand om sitt lilla harem på tre hönapönor.

Kommer du ihåg den uttråkade jycken som tycker att jag bara fotar och fotar… Nå, här har hon demonstrativt lagt sig på vägen för att visa sitt missnöje 😆

Hon blev inte mycket gladare när jag bad henne posera vid präskragarna..

Nu har midsommaren varit och farit, vi stannade hemma och det gjorde vi klokt i, jag hörde att det var massor av folk på firandet, och även otaliga hundar…
Tänk om de alla fått känna doften av en höglöpstik, haha

Grannen hade besök av liten Dina som är nyfiken på Blinka.

Regnet kom först efter klockan fyra på midsommaraftonen, sen har Enstaka skurat med jämna mellanrum och Åskar har också varit på dåligt humör och mullrat lite varje dag.
Har du också haft en typisk svensk midsommar?

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  25 juni 2017

  Du har så söta djur omkring dig, det är ju underbart att få bo så där….jag ville ha höns men nu har jag ångrat mig, dels på grund av vinterförvaringen, så att säga, men också för att jag inte behöver för äggens skull, jag har fått så mycket ägg av grannarna så det finns knappt plats i kylen för annat!! 😀
  Midsommarhelgen har varit lugn här uppe, midsommaraftonen var hyfsat väder men resten av helgen har varit drypande våt!
  Kram på’re :love: :love:

 2. Svara

  BrittMarie

  25 juni 2017

  Oj då, har räven varit där! Jo, då är det bäst att stänga in de fina hönsen och tuppen. Fina kaniner i mängd hade du också där. Så då fick du mysa bland djuren istället för att åka på firande. Vi hade en typisk midsommarafton för oss. Vi satt i tryggt förvar under markisen och åt sill och färskpotatis. Vädret var ganska bra, men när skuren kom kunde vi lugnt sitta kvar. Blomman heter Stjärnflocka, och visst är den fin!
  Kram

 3. Svara

  Ninni

  25 juni 2017

  Härliga bilder! 🙂 Hon får vara med om både det ena och det andra Blinka. Och poserar så snällt så matte får en perfekt midsommarbild.
  Enstaka har skurat även här och började vid 16-tiden på midsommarafton. Sen gjorde hon ett uppehåll på midsommardagskvällen till lunchtid idag. Åskar kom först ikväll till oss. Hade åska från fyra olika håll och nu ser det ut att dra ihop sig igen så jag får snabba på här vid datorn
  Jag var barnvakt igår kväll och C var chaufför. Döttrarna och äldsta dotterns sambo var iväg på dans. Vi kom hem halv 2 inatt och jag ger mig sjutton på att vi var mer mosig än de som varit och dansat och de som har barn som väcker dem tidigt också. Yngsta dottern sov till halv 12 i vårt gästrum.
  Idag slängde jag ihop en tårta som vi tog med till mor och far som var i stugan. Alla mina ungar var med + barnbarnet och ett bonusbarnbarn och dotterns sambo. Även min sambo följde med men väl där satte han sig i ett hörn och löste korsord och pratade knappt med någon, bara om han blev direkt tilltalad. Själv känner jag mig bara förvirrad och fattar ingenting men hade då inte tid att fundera så mycket på det för det blev full huggning där med att duka och få fram maten och efteråt var det av nån konstig anledning jag som stod och diskade. Min mamma var så trött och slut så hon höll på att ramla ihop och jag begriper inte varför hon absolut ska ha dit oss allihopa på mat när hon egentligen inte orkar med. Vi träffades ju på midsommaraftonen så det borde väl ha varit tillräckligt. Men mamma är en smart kvinna. Hon fick stuprännorna rensade och hammocken framburen och styrde och ställde från sängen där hon låg och vilade. 😀 Alla blev sysselsatta utom min sambo som ägnade sig åt korsord och min pappa som mest bara virrade runt och inte visste var han skulle gå eller sitta.
  Visst är det underbart med släktträffar? :bleh:
  Kram på dig!

 4. Svara

  Leila

  25 juni 2017

  Vad glad jag blir då kaninerna får leva fritt istället för i bur 🙂 . Härliga foton. Skratta även gott åt din hund som tycker du är tråkig som ska fota hela tiden. Upplever samma med min Alva 🙂 Apropå det du skrev hos mig. Konstigt med länken, ser inte att den kräver i nloggning. Ibland spelar internet oss ett spratt. Husköp? Absolut. Det har vi planerat sen vi sålde förra för 12 år sen 🙂 Vi är lite tröga i starten. 🙂 Har helt enkelt inte funnits nåt vi vill ha och nu när alla 4 pojkar flyttat hemifrån och dotra är 17 år så tänker vi vänta lite till. När hon flyttat hemifrån tänker vi köpa liten stuga med stor tomt åt mig och stort garage åt mannen på landet. Min midsommar har varit bra. Jobbat natt fre, lör och inatt söndag. Så inga utsvävningar här 🙂 Ha det gott.kram Leila

