Bloggen

Ofrivillig bloggpaus..

Av
den
22 augusti 2014

Hej bästa bloggvänner!
Det blev en snabb och ofrivillig frånvaro från cybervärlden för mig.
Först krånglade ljudet på min dator eller rättare sagt ljudet la av och jag lyckades inte återfinna det!
Sen blev datorn slöare och slöare för varje dag och jag insåg att en omformatering av hårddisken var av nöden..

Min plan var att be exet (som vanligt 8) ) att ta med sig hårddisken till en data-doktor i stan…
Men då kom han på den briljanta idén att fråga på Facebook om inte någon här i byn kunde ställa upp!

Och si, då gick det undan, i måndags kom en ung man och hämtade datorn
Och igår återlämnade han den till mig, fixad och klar, och med ett återuppstått ljud!! :thumbsup:

Så vad har jag pysslat med då under dessa dagar?
Ja som jag påpekade i förra inlägget, böcker är nödvändiga för människan, och jag har hunnit med flera stycken 😉

0821e

Det har regnat och regnat, men inte tillnärmelsevis sådana mängder som nere på västkusten!
Hoppas ingen av mina vänner blev drabbad av väderkaoset, översvämningar och annat otyg :hmm:

0821g

Jag har lovat mig själv att inte stryka omkring i skogarna med mitt dåliga balanssinne så länge armen är inbäddad i ortosen men vad gör man när man har skog runt omkring sig i alla väderstreck? Och bara ett par kliv från vägen in i skogsbrynet ser man något brunt glimta till… 😀

0821c

Vips så fylldes korgen (som jag bar på för att plocka maskrosblad till kaninisarna :angel: ) av underbart fräscha “kallar”!

0821f

Sedan fort fort hem för att (som den optimist jag är 😀 ) byta till en större korg och tillbaka till skogen igen för jag hade ju sett något gult glimma också..

0821b

En jublande glad finnkäring beundrar dagens skörd! :thumbsup:

0821h

Skogskompisen och jag var lika blöta, väl hemkommen fick jag klä av mig både byxor och skor men det slapp Blinka som bara behövde torkas av..

0821a

Medan jag stod där och rensade svampen insåg jag till min förskräckelse att jag nog inte skulle lyckas skiva svampen tunt med min klumpiga vänster hand så idag har jag fått skiv-hjälp av…ja ni kan nog gissa 😉

Nu brummar svamptorken för första gången för säsongen, vilket underbart ljud!

Självklart har diverse små eller lite större bekymmer uppkommit idag, bank-ID:t borta, gick inte att ladda ner ett nytt, långa samtal med teknisk support på banken som resulterade i att ny kod måste införskaffas och åtkomsten till mitt konto är borta tills dess…attans, jag som skulle göra transaktioner, läsa mail från Mina vårdkontakter, beställa mediciner från Apoteket 😥
Ja jisses vad mycket man plötsligt behöver sitt bank-ID till!

När jag gick in på min blogg för att skriva det här inlägget låg där 1.453 skräppost i spam-kön….suck! 😆 Tur man slipper radera dom ett och ett..

Senast imorgon ska jag försöka få igång rutinerna igen, det innebär att jag börjar min bloggpromenad för att hälsa på er alla!

Trevlig helg önskar jag så länge..

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  åsa

  22 augusti 2014

  Vilken otrolig hjälp man kan ha av FB och fort kan det gå!
  Äldsta dottern behövde sömmerskehjälp (akut förstås) med att fålla en långklänning och hon hade bara drygt ett dygn på sig, efterlyste på FB och vips!..Så var klänningen fållad av ett proffs i närheten :thumbsup:
  Du bor ju helt förträffligt i och med ditt intresse för allt vad naturen ger och jag blir glad av att se dina foton på både svamp, bär och framförallt lilla charmtrollet Blinka som på bilden är bedårande tycker jag!
  Ha dé!/Kram

 2. Svara

  Menageriet

  22 augusti 2014

  Tänk vad man blir bortskämd med dator!
  Skönt att det löste sig så snabbt iaf. :thumbsup:
  Lever Du på svamp? 😉 Dom ser maskätna ut tycker jag? :thumbsdown: 😀
  Blinka ser mer ut som en dränkt katt, än en genomblöt hund? Tur att det inte är så mycket att torka nu när Du bara har en arm. Förstår att hon hänger med i alla sorts väder.
  Precis där jag bor har det inte vart några översvämningar, men ca 4 mil norr om oss har det vart katastrof. E6:an har vart avstängd och järnvägen är avstängd!
  Åskar och regnar i princip varje dag här och jag börjar bli trött på att dra ur och sätta i kontakterna till bredbandet och tv:n.
  Nu har jag tröttnat på snuskiga finska besökare på min blogg och flyttat bloggen! :angry: Inte visste jag att dom var så porriga i Finland? 😉
  Min nya adress är: brittenskreativa(punkt)blogspot(punkt)com
  Du hittar mig även på hemsidan!
  Ha en trevlig helg och kram! 🙂

