Läst

Söndags-smakbit # 15

Av
den
14 april 2024

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Jag har precis läst ut Kniven i elden av Ingeborg Arvola och har nu stor abstinens, som tur är planerar författaren för en trilogi!
Jag har länkat titeln till förlaget där du kan läsa mer!
Smakbit sid.115
“-Hämta tran, ber jag över axeln.
Jag smörjer in händerna, bryr mig inte om att jag får på kläderna och att fläckarna förmodligen aldrig går ur. Jag börjar gnida mina kladdiga fingrar runt barnets huvud. Jag gnider flera varv och som tack tittar lite mer av ett människohuvud fram. Kreet har börjat jämra sig och be om vartannat. Nu stryker jag tran över nya områden. Där känner jag översta delen av ett öra.”

sid.205
“Det händer inte ofta. Mer som ett glest regn. Droppar då och då. Jag minns inte varje enskild droppe och inte varje enskild händelse heller. Det händer inte varje gång jag rör vid någon. Jag lägger en hand på en människa, i förbifarten, till stöd i halkan, kanske någon håller på att ramla, som hälsning, i ett skämtsamt sammanhang lägger jag min hand på en axel, och det blir annorlunda, det blir något helt annat, redan före beröringen känner jag ett sug, jag kan inte hejda rörelsen när suget kommer, inte mer än en sten kan sluta falla. Min hand blir tung, det är som att falla, jag faller in i människan, fingrarna sträcker sig mot något bestämt, ett fönster öppnas och jag ser.”

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Lottens Bokblogg

  14 april 2024

  Fint när man hittar de där böckerna som ger boksmälla! Och då bra att veta att det kommer flera. Låter inte riktigt som en bok i min stil, men man vet ju aldrig.

 2. Svara

  Robert W

  14 april 2024

  Jag visste inte att man använt tran vid förlossningar. Tack för smakbiten!

 3. Svara

  Cinnamon

  14 april 2024

  Tack för smakbiten! Tran vid forlossningar?

 4. Svara

  Hanneles bokparadis

  14 april 2024

  tack för intressant smakbit

 5. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  14 april 2024

  kan vara en sådan bok jag vill läsa. har reserverat på bibl. tack för smakebiten!

 6. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  14 april 2024

  Ser ut som en bra bok. Tran tar jag en matsked av varje dag då jag har D-vitaminbrist för tillfället. Visste inte att det användes vid förlossningar.
  Tack för smakbiten.

 7. Svara

  astridterese

  14 april 2024

  Det var en spennende smakebit! Jeg tror jeg må sette denne boken på leselisten.
  Ha en riktig fin søndag!

 8. Svara

  Monika

  14 april 2024

  Tran hade jag nog mycket hellre haft utvärtes än invärtes i alla fall. Minns det med fasa från barndomen.

 9. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  15 april 2024

  Spännande bok – måste kolla på biblan!
  KRAM-Susie

 10. Svara

  Bokdivisionen

  15 april 2024

  Den här vill jag läsa! Hoppas på att författaren kommer till bokmässan pga tema Sápmi.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 146
 • 505
 • 1 628 900
 • 5 076
 • 65 457
Sök här