Bloggen

Hund i svampskogen!

Av
den
4 september 2006

Först vill jag tacka alla som kommit med tips och råd om hur man får en ovillig jycke att svälja medicinen!

Jag har provat det mesta utom smörklicken, den skulle nog allt smaka!
Men nu fungerar det, med milt våld!
Det var alltså bästa metoden! Hon får först en köttbulle som hon rullar runt med i munnen o letar efter den otäcka tabletten, haha! Lurad, fanns ingen, så hon sväljer till slut.
Sen öppnar jag käften så mycket det går, (hennes alltså, inte min!) trycker in bägge tabletterna långt ner i halsen, klämmer ihop käften, masserar halsen med andra handen, och blupp, så har hon svalt medan hon tittar på köttbullen jag tagit fram i andra handen under tiden! Hon har fattat att hon inte kan få nästa köttbulle innan hon svalt, haha!

I morse läste jag en artikel i tidningen som handlade om kantarellsök med hund. En kurs hade anordnats i Borlänge och hundarna var fantastiskt duktiga.
Detta ska fler få läsa, tänkte jag (i min enfald) och skrev i all välmening ett inlägg på forumet på Svampguiden som jag besöker varje dag och som är en guldgruva för alla svampomaner som jag! Bifogade länken till artikeln.
Sen hämtades jag av väninnan och vi åkte ut på nästa svampletarjakt i några timmar.
Döm om min förvåning när jag kommer hem, läser min gästbok och ser att mitt inlägg vållat stort rabalder på forumet!
Det är tydligen väldigt känsligt detta med hundar som går lösa i skogen oavsett årstid…
Det finns riktiga hundhatare där ute! Alltså hundrädd, det förstår jag, men vissa människor önskar tydligen att hunden helst skulle utrotas!
Vill du kika hur debattens vågor går, klicka här
Vilken tur man inte hade någon hund med sig i skogen…tsss!
De hundägare som ägnar sig åt att lära sin hund nya färdigheter är också de som har fostrat sin hund att bli lydig. Jag aktar mig noga för att släppa lös min rottweiler då jag vet att folk är rädda för den rasen oavsett hur snäll och menlös hon är!
Nej, nu ska jag inte fortsätta debatten här på hemsidan, utan konstaterar istället att jag har ett digert arbete framför mig ikväll, att rensa två fulla korgar med svamp!
Lottlös kommer man då aldrig hem från skogen i år, ett riktigt gynnsamt svampår har det utvecklat sig till!
Men var i hela friden ska jag torka all denna svamp? Nej, jag kan inte frysa den om jag inte först skaffar en ny frys, för den gamla är full (med svamp från ifjol, haha!)
Hoppas det kommer något sevärt på burken ikväll, så jag får något sällskap vid rensningen!

TAGS
4 kommentarer
 1. Svara

  mariannE

  4 september 2006

  😎 Skönt att du hittade en passande och fungerande metod för Larissas medicinintag. Då skall hon väl bli bättre å det snaraste.
  Jag kan förstå att man inte kan/ska ta med sej hunden när det är Älg-säsong … Jägare som skjuter hej vilt på allt som rör sej… men det är ju en jätte jättebra ide annars tycker jag att kunna använda sin bäste vän att leta upp kantarellställena. Ja jösses sicket rabalder det blev du!
  Hoppas du hittar nåt lämpligt TVprogram till rensningen annars kan ju jag komma och sjunga lite för dej/
  M

 2. Svara

  Majsan

  4 september 2006

  Åh vad skönt att du får i henne medicinen… trots att det är med “våld” 😉
  Ja, tänk vad du ställde till det på forumet… visst förstår jag människor som är rädda för hundar… men det får ju ändå inte gå till överdrift… inte på något håll. Jag har alltid mina hundar lösa när jag går i skogen… men jag har kontroll på dom 😆
  Det är kul att plocka svamp… men det är inte jättekul att rensa dom *s*
  Kram

 3. Svara

  Pia (Pimli)

  4 september 2006

  Så skönt att det funkar med tabletterna! 😀

  Bara en anekdot: När Nils var liten, ett par tre år sisådär, kom han en dag brått intultande från gatan – gråtande. I hälarna hade han grannens råttis Oliver. Då en unghund. Som hade rymt iväg från huset mittemot. Jag såg ju att han inte var ett dugg intresserad av att äta upp min unge. Mest lekfull och kanske sugen på att kolla om ungen hade nått gott han kunde smaka. Stor och snäll vovve. Jag kan tänka mig hur det blivit om jag varit en hundrädd mamma. Hemska tanke! Nu gick det bra och grannen bad så hemskt mycket om ursäkt. Och var säkert tacksam för att jag inte var rosenrasande och galen 😉 . Nya grannen, som bor där numer, är så rädd för hundar att hon nästan svimmar om hon ser vår lilla söta mustaschprydda Trulle gå lös på vår gård. Konstigt, tycker jag. Hur kan man vara rädd för en sån. Han blir som en ostkrok när han ser människor som han kan hälsa på.

  Folk har så lätt för att bli hysteriska över allt möjligt, som dom tycker är farligt. Sen sätter dom sig i bilen och far iväg i hundra knyck – utan en tanke på att det förmodligen är det farligaste dom kan göra. Suck.

  Det där var en massa babbel bara. Får försöka vara redigare en annan gång 😕 .

  /Kram

 4. Svara

  Anne-Lie

  4 september 2006

  Haha.. inte ute å käka… vem var i Göteborg, å på spa..å jag vet inte allt… å sen aktiv… du ränner ju bland svamparna så jag blir matt… Sov gott…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 295
 • 499
 • 1 640 986
 • 5 101
 • 65 744
Sök här