Bloggen

Höstdoft i luften..

Av
den
24 augusti 2014

0823a

Nu råder sommarens sista skälvande minuter, och nog känns det en doft av höst i luften!

0823b

Vacker grönska råder fortfarande, men här och där börjar höstfärgerna dyka upp.

0823c

Dyker upp gör också svampen, det fullkomligt dräller av Karl Johan i skogen nu, så sjas ut och plocka med er!

0824c

Idag ledde en mycket kort promenad till en välfylld korg, sen var det åter dags att engagera skivhjälpen :angel:

Nedräkningen tills jag ska besöka ortopeden har börjat, på torsdag ska jag röntga armen och förhoppningsvis bli av med ortosen och därmed kunna gå ut med både en kopplad hund och en svampkorg. Längtar 🙂 samtidigt som jag “målar fan på väggen” och inser att det faktiskt finns ganska många i min omgivning som varit med om armbrott som inte läkt rätt utan krävt operation :angry: och jag försöker vara realist så jag inte får ett tokbryt om inte armen läkt…

Vet ni, jag har nu bloggat i hela 9 år!
Första året finns inte kvar i rullorna, jag bloggade under någon portal som lades ner och jag begrep inte att kopiera innehållet innan adressen försvann. Men de senaste åtta åren av mitt liv finns väldokumenterade och ger mig motivation att fortsätta blogga när jag ser hur roligt det är att läsa bakåt i tiden… :thumbsup:

seniormobil

Håller på och letar efter en ny mobiltelefon, en man kan ringa med 😉
Mottagningen här ute hos mig är usel, och jag är trött på att får kuta ut på gården för att kunna prata i telefonen, hur ska det gå när termometern visar -20 grader! :ehh:
Modellen ovan kanske vore lämplig för finnkäringen 😆

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  BrittMarie

  24 augusti 2014

  Jag håller tummarna för dig på torsdag, och hoppas att armen har läkt på ett fint sätt. Det skulle ju kännas lite friare att kunna använda armen utan ortosen. Jag har tagit efter ditt tips med axelremsväska till Jan som kommit hem från sjukhuset nu. Jo, han fick vara kvar till jag slutat min jour idag, så det löste sig bra. Jag tänkte han kan ha en axelremsväska och lägga i mobiltelefon och andra prylar man behöver ha med sig när man går omkring med kryckor runt i huset. Jag hoppas det funkar, när han blir ensam här hemma imorgon.
  Vad bra du har som har en personlig skivhjälp! Det är alltid bra att ha ett fint kontaktnät!
  Kram på dig!

 2. Svara

  Bia

  24 augusti 2014

  Jisses, så fina omgivningar du har! Tror jag tar med tältet och drar hem till dig 🙂
  Skulle vara en upplevelse att gå i svampskogen med dig! Och ha kameran i svampkorgen!
  Måla inte fan på väggen innan du ser hur armen blir utan skena. Det kan ju bli hur bra som helst!
  Fast den första tiden måste armen tränas upp, så klart…
  Ny mobil är jag också ute efter, min stänger av sig när jag lämnar hemmet….inte så mobil alltså.
  Jag ska skaffa en iphone!
  Kram och lycka till med armen!

 3. Svara

  Mia

  24 augusti 2014

  Hihi, ja den telefonen skulle jag också behöva, jag har visserligen mottagning men ogillar “klösbrädan”, dessutom är jag för oteknisk :thumbsdown:
  Nuuuu kan vi andas frisk fräsch luft och jag njuter, inte ens de senaste dagarnas regn bekommer mig! Undrar bara varför jag inte kommer ut i svampskogen nån gång!!??? På jobbet har vi haft en grupp nu som haft svampkurs med utställning, men tror du jag hann se nåt???? Inte så pass som en liten spor eller mycel. Det har ju varit så torrt här men nu kommer de små liven upp ur marken, hoppas de håller sig fräscha till veckans slut, då kanske 😉
  Kram på dig :love: :love:

 4. Svara

  Malin

  25 augusti 2014

  Jag håller alla mina tummar och tår hårt för att din arm har läkt som den ska.

  Vi har samma sak hemma hos oss med mobiltelefonin, jag måste stå vid den öppna altandörren eller gå ut på gården för att få hyfsad signal. Jag tänker att det inte är mobilens fel utan mer att Telia inte hinner bygga ut nätet i den takt som krävs med tanke på den explosion som skett av mobilanv/surfande.

  Hoppas veckan startat bra för dig, det har den gjort för mig.

