Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget #39 Tår

Av
den
28 oktober 2023


Veckans ord att tolka är tår
Många olika känslor framkallar tårar hos oss människor

Tårar av lycka, tårar av glädje, tårar av sorg, tårar av ilska, tårar av frustration, och jag har fällt tårar av alla ovannämnda anledningar.
Men på senare tid har jag mest fällt tårar för att jag har drabbats av något som kallas kronisk ögonfransinflammation.
Mina ögon tåras så snart jag går utomhus, tårarna rinner ohejdat, speciellt under den kallare årstiden. Det innebär att jag förstås även snorar och ser bedrövlig ut med svullna rinnande ögon och en röd näsa. Jag har på ögonkliniken fått rekommendation att tvätta ögonen med sterilt ögonvatten två gånger per dag och även använda ögondroppar.
En helt annan sorts tår är

små runda goa babytår som man inte kan titta på utan att pussa på dem!

Varför modet jämnt föreskriver skor där omöjligt alla människans tår kan få plats och trivas övergår mitt förstånd, men efter många långa år med tårdrypande smärtor från dylika skodon så har jag tagit farväl av dem och trampar endast omkring i fotriktiga skor.

Alla tårar visar vi inte, de på insidan skaver mest.
Flera tolkningar av veckans ord tår hittar du hos lokföraren Karin som styr tåget vidare året ut.
Nästa vecka ska vi tolka ordet tak
Du är välkommen att kliva på tåget och delta!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  28 oktober 2023

  Bra tolkning ?
  Ha en fortsatt fin lördag ?/åsa

 2. Svara

  Anna-Lena

  28 oktober 2023

  Är inte med på tåget, men gillar din tolkning mycket!

 3. Svara

  Anna-Lena

  28 oktober 2023

  Har nog aldrig klämt tår. Det gör för ont.
  Fällt mången tår har jag gjort under åren. Numera är det inte så ofta som det flödar över. Gissar arr det har med ålder att göra.
  Kram på dej!

 4. Svara

  Minton

  28 oktober 2023

  Tårar har man fällt genom åren. Inga klämda tår här då jag har haft sköna skor.
  Bra tolkning av veckans ord
  Kramar från oss

 5. Svara

  LillaSyster

  28 oktober 2023

  Vilken fin tolkning du gjort!
  Så sant med 1% vatten och 99% känsla.
  Önskar dig en fin kväll =) kram

 6. Svara

  znogge

  28 oktober 2023

  Vilken fin tolkning av ordet tår. Så jobbigt med dina ögon men jag känner igen det. För två år sedan fick jag ett hål på näthinnan och numera tåras det ögat när det är kallare. Förmodar att ögat är känsligare helt enkelt så det är väl bara att acceptera.
  Mycket tänkvärda ord som avslutning tycker jag.

  Önskar en fortsatt fin helg!

 7. Svara

  Mia

  28 oktober 2023

  Underbar tolkning, Paula….helt underbar <3
  Kram på're

 8. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  28 oktober 2023

  Tårar har jag inte fällt på många år och inte har jag haft möjlighet att pussa på några babytår heller. Men jag gillar dina bilder som absolut inte lockar fram några tårar 😀
  Trist att du ska ha ett sådant besvär med tårar och snorig näsa när du är ute men jag hoppas att det ska hjälpa med droppar och ögonvatten.
  Kram

 9. Svara

  Anna i Portugal

  28 oktober 2023

  Vilken fin tolkning! Bra citat också. Jag sitter precis och gråter, för jag tagit ögondroppar 🙂

 10. Svara

  BP

  28 oktober 2023

  Du är inte ensam med att permanent gråta när det är kallt och blåsigt. Det gör jag med. Ibland försöker jag lösa problemet med att sätta på mig glasögon, som jag egentligen inte behöver längre. Trodde det var ett helt naturligt “ålderstecken”, men det verkar inte vara fallet. Ja, ja, ytterligare en åkomma som jag skulle kunna vara utan…

  Väljer att “fokusera” på Noelles(?) barnfötter med tillhörande tio tår istället. En härlig bild. Gillar fotovinkeln:-)

  Stilettklackar har jag (konstigt nog) aldrig haft på mig. För en gångs skulle måste jag ha haft en slags självbevarelsedrift;-)

  En toppen tolkning av temat 🙂

 11. Svara

  Ditte

  28 oktober 2023

  Vilken läcker tolkning! Och så många varianter av temaordet du fått med. Fina bilder och träffande citat.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 107
 • 138
 • 1 654 183
 • 5 124
 • 66 091
Sök här