 3. Svara

  Mia

  22 augusti 2014

  Harkel och hmmmmmm….plocka maskrosblad till kaninerna?????? 😈 Nja, vete 17 om jag går på det 😉 Hehe, men det har ju gått bra, så jag ska inte träta på dig, för jag har ändå en viss förståelse för dina gärningar :thumbsup: :tunga: :hide:
  Kram på dig goaste du! :love: :love:

 4. Svara

  Ninni

  22 augusti 2014

  Ja inte har du då några svårigheter att sysselsätta dig inte. 🙂 Det har inte jag heller men många gånger frågar jag mig själv om jag verkligen gjort nån nytta just idag. Dagarna går så fort så jag hinner inte med nånting tycker jag.
  Härligt med svampen du hittat. KarlJohansvamp har jag inte sett i naturen nån gång vad jag vet…. eller så vet jag inte om att jag sett såna. 🙂 Jag håller mig till kantareller för de känner jag iaf till.
  Vi var till skogs helgen som var, skulle försöka få tag i blåbär och hallon. Ja det blev inte många bär det inte. 🙁 Vi hittade inget men det ska tydligen finnas på en del ställen.
  Ja tänk vad beroende man blivit av bank-id. Det är ju ett otroligt bra sätt att få kontakt med vården bl.a. och för att se om jag måste beställa nya mediciner och det beställer jag så klart via mina vårdkontakter. 🙂
  Ha en skön och relativt torr helg! 😉
  Kramen.

 5. Svara

  Agneta

  22 augusti 2014

  Ursäkta uttrycket, men shit vilka fina Karl Johan! Ååååå, alltså kantareller är guld, men Karl Johan är det något speciellt med. Och det där med datorkrångel. Usch. Men vilken genial lösning! Här glider på internetsanslutning av och på hela tiden och så har det varit i ett par månader nu men nu har man lovat att kl 09.00 den 26 aug skall allt vara fixat och fint!
  Agneta kram

 6. Svara

  Gunnel

  22 augusti 2014

  Så smart att fråga på FB om hjälp. Jag är så lyckligt lottad att jag har min dotter nära. Själv klarar jag inte av när datorn krånglar. Kram

 7. Svara

  Kicki

  22 augusti 2014

  Jag skulle också behöva nån som kollade min dator, den har blivit så satans långsam och dessutom “fryser” den bilden stup i kvarten, så man får sitta och vänta på att den ska behaga gå igång igen :zzz:
  Jag är lite krasslig i halsen, så jag var inte ut i skogen idag, men hittade några praktexemplar av KJ i förrgår. Måste ut igen och kolla, kanske försvinner dom lika fort igen..
  Kramen

 8. Svara

  Malin

  22 augusti 2014

  Men vilken briljant ide att annonsera efter datahjälp på FB! Super att du fick hjälp!!
  Toppen också att du fick hjälp med skivningen av dina svampfynd.

  Ofrivillig bloggpaus skriver du, själv har jag fått ngn sorts bloggkramp. Tänkte när jag startade datorn för att betala räkningar att jag skulle försöka få ihop ngt på min blogg, men nu börjar det luta åt att lägga sig i sängen och läsa istället.

  Hoppas du får en fin helg, finaste Paula!

 9. Svara

  Alina

  23 augusti 2014

  åå va massa svamp! 🙂

 10. Svara

  Raija

  23 augusti 2014

  Oj, så mycket svamp du hittat och jag vill också ut i skogen. Här har vi också haft rejäla regnskurar dagligen, men inte så mycket som i södra delen av landet.

  Vilken tur du hade att du fick hjälp så snabbt med datorn. För det finns inget värre än datorkrångel. Själv har jag tur att jag är gift med en it-tekniker och slipper skicka iväg datorn.

 11. Svara

  Astrid

  23 augusti 2014

  Konstigt jag tycker att jag kommenterat på denna, men se rinte mitt namn eller kanske jag inte tittat nog långt upp
  Snart vill jag se foton på surströmming :thumbsup:
  Härligt med Karl Johan

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 581
 • 681
 • 1 603 721
 • 5 032
 • 64 894
Sök här