  Kram

 5. Svara

  Gunnel

  25 augusti 2014

  Hoppas det går bra när du ska på återbesök. Trist med så dålig mottagning på mobilen. Den vill man ju absolut ska fungera när man har användning för den…utan att behöva gå utomhus. Grattis till dina 9 bloggår! Du har bloggat ungefär dubbelt så länge som jag. Ha det så gott.

 6. Svara

  Punatukka

  25 augusti 2014

  Grattis till 9-års-jubiléet :thumbsup: Håller tummarna för att det går bra för dig på torsdag så du kan börja leva normalt igen….Själv har jag också nedräkning men gör allt för att förtränga den,brrr! Njuter,som alltid, av dina vackra bilder,hos oss känns det mest i morgonluften att hösten är på väg men ett o annat blad har också skiftat färg.Snart kommer väl fågelsträcken förbi och “vinkar” adjö.Något som alltid,av nån knepig anledning, gör mig melankolisk?!
  Ha en fin dag vännen,kram till er alla!

 7. Svara

  "LillaSyster"

  25 augusti 2014

  Jag tänker hålla både tummar och tår för att din arm har läkt ihop korrekt! :thumbsup:
  Visst dräller det av Karl Johan, så supergott med smörstekt KJ på mackan. Kram kram

 8. Svara

  TT

  25 augusti 2014

  Hoppas verkligen du slipper operation och blir bra ändå så du kan skutta ut i skogen!
  Själv har jag inte hittat en enda svamp än! Skogarna runt oss är ju antingen nedbrunna eller snustorra, hoppas på bättre lycka i stugan i helgen!!

 9. Svara

  Första året i Hjo

  25 augusti 2014

  Vore väl skönt om du kan hålla både svampkorg och hund. Kar-Johan poppar upp i mängder. Är aldrig nöjd. Vill ha kantareller. Men det ska nog lösa sig i morgon.

 10. Svara

  Kicki

  25 augusti 2014

  Hoppas verkligen att armen läkt som den ska.
  Jag har följt dig åtskilliga av dom 9 åren. Du var en av de allra första som jag började följa och jag har bloggat lika länge.
  Visst är det kul att kolla tillbaka. Det händer ibland att jag plockar fram nån gammal handskriven dagbok. Jag har ju faktiskt skrivit i snart 60 år!!!
  Nu har vi suttit på VC i dryga två timmar pga Berras förkylning. Nu sticker jag till skogen och ser om det finns nån Kalle här också.
  Tur att du har skivhjälp till dina.
  Kramen

 11. Svara

  Raija

  25 augusti 2014

  Håller verkligen tummarna för dig med armen och att allt läkt som det ska.

  Var ute i svampskogen i lördags, men hittade inget alls. Vi har haft ovanligt torrt i sommar och nu när regnet kom, så följde kylan med. Hoppas vi får lite varmare dagar, så kanske svamparna tittar upp även här.

  Grattis till dina 9 år som bloggare. Räknade ut att jag också bloggat i 9 år :thumbsup: , för jag började när Teo var liten och han är nu över 9 år. Har inte heller kvar mina gamla bloggar, för jag har haft några tidigare och testade olika ställen, men sparade inget.

 12. Svara

  Gun Wiik Pils

  26 augusti 2014

  Förstår att du längtar oerhört efter att bli av med eländet på armen, måtte det nu ha läkt ordentligt! Saknar att få gå ut i skogen och plocka svamp, då vi bodde i Blekinge hade vi skogstomt, där fanns för det mesta gott om svamp. Även i Finland är det bara att gå ut och hämta.
  Du njuter väl nu när hösten är på G?

 13. Svara

  Menageriet

  26 augusti 2014

  På torsdag blir det ingen virkning hos mig, för då håller jag tummarna för Dig! :thumbsup:
  Visst är det besvärligt med dålig mottagning? Där jag bodde tidigare var det urusel mottagning och jag fick gå ut på vägen för att ringa. Nu är det Dotra som har det istället. Själv har jag 4G och det är bra.
  Svamp plockar jag inte och dessutom är jag ju aldrig ute i skogen heller. Fast skulle jag se någon kantarell, så händer det att den följer med?
  Skönt med lite svalare väder, bara det kunde sluta regna och åska. Idag har vi faktiskt sol här och ett jätteskönt väder! Ute blir det inte så mycket gjort ändå, det är alldeles för blött.
  Ha det gott och kram! 🙂

 14. Svara

  Anneli - A'la Foto

  26 augusti 2014

  Fina bilder, särskilt den första är otroligt vacker! 🙂

 15. Svara

  Mias Mix

  27 augusti 2014

  Fantastiskt fina bilder! Håller tummarna för armen och grattis till 9 bloggår!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 461
 • 520
 • 1 640 653
 • 5 100
 • 65 736
Sök här