Hoppa-på-tåget

Hoppa-på-tåget # Blommor

Av
den
13 april 2024


Lokföraren Åke lotsar oss med stadig hand på spaken från stationen till slutmålet.
Veckans ord är blommor
Vad kan då en asfaltsblomma som jag ha att tillföra i ämnet?
De vackraste blommorna i min värld är

de som växer vilt på en sommaräng!
Vid gamla ödetorp kan det blomma vackert av

pioner och

krolliljor och

nyponrosor
Jag skrev tidigare i bloggen om mitt privata krig mot

lupiner! De är vackra men invasiva och ska inte ta över sommarängar och vägkanter

De här hittade jag när jag rensat bort lupinerna

..liksom även de fina toppklockorna
och följande sommar hade jag också

rallarrosor vid vägen.
Jag är med andra ord lite mordisk av mig, för jag gillar mångfald, även i blommornas värld.

Det var mitt inlägg till temat blommor, nästa vecka ska vi tolka ordet husdjur
Vill du hänga på utmaningen beger du dig till lokföraren Åke där du erhåller en gratisbiljett, för han är en generös man!
Där finner du också en lista på alla deltagande resenärer som du kan hälsa på !

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  christian

  13 april 2024

  Tänk att några av våra vackraste vilda blomster är så hatade…..nyponrosor är det absolut bästa jag vet, alltså den lukten!!! Min käre mor älskade luppiner å det gör även dottern som alltid plockades till hennes skolavslutningar.

  Trevlig helg!

 2. Svara

  Anna-Lena

  13 april 2024

  Ja, hur skulle världen se ut utan blommor? Inte kul alls. Bra att du för krig mot lupinerna. De må vara hur vackra som helst, men de får inte ta över så att våra ängsblommor inte får plats.
  Du skickar de väl till förbränning, så att fröerna inte ramlar till marken och börjar gro?
  Vackra blommor i ditt inlägg!

 3. Svara

  LillaSyster

  13 april 2024

  Vilka fina nejlikor du hittade då du rensat ur. Ljuvligt med blomsterängar där färger och former blandas helt fritt! Som jag skrev hos Anki: Det är lycka att få gå längs med vägkanter som blommar och lyssna på humlesurr och fågelkvitter. Jag känner doften av rödklöver då jag tittar på din första bild och det doftar sommar för mig. Ha en bra eftermiddag i blåsten. Kram

 4. Svara

  Anna-Lena

  13 april 2024

  Vackra blommor.
  Vad vore världen utan dem.
  Tråkig!
  På vintern har vi isblommor att glädjas åt. Vackert det också.
  Naturen är fantastisk. Kram

 5. Svara

  Minton

  13 april 2024

  Ängsblommor är så vackra. Du hittade fina blommor när du fick bort lupinerna.
  Kramar från oss

 6. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  13 april 2024

  Jag gillar också vilda blommor och en sommaräng slår det mesta 😀 Visst är det synd att så fina blommor som lupiner ska vara invasiva. Vilken arbetsinsats du gjorde men vad kul att du sedan hittade andra fina blommor. Du kan känna dig nöjd med att du gav andra arter en chans 😀
  Kram

 7. Svara

  Carita

  13 april 2024

  Det här med BLOMMOR som tema – jag hade haft många bilder, men glömde Hoppa på tåget igen. Fina bilder får jag njuta av här o hos andra istället. Och du har rolig header med ugglorna!

 8. Svara

  BP

  13 april 2024

  Hahaha! Så du kallar dig för asfaltblomma!!!? Jag brukar ju säga att jag är en asfaltbonde, så…
  Men om jag ska vara ärlig så är du så långt ifrån det ena som det andra. Så många olika sorter vilda blommor du har “plockat”! Fantastiskt bra jobbat. Och precis som du föredrar jag vilda blommor före snittblommor.

 9. Svara

  Ditte

  13 april 2024

  Visst hänger jag gärna med på din tågresa bland blommor. Kanske finns även några bin med. Instämmer i att blomster på en sommaräng är något speciellt. Absolut. Vackra bilder att njuta av och som jag piggas upp av att se.
  Håller helt med dig vad gäller lupiner. De tar på tok över för mycket och på bekostnad av annat.
  Kram

 10. Svara

  Åke

  14 april 2024

  Vilken tur du inte lade till stadig fot 🙂 Den där första är som lilla julafton på midsommaraftonen då man ska plocka och lägga under kudden 🙂 Blommor i alla ära 🙂 Vackert att beskåda dina bilder 🙂 Lupinerna bränner Facit för så ska man tydligen göra… men nu blir jag tvivelaktig vad man ska göra med dem då EU har förbjudet oss att elda löv som pinnar i trädgården, nu ska det fraktas till återvinningscentralen. Rallarros är en favorit 🙂

 11. Svara

  Anki

  14 april 2024

  Kan bara hålla med … den vilda blomsterängen är oslagbar! Du gjorde verkligen en insats i din kamp mot lupinerna!
  Kram

 12. Svara

  Mia

  14 april 2024

  I det här fallet gillar jag din mordiska sida, jo lupiner är vackra men det är våra sommarblommor också och det är dom vi ska värna om 🙂 Kram på´re

 13. Svara

  Äventyret Framtiden

  14 april 2024

  Underbara sommarblommor. De vilda är så vackra, men även de mindre vilda förstås.
  Tack Paula för ljuvligt blommande inlägg!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 150
 • 505
 • 1 628 904
 • 5 076
 • 65 457
Sök här