 5. Svara

  Anki

  26 juni 2017

  Tur för grannen att hon har dig som trogen höns/ kaninmamma och lycka för dig som har en trevlig sysselsättning … osis att räven snodde en höna bara. Så vacker vägkant! Härliga Blinka … ja hon är ganska tydlig med sitt kroppsspråk 🙂
  Här firade vi i all enkelhet … regn och sol avlöste varandra, men vi kunde ändå sitta på altanen för midsommarlunchen utan att bli blöta 🙂
  Ha det gott!
  Kram

 6. Svara

  "LillaSyster"

  26 juni 2017

  Men vågar de ha kaninerna lösa då räven är så glupsk.
  Lyckliga djur är det i alla fall som får strosa helt fritt.
  Midsommar….. här öppnade sig himlen först vid 19,30 och sedan dess har det varit ostadigt. Idag vaknade jag till +11 grader….. vill inte att det ska gå mot vinter redan. Blåst och regn – tur att jag snart ska till jobbet, stackars alla som har börjat semestern. Hade tänkt klippa gräs nu på morgonen, men det får allt vänta. Ha en bra dag! Kram ps fina bilder på Blinka

 7. Svara

  Synnøve Kjerstad

  26 juni 2017

  Mornings 😀
  Härliga Blinka som faktiskt talar om för dig att du är såååå tråkig med den där kameran i händerna. Man ser verkligen vad hon tycker.

  Tänkte på de där kaninerna.. de sticker ingenstans alltså, utan håller sig runt knutarna. Så gött för dem att gå lösa.

  Här blev det en lugn midsommar. Som en vanlig helg faktiskt. Det tråkiga med att bo som vi gör är att det inte firas här. Men vi får se, det såddes en liten spira inne i Kongsvinger på midsommarafton. Får se om jag får vara med och planera den vidare.
  Fast här bränner vi stora bål. Ingen midsommarstång.

  Ha en fin dag nu, jag ska njuta av den här och morgondagen (tisdag) för då är jag ledig 😀
  Kramen.

 8. Svara

  Hillevi

  26 juni 2017

  Du bor verkligen fint! Djur har du runt dig trots “Pippis” flytt. Lite tomt utan hästarna bara. Är kaninerna blandraser, tro? Påminner om Gotlandskanin men de är ju både större och “långa” överallt. Mycket söta är de, dessa tre. Hönsen ser ut som hedemoror. Nog är det ledsamt att förlora dem till räv och hök men de får leva ett lyckligt liv så länge de lever, åtminstone.
  Blinka ja, tänk dig att jämt få en kamera uppkörd i trynet sådär 😯 . Klok fjäril, tycker nog Ankan som är av precis samma åsikt.

 9. Svara

  Skyttlat

  26 juni 2017

  Tur att grannen har Dig som djurvakt! Hoppas att kaninerna klarar sig från Räven? Men det kanske blir fler kaniner snart? :mrgreen:
  Midsommaren har varit lugn här också. Regn, som vanligt på aftonen, men det gör ju inte så mycket när man inte går ut annat än med hunden.
  Du har bytt utseende på bloggen och det blev ju snyggt. Själv ändrar jag ju hela tiden. Tycker det är roligt att byta. :thumbsup:
  Då var det måndag igen och kanske jag skulle göra något nyttigt?
  Fina bilder som vanligt!
  Ha det gott och en fin vecka! Kramar :coffee:

 10. Svara

  Gunnel

  26 juni 2017

  Hahaha! Jag gillar din Blinka. Hon visar verkligen vad hon tycker. Kram

 11. Svara

  Anna/notonmusic

  27 juni 2017

  Men åh så mycket fina djur du har omkring dig! Katter och hundar tycks inte vara fan av att fotograferas. Tror inte dom “fattar grejen” ?… Därför är det extra roligt att få till bra bilder på djur! Midsommarfirande är inte riktigt min grej , tar det oftast lugnt och stannar gärna hemma om det är möjligt.

 12. Svara

  Kicki

  27 juni 2017

  Det är då en himla tur för både din granne och dig att ni nyttjar varandra. Du får pyssla med djur ett tag och hon kan lämna dom i tryggt förvar.
  Hundarna är roliga på sina olika vis.
  Jolly ville ju absolut inte bli fotograferad, så det fick man göra i smyg.
  Blinka äger verkligen sin matte och talar tydligt om vd hon vill och inte.
  Hoppas att du får ha henne många år till. Rasen kan ju i allafall bli 15 år.
  Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 291
 • 354
 • 1 626 676
 • 5 070
 • 65 364
Sök här